De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 15 november 2020

Weer aan de wandel

 De weken gaan snel, voor je het weet is er weer een week voorbij. S avonds is het al weer vroeg donker, de agility trainingen s avonds staan nu stil, dus de heren zijn een beetje in winterrust. De weersvoorspelling voor dit weekend was zaterdag mooi en zondag minder, nou was het gisteren echt geen mooi weer. Daarin tegen scheen hier vanmorgen de zon. Dus ik was alweer vroeg op pad met de mannen. De eerste ronde was met Donald en Mango.

De zon viel mooi op de glanzende vacht van de beide mannen. De laatste bladeren met herfstkleur maakten het plaatje compleet.


Er stond een behoorlijk krachtige wind. Mango knijpt zijn ogen toe en de oren van Donald zijn een speelbal voor de wind.


Beide mannen genoten van het samen op stap zijn.

Elke pup die hier in de meute kwam kreeg een bepaalde liefde van Mango. Die band met de jongere generatie is er altijd gebleven. Met de 1 wat meer dan met de ander maar altijd was er een bepaalde klik. De klik met Justin was heel groot, Met Elwood nog groter, met Donald weer wat minder, met Odin eigenlijk helemaal niet en met James was er eerst afstand maar langzaam groeiden ze steeds wat meer naar elkaar toe. 

Mooie mannen bij elkaar


Ik zet ze weer even ieder apart op de foto.  Donald , ook alweer 3 jaar, wat gaan de jaren snel.


Hij heeft zijn oom Justin niet gekend, maar toch heeft hij veel van Justin in zich.


Stoere man, soms een grote mond maar een klein hartje.


We wandelen lekker verder en de heren genieten volop, Ik zie mensen met 2 honden over de es lopen en de honden jagen de schapen die er lopen in paniek op.. ik was te ver weg maar anders. We gaan richting huis en ik neem James, Odin en Elwood mee. Via de oude crosssbaan, een stukje es komen we weer in het grote bos. Ik leg de mannen af, strooi een laag bladeren over ze heen en maak een paar foto's Ze gaan geheel op in de natuur. De heren vonden het prima en bleven rustig liggen. De ultieme herfstplaat was gelukt.


We zoeken een plekje waar de zon weer mooi op de laatste bladeren van de beuk valt en ik plaats de mannen in de baan van de zon. 


 
3 musketiers samen



Dan is goed zichtbaar hoeveel meer grijs Elwood inmiddels heeft in verhouding met Odin en James.



Vader en zoon, vandaag is James 1,5 jaar oud.


En zo als elke week, ook voor deze drie komt er weer een einde aan hun uitje. De jonge heren de kamer in. De twee oudjes hun tuig om en met de baas mee. En ook met Michael en Dylan loop ik weer naar het bos.



Trotse oude mannen. 



Michael is nu 14 jaar en 6 maand. 


De zachte uitdrukking van hem, het hoge knuffelgehalte.


Dylan is nu 12 jaar en 8 maand.


Onze soms relnicht maar meestal de grote knuffelkont.


We gaan het bos uit en steken het weiland over, hier mogen de beide heren los en dat weten ze inmiddels. De smile komt rond de snoet en de gaskraan wordt opengedraaid, rennen baasje !!!



Genieten voor mij om ze zo te zien genieten



Pretletters.



Dylan, zoals alleen Dylan het kan doen.



En Michael..... moet ik nog wat schrijven... nee, de foto zegt genoeg.



Ik was de hele ochtend en begin van de middag weer onder de pannen met de rondes van de mannen. Maar ik was op tijd. Langzaam aan werd het hier bewolkt, de wind haalde nog meer aan en uiteindelijk was daar ook de regen. In huis ging de kachel een standje hoger en vielen de mannen in een heerlijke slaap, een aantal pootjes bleven beweging tijdens het slapen, er werd dus druk gedroomd.

Geen opmerkingen: