De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 26 december 2017

1e kerstdag 2017 samen met 17 honden

Inmiddels is het een jaarlijks terugkomende traditie, eerste kerstdagen vieren samen met vrienden en de honden. Elk jaar bij een ander thuis. Waren we vorig jaar bij Jan en Mathilda in Zevenhuizen(ZH) dit jaar was het weer de beurt aan ons. 
Een kerst zonder boom dat kan niet, dus Alinda wou weer een gewoon grote boom in huis. Ikzelf was wat behoudener, een grote boom van 2,5 meter, 2 puppen en met de kerst 17 honden in de kamer.... dat gaat niet goed hahahaha.
Maar goed, de grote boom die kwam er( wel duidelijk dus wie het hier voor het zeggen heeft hihih) Met de beide puppen en de boom gaat super, de ballen en slingers zijn leuk maar ze doen er verder niets mee. Ach dan zal de kerst ook wel lukken , toch ?

Alin was al een aantal dagen druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Het huis was aan kant dus het feest kon wat ons betreft beginnen.

Rond half elf kwamen Jan en Mathilda als eerste aan. Pepper, Mika en Benji waren mee. Cosmo was thuis. De mannen komen het huis binnen en gaan direct aan het spelen met onze heren in de tuin. Niet veel later komen Petra en Leo en Jan en Jenny ook de straat inrijden. Ik sta in de hal en 1 voor 1 doe ik de meiden de kamer in. Domino, Djane, Diamond, Djoplin, Elfie, Carlein , Beaver en Dijockie en toen waren we compleet. Djanis en Djill waren niet mee die waren bij Josephine. 17 honden vermaken zich vanaf het eerste moment dat ze weer bij elkaar zij. Onze twee puppen en Dijockie doen dapper mee met de rest.

 
Terwijl de meutes samen spelen gaan wij aan de koffie Jan was jarig en had taart mee voor bij de koffie.
1 voor 1 druppelen de honden weer naar binnen, Ieder zoekt een plekje, op de bank, in de mand, op de kussen of op schoot.
 
We maken ons klaar om te gaan wandelen. Alle honden gaan in de auto's en we rijden naar de bossen van Grolloo . Voor de puppen gaat de loopkar mee, die kunnen de hele wandeling van twee uur nog niet aan. Het is heerlijk weer en we genieten van de omgeving en de honden.
 


 
Op het bankje aan de kop van de fietsbrug beginnen we aan een uitdaging. Een groepsfoto van alle 17 honden. Zou het lukken..... De honden op de bank  , maar krijg dan maar eens alle koppies 1 kant op.  De eerste  foto's lukten dan ook niet zo als ik zou willen. Petra gaat achter mij staan en probeert de aandacht van de honden te krijgen. Binnen 5 minuten was het gelukt. Het resultaat een prachtige groepsfoto van de 17 en hun baasjes
 

 
Na dik twee uur komen we weer terug bij het begin punt. Alles weer in de auto en op naar Westerbork.
De honden gaan weer 1 voor 1 het huis in en zoeken direct een plek om te slapen. Moe van een heerlijke wandeling. Ondertussen genieten wij van lekkere warme worstenbroodjes.  Maar ondanks dat ze moe waren was er toch nog een actieve neus die heel snel een uithaal deed naar een broodje en met succes.


We borrelen nog wat en om ons heen ligt iedereen in een diepe slaap. Alinda doet ondertussen de laatste voorbereidingen voor het diner en ik bouw de kamer een beetje om.
We gaan aan tafel en genieten van een heerlijk diner. Zo nu en dan komt er een beagleneusje kijken maar de meesten lagen knock out.


Domino speelde heerlijk met haar zoon Donald.


Cheers


Jong geleerd oud gedaan.


En overal in huis lagen vermoeide honden.




Domino met haar oudste zoon Elwood, samen onder de kerstboom.


Uitgeteld, helemaal gesloopt.





En de boom ??? Geen slinger, geen bal, echt helemaal niets is van zijn plek veranderd. 17 spelende honden en een kerstboom van 2,5 meter vanaf de grond . Het kan dus gewoon echt !


In de avond vertrekt iedereen weer naar huis. Het was een prachtige eerste kerstdag zo samen. Wij hebben genoten. De honden die waren doodmoe. Als we later op bed gaan en de puppen in hun bench doen merken ze niet eens dat we ze uit de box halen en in hun bench leggen, ze slapen gewoon door.



 

Geen opmerkingen: