De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 6 mei 2013

Relax in de tuin en puppen kijken

Het weer is in 1 keer omgeslagen, het is nu echt voorjaar. De temperatuur is eigenlijk veel te snel omhoog geschoten, voor de heren is het niet echt weer om zich overdag zwaar  in te spannen. Heerlijk lui zijn in de tuin vinden ze met dit weer het mooiste wat er is.

Meneer weet dat hij mooi is en gaat er dan ook graag even eigenwijs voor liggen.


Ik had de beaglebar weer schoongemaakt. Alle stenen er af, schoonmaken en vers water er in. Elwood wist niet wat het was en als hij heel nieuwschierig boven de borrelsteen staat steek ik de stekker in het stopkontakt. Het water komt uit de steen en Elwood begint te blaffen, dat is raar, komt er zomaar water uit een steen. Als snel heeft hij door dat dit wel heel lekker is om te drinken.


Zondag morgen, heerlijk met elkaar op het bankje de eerste zonnestralen opvangen. De oogjes zijn nog klein van zowel Justin als Elwood.


Ik ben wat aan het meten voor het vergroten van het terras, Elwood ziet dit en begint mij te helpen door het zandbed alvast uit te graven.


Maar uiteindelijk besluit hij om toch nog maar even te slapen, waarschijnlijk heeft hij gehoord waar Alinda en ik het over hadden.


 
Justin heeft het ook gehoord en is minder blij.
 
 
We hadden een afspraak staan bij Petra en Leo. De nieuwste Muskoka Dream beaglepuppen hadden we nog niet gezien. het ABBA nest. Helaas voor onze heren waren er twee teven loops dus zij konden niet mee. Kleine Elwood mocht wel mee.  Voor de kleine puppen had Alinda mini flosjes gemaakt en voor de andere dames een aantal grote flossen, deze moesten dus ook mee. Zo vertrokken wij dus gistermiddag naar Wijdenes, de heren bleven thuis. Het is stralend weer en in de polder staan de bollenvelden nu vol in bloei, een prachtig gezicht.
 
Elwood slaapt de hele rit, in Wijdenes gaat hij direkt de achtertuin en en speelt heerlijk met zijn zus, moeder, oma, overoma en tantes. Djanis was blij met haar nieuwe flos.
 
 
Als we alle dames begroet en geknuffeld hebben gaan we naar binnen. Als Djane ons ziet komt ze kwispelend op ons af. Haar 8 puppen liggen allemaal heerlijk te slapen.
 

Twee weken oud zijn ze nu. Zo mooi en lief, haast niet voor te stellen dat Elwood 7 maanden terug ook zo klein was.


De bar is open. Als hongerige wolfjes vallen ze aan.



Een groot nest.


Heerlijk bij elkaar onder de warmte lamp.


We gaan even een rondje dijk  met Elwood, Djanis, Djill en Djoplin. Het is heerlijk weer en de natuur rond het Marker meer is super. Heel veel weidevogels en ook staan overal de pinksterbloemen volop in bloei.


Elwood en Djanis, als twee druppels water. Het wit op de staart van Djanis is iets langer dan bij Elwood maar voor de rest geen verschil.


Heel veel ganzen vlogen over.


Mooie jonge dame, Djanis.


Broer en zus.


Na een klein uurtje komen we weer terug, de puppen liggen heerlijk bij elkaar.


Ik kan er uren naar kijken, zo lief.





Na het eten vertrekken we. De zon is inmiddels bezig met het opvoeren van een fraaie voorstelling. Een fantastische gloed hangt er boven het Marker meer.  Op de dijk heb ik geen mogelijkhied om te stoppen. Bij Lelystad is een parkeerplaats waar ik de auto even langs de kant zet en snel een aantal fantastische foto's maak van de ondergaande zon.


 
We rijden verder naar huis en thuis worden we door de heren helemaal besprongen, ze ruiken de puppiegeur en natuurlijk de geur van de andere dames. Ze weten waar we geweest zijn. Het was een heerlijke dag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig,alles en de plaatjes,genieten, sjoukje