De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 13 oktober 2015

In memoriam Faith. Meillion You'll Never Know.

Gisteren kregen we het verschrikkelijke bericht dat Faith is overleden, ze was nog maar 8 jaar. Tijdens onze vakantie in Wales kregen we al het slechte nieuws dat ze ernstig ziek was. Dierenartsen gaven haar nog hooguit een half jaar tot een jaar. Twee week geleden hebben we haar nog bezocht, een half jaar werd haar niet meer gegund, deze verschrikkelijke rot ziekte heeft haar gesloopt, deze strijd was niet te winnen. Lieve Faith rust zacht.

 
Faith was voor ons een goede honden vriendin, vanaf het eerste moment dat ze in de roedel van Petra kwam hebben ook wij lief en leed met haar meegemaakt. Hele reizen door Europa om samen met Mango te stralen op vele internationale shows. Samen hebben ze het ras ,de Hamilton Stovare, buiten Zweden op de kaart gezet. Hier onder een eerbetoon met een aantal van de mooie momenten die wij samen met  Faith mochten mee beleven. Faith je bent veel te vroeg over de regenboog brug  gegaan.
 
Onze eerste kennismaking met jou was bij Petra thuis je was nog maar net in Nederland
 
 
Je leefde tussen je beagle vriendinnen in Wijdenes. Samen met Petra begon jij aan je show carriere. Eerst alleen in Nederland maar toen de tijd rijp was werd dat dus ook het buitenland. In Mango had je er inmiddels een strijdmakker bij. De twee Dutch Hamiltons veroverden Europa.
 
Je werd Best of Breed op de club show van de Nederlandse Brakkenclub
 
 
Samen met Mango ging je naar Denemarken en jullie kwam rijk versierd met overwinningslinten weer terug in Nederland
 
 
Samen met je 1 jaar oudere zus Andra stond je in de ring
 
 
De Winner show in Amsterdam, meerder jaren was je er een ster. Pam, je fokker kwam er vaak voor over om je te zien stralen in de ring.
 
 
Andra, Mango en Faith, De drie Daltons uit Holland
 
 
 
 
Een weekje Wales, terug naar je geboorte grond.
 
 
 
De Crufts, de grootste show ter wereld in Birmingham ook daar hebben we van je genoten.
 
 
Meerde keren kwamen we samen met jouw en je baasjes in het mooie Wales. Het was altijd heerlijk genieten om alle hamiltons dan samen te zien spelen.
 
 
 
 
 
 
We brachten oud en Nieuw door in Wijdenes. 14 honden samen in de kamer, geen enkele paniek tijdens het vuurwerk, eerst lag je lekker op de bank tegen je vriendin Djane en om twaalf uur verhuisde je naar de tafel om naar buiten te kijken naar het vuurwerk.
 
 
 
Buiten lag een dik pak sneeuw wat heb je er wat in afgespeeld samen met Mango.
 
 
 
 
Bratislava, Een geweldige belevenis was dat. Samen met ons, Petra en Leo en Piet en Tineke vertrekken we met  7 honden naar de World Dog show.  Een avontuur, wat was dit fantastisch. Je werd er Wereld kampioen en ook Mango werd Wereld kampioen. Samen zetten jullie er een fantastische prestatie neer. De strijd voor beste van het ras werd door jou gewonnen en de cup met de grote oren kwam in Wijdens te staan. Elke keer als we daar zijn kijk ik er naar en beleef die mooie dag opnieuw.
 
Samen met je vriendin Djane ontspannen toe werken naar je eerste wereld titel.
 
 
 
Faith en Mango Wereld Kampioen 2009 wat waren we trots.
 
 
 
We gaan nogmaals naar Wales.
 
 
Je grote vriend wijkt niet van je zijde. Samen zijn jullie de beste maatjes
 
 
 
 
 
 
Eigenwijs naar de vogeltjes en eekhoorns kijken.
 
 
Samen de heuvels in van je geboorte land.
 
 
Je maakt kennis met Mango zijn zoon Sputnick, helaas afgelopen zomer ook op veel te jonge leeftijd overleden. 
 
 
Samen met Mango achter het bubbeltjes glas van Pam haar keuken deur, wat heb ik veel foto's gemaakt van jullie samen zo.
 
 
 
Terug in Nederland komt er een kinkje in de kabel. Je kunt niet zo goed meer met de beagle dames en er ontstaan geregeld vechtpartijtjes. Petra en Leo gaan met pijn in hun hart op zoek naar een fantastische nieuwe baas voor je.
 
 
Je verhuisd naar Limburg, het mooie Bemelen wordt je nieuwe huis en bij Frans en Sjardie krijg je een fantastisch leven. Een leventje als een prinses, wat waren ze blij met jouw als nieuwe huisgenoot.
 
We maken een afspraak om langs te komen, Mango gaat mee en jullie warn weer samen. We hadden een prachtig warm welkom in het mooie Limburg en zagen hoe fantastisch jouw leventje daar was.
 
 
 
 
 
Baas Leo bleef toch je grote vriend.
 
 
Een leven als een echte prinses. Rond rijden in de cabrio, mee naar de golfbaan, Je genoot en je baasjes genoten met volle teugen van jou.
 
 
....... augustus 2015 wij zijn op vakantie in Wales en zijn bij Pam. Op mijn telefoon komt een bericht binnen van Petra. Faith is erg ziek en het ziet er niet goed uit. Er is een tumor van 1,5 kg verwijderd en helaas zijn er veel uitzaaiingen naar haar longen. De dierenartsen geven haar nog een half jaar tot een jaar...... Tranen begonnen te vloeien en bij Pam kwam het heel hard aan, dit jaar was ze al twee honden verloren en nu was er opnieuw een hond door haar gefokt ziek.
 
Als we weer terug in Nederland zijn besluiten we om nogmaals op bezoek te gaan bij Faith, afscheid nemen ..... we hebben geen idee hoe lang ze nog heeft.
 
Twee week geleden hadden we de afspraak staan om langs te komen. Faith herkend ons en zingt en huilt het uit van blijdschap. Een emotioneel weerzien waarbij vele tranen vloeiden
 
 
 
Een knuffel dit deed mij zo zeer om te zien
 


Stijf tegen mij aan op de bank, de herinneringen aan alle  mooie momenten met haar samen vlogen door mijn hoofd.


Nog 1 keer waren ze samen..........


Samen op de uitkijk...


Als we weer terug gaan naar huis maak ik nog wat foto's. We nemen afscheid van Faith, Frans en Sjardie.  We hielden er rekening mee dat dit ons laatste samen zijn met haar zou zijn maar dat het zo snel zou gaan... nee dat hadden we niet verwacht.

Lieve Faith, rust zacht.....  Deze strijd kon je niet winnen, bedankt voor alle mooie momenten die we samen met jouw hebben mogen mee maken, dit is zo verdomd oneerlijk het was je tijd nog niet. Lieve Fatimoe bedankt dat we een deel van jou leven hebben mogen zijn.



 

 
 Frans, Sjardie. Petra en Leo heel veel strekte met het grote verlies van Faith. We zullen haar niet vergeten.

Tjeerd, Alinda, Mango en de Beagles.
 
 

Geen opmerkingen: