De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 20 december 2018

Het jaar 2018

Het jaar 2018 loopt langzaam weer ten einde. Tijd dus om weer terug te kijken hoe de meute van Bork het afgelopen jaar is doorgekomen. Het eerste jaar zonder Justin, het verdriet van het plotselinge verlies van hem heeft langzaam aan een plek gekregen en heeft  plaats gemaakt voor de mooie herinneringen die we aan hem hebben. We hebben Odin en Donald  zien uitgroeien tot mooie pubers. De tweede Muskoka familie dag was een groot succes. Mango kreeg last van zijn evenwichtsorgaan, maar is er gelukkig goed van hersteld. Verdere ziekte in de meute bleef gelukkig uit. Na een afwezigheid van een paar jaar kwamen we dit jaar weer terug in de showring. Er werd weer veel gewandeld. Er was een symbolische cirkel die weer gesloten werd met het vertrek van Fred naar Noorwegen. Het Big Smile Event, dit jaar een jubileum uitvoering, de 10e keer, dat kon ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. We gingen met de hele meute naar Denemarken, shows en behendigheid en niet zonder succes. Elwood haalde zelfs de Deense krant. Een zusje van Odin kwam met ons mee terug uit Denemarken. Elwood en ik zijn in de agility wedstrijden als team dit jaar sterker geworden, er waren podium plaatsen en hele mooie rondjes. Odin werd papa. Helaas zijn  ook dit jaar weer een te groot aantal honden vriendjes over de regenboogbrug gegaan.. In oktober zelfs een zus en twee broers van onze Michael. Een aantal honden heeft hier de vakantie weer doorgebracht.  En er waren natuurlijk nog veel meer mooie dingen, veel gezelligheid met vrienden en honden, er is samen veel gelachen en samen gehuild. Ik neem jullie nog 1 keer mee naar het afgelopen jaar. Het jaar 2018 van Borkse meute in vogelvlucht, veel lees plezier.


Januari

Het jaar begon erg triest. Een week nadat we hier in de meute nog van haar aanwezigheid, samen met haar maatje Herman, hadden genoten overleed onverwachts onze blonde vriendin Fanouck.
Het erop volgende weekend vertrekken wij naar Brabant om Joris en Nicole te steunen en troosten. Het was een raar begin van het nieuwe jaar.


De meute gaat weer aan de wandel in de bossen van Grolloo




 Mijn plekje voor het huis is weer  ontdaan van de tijdelijke kerstboom. Ik kan nu de trainingen hier thuis weer oppakken met de mannen.
 


Het is dit jaar tien jaar geleden dat een gouden generatie van zich deed spreken op het show tapijt, ik maak een eerbetoon aan deze generatie op de blog.

                                                                           2008

 
2018
 

Februari

Twee keer in de week trainen met de puppen, trainen met Elwood thuis en in Duitsland, het zijn drukke tijden voor ons. Odin haalt zijn eerste school diploma.


De jonge mannen maken voor het eerst kennis met wit spul wat men sneeuw noemt.


We gaan naar Wijdenes. Djanis is moeder geworden van haar tweede nestje.


Er is even paniek hier in huis. Opeens lijkt het of heeft Mango last van verlammingsverschijnselen. Hij kon niet meer zelfstandig staan en is heel afwezig met zijn blik. Met spoed met hem naar de dierenarts waar we horen dat hij last heeft van het vestibulair syndroom. Dit is een evenewichtsorgaan storing. Hier is geen medicatie voor en moet met rust herstellen. In de volgende weken is er langzaam aan herstel en komt de oude Mango weer terug. En viert hij zijn 10e verjaardag.

Grote angstige ogen keken mij aan


Zijn 10e verjaardag, waar zijn de jaren gebleven


Een beetje vorstig weer zorgt voor heerlijk wandel plezier.


We gaan weer naar Wijdenes, Jenny en de meiden gaan met ons mee en we genieten van de kleintjes. Op het grote veld krijgt Mango het vertrouwen weer terug in zijn lijf en je ziet hem weer plezier hebben van het rennen. Joris en Nicole zijn er ook en genieten van hun nieuwe toekomstige maatje puppie Hugo.





Ik geniet samen met de mannen van een prachige winterse dag terwijl Alinda weekend dienst draait.


Maart

Na een afwezigheid van drie jaar zijn we weer terug op de show. En direct met mooi resultaat. Odin beste puppy en Donald beste baby. Ook bracht Alinda Dijockey nog uit, zij werd beste puppy teef maar verloor het van Odin voor Beste puppy van het ras.


Alinda gaat weer naar Crufts in Engeland en ontvangt opnieuw de postuum prijs voor Sputnick, Mango zijn zoon.

 
Er komen weer monster mandjes mee uit Engeland, die zijn direct grote favoriet van de heren.
 

 
We krijgen het trieste bericht dat onze oppas poedel Dinant is overleden. Nog maar 6,5 jaar oud. Dinant was erg ziek en er was geen kans meer op herstel.


Onze eerste wedstrijd in de A. Het was een drama, ik kreeg Elwood er niet bij. Meneer kreeg geurtjes in de neus en ging zijn eigen pad weer. Na twee ronden zakt me de moed even in de schoenen. Alin en Sia praten op me in en ik start toch de derde omloop, opnieuw een disk maar ik had iets meer stuur over Elwood. Het seizoen begon dus helaas teleurstellend.


De klok is weer omgezet, het is weer eerder licht s morgens. Weer heerlijk vroeg met de mannen aan de wandel.



Donald haalt zijn eerste diploma.


Dylan wordt ook alweer 10.


En op 29 maart zou Justin eigenlijk gewoon hier zijn 8e verjaardag moeten vieren..... het mocht niet zo zijn.


April

De trainingen bij KC Assen beginnen weer. Odin en Donald starten met pre agility. Spelenderwijs leren omgaan met de toestellen. En vanaf het begin hebben ze er beide enorm veel plezier aan.



We gaan weer een weekend naar Jan en Mathilda. Samen met Pepper en Jan zit ik met Elwood in
een agility team wedstrijd. Het is een prachtige dag. Joris en Nicole komen kijken en we hebben een
gezellige tijd. Michael deed vorig jaar nog mee, dit jaar hadden we hem niet meer ingeschreven maar hebben hem toch 1 rondje laten mee lopen. Hij genoot volop.




Mango, Hugo en Donald. ze zouden elkaar nog veel vaker zien dit jaar.


Op zondag komen ook Petra en Leo met de meiden. Het is genieten van alle honden samen en een  day after training met alle honden. Als afsluiter van het weekend een heerlijke BBQ met vrienden.


Fred de waterrat


Tja wat wil je met zo'n oom als voorbeeld.


Gezelligheid met vrienden.


De tweede FHN wedstrijd voor ons is. Opnieuw gaat het nog niet vlekkeloos maar er zit verbetering in. We lopen ons eerste klassement met een 8e plaats.


We gaan een keer niet in het weekend maar gewoon door de weeks naar Wijdenes. Nog 1 keer genieten van Fred voordat hij naar Noorwegen verhuist

 
 
In de tuin begint een byzonder tulp in bloei te komen ''Tulipa Big Smile" van Petra hadden we vorig najaar een zak vol bollen gekregen van deze nieuwe soort. Uiteraard moest Elwood op de foto tussen de Big Smile tulp.


Een thuiswedstrijd bijna. Elwood gaat naar Norg, er komen verschillende bekenden van ons om hem in actie te zien. We halen vandaag ons eerste podium. In een super rondje op de jumping komen we op een mooie tweede plaats.


Laura was er om samen met Elwoods dochter Bo, papa aan te moedigen.

 
 
Trots.
 

 
Mei

Thuis gaat de tuin weer op de kop, de winter was weer funest voor het speelveld van de heren. Direct ook maar wat aanpassingen aanbrengen nu toch alles op de kop staat



Na een dikke week kan het hek weer voor het gras weg en mogen de heren er weer van genieten.


Na de alles vernietigende brand in Noorwegen waar bij Storm om het leven kwam had Petra Tessa en Lex aangeboden als voor hun de tijd rijp was er een pup voor hun zou zijn in Wijdenes. En dit jaar was de tijd rijp, er zou een nieuwe beagle in hun leven komen. Fred Flinstone, zoon van Djanis. Fred bleef langer in Nederland en als hij vijftien weken is vertrekt hij naar zijn nieuwe huis. Lex was over uit Noorwegen om hem op te halen. We halen Lex op uit Assen en rijden dan door naar Roden om ook Jenny op te halen. In Wijdenes zijn ook Joris en Nicole samen met Fred's broertje Hugo aanwezig om de kleine Fred uit te zwaaien. Een emotioneel moment voor alle betrokkenen. De cirkel is weer rond.


Beagle pret.



Ik breng de oude trainingspaaltjes van Elwood naar Laura. Laura is ook bezig met agility met Bo en Nikkie. Nu kunnen ook zij thuis de paaltjes oefenen.



Dylan wordt een beetje ziekjes maar knapt snel weer op. Alinda had honden strechers besteld. Deze vielen goed in de smaak bij de heren en werden de hele zomer volop gebruikt.


Lui Lekkerland


En onze Michael tikt zijn twaalfde levens jaar aan, waar is de tijd gebleven.


Juni

We gaan naar Wijdenes voor het opbouwen van het terrein voor de tweede Muskoka familie dag.
Joris en Nicole zijn er ook om te helpen met opbouwen. We hebben s avonds een gezellige BBQ en slapen daarna in de tent op het grote veld.


Op de zondag is de Muskoka dag. Het wordt weer een fantastische dag met veel sportiviteit en gezelligheid. Iedereen loopt met een grote lach rond het was een geslaagde dag. Michael ziet zijn broer Joep weerr, na 12 jaar was er nog steeds herkenning.  Op 1 na waren ook alle Duckies (nest van Donald) aanwezig.



De familie Duck.


Het begon ooit als een dag maar inmiddels is BSBE voor velen al een week honden plezier geworden. Ook dit jaar stonden we weer een week op de camping met als hoogte punt BSBE op zaterdag. Het was weer een fantastische week, dit jaar was een jubileum, het was de 10e uitvoering. Ik had geregeld dat er op de vrijdag ochtend een verslaggever van TV Noord op de camping aanwezig zou zijn. Alin , Nicole en Alie als organisatie werden geinterviewd voor live radio.


Live radio.



Snuffel spelletjes op vrijdag avond.


Schier, BSBE 2018



De boy's van Bork.


Juli

We gaan met Odin en Donald naar de show in Hoogeveen. En het werd een succesvolle dag. Donald werd beste pupy en Odin beste jeugd hond en tevens Best of Breed en als toetje 2e in rasgroep 6.



We gingen naar de Ot en Sien wandeling in Roden, Nicole had bij ons overnacht en ging ook mee. Onderweg pikken we Tessa en Lex met de kinderen op. Zij vierden hun vakantie in Nederland en we hadden afgesproken dat ze mee gingen naar Roden als verrassing voor Jan en Jenny.


We hadden er twee, nu hebben we 4 waterratjes.


We vertrekken voor een beagle week naar Denemarken. Vakantie, show en agility in 1 week. Petra gaat ook mee en ze komt de avond voor vertrek naar Westerbork.
We staan op een prachtige camping aan de Oostzee kust, het is er prachtig weer en we genieten volop. Het is een gezellig weerzien met vele Deense beagle vrienden. De jonge heren lopen twee dagen show. Michael en Elwood beide behendigheid en beagle race en Mango mag coursen.
Het werd een succesvolle tijd. Elwood wint de agility competitie, Good old Michael werd nog 2e.  Elwood wint ook de beaglerally en Michael werd beste veteraan en vijfde in de race. Het was super. We nemen Hailey het zusje van Odin mee naar Holland, zij zal het nieuwe maatje worden van Eric, Irene en Sammy. Na een fantastische week was het wel even weer afkicken toen we thuis kwamen, geen zee op een paar 100 meter afstand waar je heerlijk kon afkoelen.


Elke ochtend wandelen langs de kust.


Donald in de ring.

 
Odin
 

Michael in de behendigheid


En Elwood.


1e en 2e met de mannen. Hoe trots kun je zijn.


Elwood won de beaglerally en stond samen met Michael in de Deense krant.


Michael in actie in de Deense krant.



Trots op dit mannetje, wat heeft hij mooie dingen laten zien. De angsthaas van een paar jaar terug, nu een zelfverzekerd racemonster in de ring


Dubbel trots, op zijn oude dag liet hij zien wat een klasbak hij nog steeds is.



Mango in de coursing.


Plezier met Deense vrienden.


Odin zijn zus Hailey, ze ging met ons mee naar Nederland


Broer en zus samen in Bork


Eric en Irene ontzettend blij met hun nieuwe beaglevriendin.


Augustus
Nederland gaat, net als de rest van Europa, gebukt onder extreme droogte en warmte. De heren spelen s morgens vroeg even en houden zich verder overdag rustig. Overal in de tuin heb ik schaduw plekken voor ze gemaakt waar ze uit de zon kunnen liggen. In huis staan meerdere ventilatoren om te zorgen voor verkoeling.


Schaduw maken.


Blowers in huis zorgen voor verkoeling.


Hans en Alie  en Jan en Jenny komen een dagje langs samen met hun meiden.

 
Groepsfoto van drie meutes samen.
 

Vriendje Bhodi kwam hier weer logeren.


We gaan naar de Worldshow met de jonge heren. Helaas viel het resultaat tegen, ze waren overdonderd door de drukte, vooral Donald had er erg veel last van. Het was een dubbele dag, op de sterfdag van Justin straalt zijn zus Domino in de show ring bij de veteranen, ik heb een traantje gelaten.



Per ziet Hailey weer, Hailey ziet Per weer. Wat volgde was een fantastisch moment.


Domino, stralend op de sterfdag van Justin. Het koste me een aantal tranen.



Alle beagle eigenaren uit de hele wereld die op de show waren samen op het afterparty buffet. Heel mooi om mee te maken.


 Na de world show was er veel gezeik van actie groepen over het honden welzijn. Er gingen filmpjes rond over hoe slecht honden behandeld werden, ook onze honden waren zonder toestemming gefilmd. Er is behoorlijk wast met stront gegooid hoe het er in de honden wereld aan toegaat, uiteindelijk is het filmpje waar onze heren in voorkwamen verwijderd van het internet.


Heerlijk wandelen en genieten van de mannen in de tuin.



September

We krijgen een logee, Jip komt hier een aantal weken vakantie vieren.



We gaan naar de clubmatch van de BCN. Alin en ik staan samen in de ring. Odin wordt 2e en Donald wordt 4e


Iets heel anders dan het racen met Elwood op de agility.



Alinda met de zusjes Jip en Dijockey.


Odin wordt alweer 1 jaar.


En Er is puppy nieuws, Odin en Diamond worden ouders.



 Oktober

Een heerlijke wedstrijd dag in Hellendoorn, drie keer fantastische paaltjes en helaas net geen podium, wel de snelste tijd maar een tijdstraf van 5 seconden voor een latje.


Oktober 2018...… een hele zwarte maand. In een periode van drie weken verloor Michael zijn zus Red en twee broers, Joep en Guus. Het is zo onwerkelijk dat ze alle drie in zo'n korte periode de regenboogbrug over gegaan zijn. Kijkend naar Michael besef je dan opeens des te meer dat het zomaar voorbij kan zijn... Rust zacht kanjers, jullie worden gemist.


Elwood wordt alweer 6


Een weekend zonder verplichtingen, heerlijk op stap met de mannen in de bossen van Grolloo





En Donald wordt ook al weer 1 jaar.


November

De laatste competitie wedstrijd van het jaar. Ik heb nog 1 kans op promotie naar de B. Ik zal twee foutloze rondjes moeten lopen. Helaas lukt dat niet. Toch heerlijk gelopen en support gehad van Eic en Irene met Sammy en Hailey.



Beschuit met muisjes. De puppen van Odin en Diamond zijn geboren. 2 reutjes en 3 teefjes


We gaan naar Wijdenes om kennis te maken met onze ''kleinkinderen''. Altijd weer bijzonder zulke kleine puppen te aanschouwen. De heren gaan uiteraard weer mee en hebben een heerlijke race dag op de grote weide samen met hun familie leden.


Beagle fun op de weide.



Dit jaar mogen we weer mee doen met de wintercompetitie. De competitie bestaat uit vier wedstrijden, alle vier in Assen. Twee jaar geleden was dit het begin van Elwood zijn carriere in de behendigheid. Michael was er toen bij en ook nu was Micheal mee als steun en supporter voor Elwood. Odin en Donald waren ook mee, voor de mannen een mooie gelegenheid om te wennen aan zulke indrukken.




Opnieuw een dag naar de puppen, wat groeien ze snel

 
We starten met Elwood op een nieuwe locatie met trainen. Kijken of we in het ritme kunnen blijven deze winter en dan komend voorjaar direct kunnen vlammen.
 
 
 Na bijna 10 jaar nemen we afscheid van de blauwe beagle bus. Heel Europa zijn we samen door gereisd, het einde van een tijdperk.
 
 
Vanaf nu rijden we zwart. Een langere uitvoering dan de blauwe, en zonder dubbele cabine. Meer ruimte voor de heren  dus. We hopen net zoveel plezier met deze bus te beleven als met zijn voor ganger. Helaas zullen er geen stickers op de zijkant komen.
 
 
December
 
We gaan wandelen met Eric, Irene, Sammy en Hailey. Het is de eerste keer sinds afgelopen zomer dat Hailey en Odin weer samen zijn. Het is een heerlijke middag en we genoten van alle honden om ons heen.
 
 
 
Clowns dat zijn het je blijft lachen met de heren, ze verzinnen steeds wel weer wat nieuws waar je als baasje om moet lachen.
 

 
We gaan weer naar Duitsland voor training met Elwood


Eindelijk na de extreem droge zomer en najaar komt er weer echte regen. Niet van dat stofregen buitjes maar echt dikke buien.De achterstand is nog lang niet ingehaald maar alle beetjes helpen. Om toch redelijk  droog te wandelen met de heren is het dus puzzelen tussen de buien door.


We kijgen het triest bericht dat Blue, de twee jaar oudere zus van onze Michael is overleden. Blue is 14 jaar en 5 maanden oud geworden.


Twee dagen na het overlijden van Blue krijgen we opnieuw een triest bericht. Flor van Jan en Ria is over de regenboogbrug gegaan. Na 14 jaar en 8 maanden was haar lichaam op.


Er komen nieuwe reis kennels in de bus. De heren kunnen weer veilig mee on tour.


We gaan naar de tweede team winter competitie wedstrijd. Een heerlijke wedstrijd dag met Elwood.


En zo kom ik aan het einde van dit jaarverslag. Het jaar 2018 van de Borkse meute in vogelvlucht. Een jaar wat voorbij is gevlogen. We gaan vol goede moed het nieuwe jaar tegemoed. De avonturen van de heren die gaan in 2019 gewoon door en zullen hier op de blog weer te volgen zijn.

Maar ik kan dit blog niet eindigen zonder nog 1 keer met diep respect stil te staan bij de velen die ons dit jaar ontvallen zijn. Nog 1 maal laat ik ze hier stralen op de blog
Honden die tijdens hun leven ook bij ons hun voetsporen in ons hart  hebben achter gelaten, honden van vrienden, familie van onze heren of op wat voor andere manier dan ook hadden  ze een band met ons. Van een aantal heeft hun in memoriam hier op de blog gestaan, in dit jaar overzicht zijn ze genoemd.

Uit het oog maar voor altijd in het hart

 Nog 1 keer bewijs ik ze hun laatste eer. Dag vriendjes, rust zacht, jullie worden gemist maar nooit vergeten...… Onderstaande link zal menig tot tranen roeren.  Het deed mij veel pijn om de foto's te plaatsen in de muziek van Angels...…Dag vriendjes rust zacht vergeten doen we jullie nooit.

Zij die ons ontvielen in 2018...


Rest ons nu nog 1 ding.




                                                                     Alinda, Tjeerd

                                           Michael, Mango, Dylan, Elwood, Odin , Donald.

1 opmerking:

Tineke zei

Prachtig verslag weer, erg mooi om te lezen maar veel werk om te maken. Wat zul jij t moeilijk hebben tijdens t maken....Knap Tjeerd!