De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 13 december 2018

In memoriam Blue

Woensdagavond  kregen we het trieste bericht dat Blue, de oudere zus van onze Michael vredig  is ingeslapen.

Blue is 14 jaar en 5 maand geworden

 
Danisch Blue From Muskoka Dream's
 
Een groot kampioen heeft ons verlaten. Blue een hond die bij velen een plek in hun hart heeft laat een grote leegte achter. Uiteraard bij haar baasjes Piet en Tineke maar ook bij haar fokkers Petra en Leo, en de velen die haar lief hadden. Blue, als er 1 hond een echte kampioen was dan was jij het. Je hebt zoveel gewonnen. Nationaal en Internationaal. Je was de stammoeder van de Roepers kennel , met jouw zijn de successen voor Piet en Tineke op de show bij de beagles begonnen. In je nazaten leef je een klein beetje voort. Blue rust zacht.
 
Ook bij ons had Blue een speciaal plekje. Onder ander als oudere zus van onze Michael. We hebben Blue in haar toptijd meegemaakt in de show ring. De ene na de andere overwinning nam ze mee naar huis. Samen met haar zus Djill was ze jaren het toonbeeld van de Nederlandse beagles.  We hebben genoten van haar in, en langs de ring.
 
Showen zat in je bloed. Het was echt jouw ding.
 
 
Samen met je zus Djill, vaak was het stuivertje wisselen wie er won.
 
 
 
De meerdaagse show in Groningen in 2008 je hebt je baasjes  twee dagen laten rijden. Werden de beagles gekeurd op zaterdag werd je Best of Breed . Moesten Piet en Tineke op zondag nogmaals naar Groningen voor de Best in show keuring  Je werd 9e best in show.
 
 
 
Het bordje met nr 1 hoe vaak heb je daar wel niet achter gestaan. In je hele leven haalde je meer dan 10 internationale titels, je kwalificeerde je meermaals voor Crufts in Engeland .
 


 
 
In Yellow kreeg je een opvolger die in je voetsporen trad en je zelfs voorbij ging met haar resultaten.
 
 
Maar een vos verliest zijn haren wel maar zijn streken niet en ook jij bleef presteren. Op je oude dag kwam je weer terug in de ring. En bij de veteranen streed je weer op top niveau mee.
 
 
 
Je gang werk bleef een genot om naar te kijken. Zelden een hond zo swingend door de ring zien gaan.
 
 
In 2013 pak je in Hongarije de wereld titel bij de veteranen. Je fokker Petra was erbij.
 
 
Op 1 van je laatste grote shows, de Benelux winner show streed je met je jongere broer Michael voor de titels.
 
 
Michael werd beste veteranen reu en jij beste veteranen teef.  De strijd voor beste veteraan besliste jij in jouw voordeel met je fantastische gangwerk. Wat een mooi moment was dat toen jij samen met Tineke een ere ronde mocht maken, als ik er aan terug denk krijg ik weer kippenvel.
 

Ook jij Blue hebt mee gevaren op de BSBE boot, het grote beagle feest van Nederland.
 


Je show carriere kwam ten einde en je genoot van je welverdiende pensioen. Op de vele foto's die we zagen zag je een oudere hond die genoot van haar roedel en baasjes.




 
 Afgelopen juli was je zus Djill bij jouw te logeren. De foto's die ik kreeg van Tineke, zo ontroerend om te zien. Twee toppers die samen genoten van hun oude dag.
 

 
 In oktober overleed onverwachts je kleine zusje Red. Een grote leegte liet zij achter.
We hebben jouw nog heerlijk kunnen knuffelen toen we onverwachts naar Middelbeers kwamen. Niet wetend dat het echt de laatste keer zou zijn. Jouw gezondheid ging langzaam achteruit en afgelopen week kregen wij het bericht dat het snel minder werd met je. Woensdagavond hebben je baasje besloten om jouw verder lijden te besparen. Houden van is ook los laten, hoe zeer het ook doet.

Lieve Blue, Rust zacht, bedankt dat wij op de zijlijn deel hebben mogen zijn van een deel van jouw leven.  Je bent nu weer samen met je kleine zusje...…

 
Piet , Tineke en de hele Roepers roedel
 
Heel veel sterkte met dit grote verlies.
 
Alinda, Tjeerd
 
Michael
Mango, Dylan, Elwood, Odin en Donald.

1 opmerking:

Tineke zei

Zo machtig op haar lijf geschreven! Hele dikke tranen hier! Kus Tjeerd voor dit blog.