De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 22 december 2017

Het jaar 2017

2017..... het jaar is weer bijna voorbij. 2017 het jaar waarin wij geheel onverwachts afscheid hebben genomen van onze Justin. Nog maar 7 jaar, plotseling overleden in zijn slaap. Het verlies van Justin heeft diepe sporen achter gelaten bij ons en de meute. Zo onverwachts, zo onwerkelijk zo oneerlijk......De meute zal nooit meer hetzelfde zijn, vergeten doen we Justin nooit. Rust zacht vriendje....




Een jaar verslag beginnen met zo'n bericht is nooit mooi. Het verdriet zit diep en het moet slijten, dit zal veel tijd nodig hebben. Dag vriendje, je wordt gemist.


Maar er was meer. 2017 was weer een jaar met heel veel beagleplezier, vele wandelingen en familie bezoekjes. 2017 was ook het jaar dat ik heel wat agility wedstijden hebben gelopen met Elwood, onvoorstelbaar hoe hij gegroeid is in deze tak van hondensport, hij heeft zijn draai echt gevonden. Het Big Smile Beagle Event was weer een groot succes. We hebben kennis gemaakt met nieuw jong beagle leven. Maar helaas ook dit jaar weer een hand vol beagle vriendjes de regenboog brug zien overgaan. Onze Justin, onze loge Disney, een zus van Elwood en twee beagles van vrienden van ons Floor en Lotte. En ook in Denemarken is er een lid uit de Muskoka familie overleden. Gustav, een broer van Disney, Blue en Djill. Maar na al die zwarte dagen was er aan het eind van het jaar heel mooi nieuws. De Bende van Bork heeft uitbreiding gekregen. Na het verlies van Justin kregen we het aanbod van Petra voor een nieuwe pup uit het laatste nest van Domino, een klein stukje Justin kwam zo, in de vorm van Donald, terug in de meute. Maar dat was nog niet alles, Toen Justin er nog was spraken Alinda en ik al over uitbreiding van de meute met eventueel een pup uit Denemarken. In de laatste  maand van het jaar kwam er dus  opeens jong leven in de Bende van Bork. Sweet Courage Americian Gigolo, Odin hebben we opgehaald uit Denemarken. Donald en Odin maken vanaf nu deel uit van de meute hier. Na een hele zwarte tijd is de zon hier weer gaan schijnen. De avonturen die zullen in 2018 gewoon weer doorgaan. We zijn weer compleet en op volle oorlogs sterkte gaan we 2018 tegemoed. Wandelinge, shows, behendigheid en hopelijk nog heel veel meer. Maar hieronder genieten we nog 1 maal met een lach en een  dikke traan van het afgelopen jaar. Veel lees plezier. De heren van de Borkse meute nemen u mee terug naar het afgelopen jaar.

Januari

We begonnen januari met zes honden in huis. Disney onze logee was ook tijdens de jaarwisseling nog bij ons aanwezig. Oud en nieuw uit zitten met zes kanjers, ze reageerden totaal niet op het vuurwerk. Op 3 januari werd Disney weer opgehaald door haar baasjes. We hadden genoten van haar aanwezigheid hier in de meute.


We gaan naar onze eerste agility wedstrijd van het jaar. Een benefiet wedstrijd in Emmen. Elwood komt met zijn eerste prijs thuis. Een derde plaats op de het vast parcours, wat was ik trots op mijn kleine vriend.



We gaan weer naar Wijdenes om kennis te maken met de nieuwste aanwinst van Petra en Leo. Diamond een jonge beagle dame uit Denemarken komt de Muskoka clan versterken.



Februari

We krijgen gasten over uit Engeland. Christine en haar ouders komen samen met de honden over voor een week. 8 honden hebben veel plezier met elkaar deze dagen.

 
Dinand en Magali komen weer een dagje in de meute.
 
 
Maart

Alinda vetrekt naar Engeland voor de Crufts. Ik vermaak met met de heren van Bork. Heerlijk wandelen met ons vijftal. In Engeland ontvangt Alinda  postuum de prijs van Mango zijn zoon Sputnick voor beste dekreu.


Alinda komt terug uit Engeland met een trainings jas voor mij tijdens de agility wedstrijden. Speciaal bedrukt voor Elwood en mij.



We hebben weer een wedstrijd in Hoog Hexel, dit is de eerste officiele wedstrijd voor Elwood en mij. Een nieuwe ervaring wacht op ons.


April

Onze honden school stopt ermee. Opeens moeten we op zoek naar een andere trainingslocatie. Mede met hulp van onze trainster Sia kunnen wij al snel beginnen met trainen bij de KC Assen.

Er wordt weer heel wat afgewandeld, en met de warme temperaturen in het begin van de maand begin het zonnebakken ook al snel in de tuin.






We gaan naar onze eerste buiten wedstrijd in Zevenhuizen.  Het lijkt wel een grote camping, allemaal dezelfde tentjes op een rij. Jenny komt kijken naar de verrichtingen van Elwood. Aan het einde van de dag staat onze naam op plaats twee van het spel. Tijdens het ophalen van de prijs denk je dan even terug aan de afgelopen winterperiode, hoe mensen over Elwood spraken, wat een kut hond, wat moet je er mee in de behendigheid. Nou ik trok nu een lange neus . Als je geen idee hebt hoe een hond in elkaar steekt oordeel dan niet zo snel.




Mei

We gaan naar Waddinxveen. Hier is een teamwedstrijd. Zowel Michael als Elwood doen mee. Ik zit s in een team met Jan en Alinda in een team met Mathilda. We hebben een fantastische dag en de honden doen het super.






Op de zondag doen we nog een lekkere after training bij Jan. Alle honden genieten net als de baasjes.








En er volgt weer een druk weekend met wedstrijden. Twee dagen wedstrijden in Assen voor de Raad van Beheer. Elwood moet gemeten worden en schiet weer helemaal in de stress. De wedstrijd is een drama en ik heb moeite om voor mijzelf de knop om te zetten. Er wordt op mij ingepraat om de zondag toch gewoon te starten. Dat dus ook gedaan en het drama van de zaterdag vergeten door zondags heerlijk te lopen met mijn kleine maatje.




15 mei, we krijgen het trieste bericht dat Disney is overleden. Disney is bijna 13 jaar geworden. Onverwachts kwam er een einde aan het leven van onze lieve logee beagle.



We gaan weer naar Wijdenes, Jan en Jenny en hun dames gaan ook mee. De honden vermaken zich opper best met elkaar op de grote weide.


Ik maak een serie broer zus foto's

Elfie en Dylan


Michael en Djill


Justin en Domino


Elwood en Djanis


Heerlijk relaxen in de tuin en wandelen met warm weer, het kwam allemaal voor in deze maand.



Juni

We gaan naar Linde, de avond voorafgaand aan de wedstrijd hebben we er een bbq met vrienden. De wedstrijd op zondag is een drama, tot drie keer toe heeft Elwood de geur van een reu die voor hem plassend door de ring gaat in de neus. In 2008 liep Alinda hier de eerste wedstrijd met Michael

De hele winter en voorjaar heb ik gewerkt aan mijn eigen agility baan, nu zijn bijna alle hindernissen klaar voor gebruik.

De bandsprong


De wip


De kat


De breed

 De palen set


De sprongen


En de slurf en twee tunnels


Juli

 En dan is het zover dat ik hem kan gebruiken. Voor ons huis zet ik hem op en train er lekker op met de mannen. Vanaf nu kan ik heerlijk elke week wat bij trainen.




We vertrekken weer naar Zoutkamp, een heerlijke week op de camping voor  BSBE .Het is weer een fantastische tijd.





 Een week na BSBE is er weer de Ot en Sien wandeling in Roden, de meute is weer present.



We gaan naar de onderlinge wedstrijd van de KC Assen. Het is weer een mooie wedstrijd dag.



In Wijdenes zijn de puppen van Djoplin geboren, we gaan er heen om kennis te maken met deze drie kleintjes. De meute heeft plezier op de grote weide.

2 teefjes en een reutje, nieuwe leven, zo klein zo byzonder.




Justin met mama Djill..... wie had toen kunnen vermoeden dat dit de laatste keer was dat ze samen waren...

Augustus

Er komt ziekte in de meute. Eerst Michael en later Justin krijgen last van een darm infectie, gelukkig herstellen ze snel.

Justin was ziek, Michael, net weer beter, waakt bij zijn vriend.

 
Na een paar dagen is ook Justin weer hersteld en geniet heerlijk in de tuin van het mooie weer.
 
 
Met Mango en Dylan ga ik apart op stap, even extra aandacht voor deze twee rakkers.




11 augustus.......... de dag die de Borkse meute voorgoed veranderde.

Justin...... onverwachts overleden in de nacht van 10 op 11 augustus. De avond er voor nog heerlijk met hem getraind. Voor het slapen gaan kreeg ik van hem nog een dikke lebber. S nachts is hij in zijn slaap overvallen door een acute hart stilstand. Ik vond hem s morgens vroeg in zijn bench. Geen verkrampingen, geen spuug of ontlasting. Een lichte grijns zat nog rond zijn snoet.  Justin mocht maar 7 jaar worden, zo oneerlijk, zo onwerkelijk. We zijn gebroken van verdriet.


De meute neemt afscheid van hun maatje. Ik zit er bij en kijk ernaar, voor mijn ogen speelt zich een tafreel af wat mij tot tranen roert, de meute neemt als groep afscheid, heel byzonder.


We brengen Justin naar het crematorium en nemen daar definitief afscheid van ons mannetje. Tranen die vloeien en zullen dat nog vaak doen.


Dag vriendje, tot ooit.....


Maar hoe moeilijk we het ook hadden, een vakantie afspraak die we hadden staan als opvang adres voor twee poedels laten we ondanks ons verdriet door gaan. Nelson en Morris komen twee weken in de meute. Voor ons zorgen zij voor een beetje afleiding.


En ook vriendje Bhodi komt in deze periode een week als oppas hond.


Na een emotionele zware week hebben we een wedstrijd in Leek. In de stromende regen, met een regenboog die eindigd achter onze tent beginnen we de dag. Met een prachtige laatste ronde eindigen we op een zesde plaats. Na de finish kwamen de emoties bij mij los. Het verdriet van de afgelopen week kwam los.
 




Onze laatste rondje werd een eerbetoon aan Justin, Ik liep de ronde met tranen in mijn ogen  en samen met Elwood maakten we er een mooie ronde van, na de finisch brak ik. Het verdriet, de emoties alles kwam bij mij los. Samen met Elwood ben ik even een blokje om gegaan, even weg van alles en iedereen, even alles een plekje proberen te geven. Het doet zo'n pijn.

 
September

We vertrekken naar Arnhem voor opnieuw een wedstrijd. Vandaag zullen de beide broertjes Elwood en Pepper weer samen op tournee. Ook Joris en Nicole komen naar Arnhem om de Blues Brothers aan te moedigen. Het was een prachtige maar erg lange dag.




We gaan naar Roden, Dijockie de nieuwe pup van Jan en Jenny is inmiddels gearriveerd. Elwood en Michael gaan met ons mee.


De wedstrijden volgen elkaar in een rap tempo op. Sappemeer was de volgende. In de stromende regen moesten we lopen. Het was echt drama, maar snel vergeten.

We gaan op bezoek bij Jip, zusje van Dijockie. Jip woont in Hoogeveen bij de baasjes van de dit jaar overleden Disney. Dylan is met ons mee.


Hoge Hexel. Hier begonnen we dit voorjaar met het lopen van de echte officiele wedstrijden. Nu een half jaar later waren we er weer. Elwood doet het fantastische en we komen met een hele scherpe tijd op een prachtige tweede plaats op het vast parcours.




Oktober

We gaan weer naar Wijdenes, de eerste keer zonder Justin. Zijn zus Domino is drachtig van haar laatste nestje. Domino, mijn grote vriendin, het deed mij zeer. Ze kwam dicht tegen me aan zitten, net of wou ze me steun en troost bieden. Petra deed ons het aanbod  om in aanmerking te komen voor een pup uit dit nest van Domino, een klein stukje Justin zou dan terug komen in de meute. We nemen het aanbod in  overweging. De heren en dames vermaken zich weer op de weide en wij genieten mee.

 

 
Elwood wordt alweer vijf. Op de dag van zijn verjaardag krijgen we het trieste nieuws dat 1 van zijn zusjes onverwachts is overleden aan de gevolgen van wat een onschuldig ongelukje leek. Zoe mocht net geen vijf jaar oud worden.


Het is prachtig najaars weer, heerlijk wandelweer in een omgeving die getooid gaat in fantastische kleuren, een echte indian summer.



Vele rondes samen met de mannen volgen .





Op 18 oktober worden de puppen van Domino geboren.  Voor ons allemaal heel byzonder. Domino, de zus van onze Justin, haar laatste nestje komt op deze wereld op de dag dat 4 jaar geleden het nestje van Elwood en Elfie werd geboren. 2 reutjes en 6 teefjes. Wij maken kennis met de kleintjes als ze twee dagen oud zijn. Wat velen dan nog niet weten is dat 1 van deze reutjes bij ons in de meute zal komen. We houden het heel lang stil.


 
Elwood wordt uitgekozen als test hond voor een nieuwe winterjas voor honden van de firma Hurrta uit Finland.  Het is een warmte jas die hij na behendigheid aan zal doen om zijn spieren warm te houden. De jas kwam binnen en Elwood leek wel een koning in zijn nieuwe mantel.
 
 
Jip komt langs en maakt kennis met de heren van Bork.



November

We gaan opnieuw naar de puppen, Jenny gaat met ons mee, ze zijn nu 2,5 week oud. Onderweg rijden we de regenboog te gemoed, dit zal nog een aantal keren gebeuren tijdens onze ritjes voor puppy bezoek.



In Tolbert hebben Elwood en ik onze laatste wedstrijd van dit jaar, we hebben nog 1 klassement nodig om te promoveren naar de A. Het is een drukke manege bak en Elwood valt terug in zijn oude angsten maar 1 maal in de baan is zijn focus goed. We lopen drie prachtige rondes en de promotie is binnen. Op naar de A klasse volgend jaar.




Zijn naam is Donald, er is bekend welk reutje de Borkse meute komt versterken.




En we gaan nogmaals naar de puppen, je ziet ze veranderen .



 
December  
 
 
Sneeuwpret voor de mannen. Opeens was er een dik pak sneeuw. Het was van korte duur maar ze hebben er optimaal van genoten
 



En daar is hij dan, Donald is in de meute
 

En dan is er een nieuwtje wat we heel lang geheim hebben kunnen houden. Vanaf augustus waren we er al mee bezig. Op de leeftijd van 16 weken komt Odin, een mooie jonge beaglereu uit Denemarken de  Borksemeute versterken.
 

 
 Een laatste foto groet van de ''nieuwe'' Borkse meute in 2017. Genomen op de stobbe waar ik de heren vaak op de foto heb gezet. De eerste foto van dit jaarverslag en de laatste ..... wat kan er veel veranderen in een jaar.... 
 
 
 En zo eindigt het jaar 2017. Het jaar waar het onverwachtse verlies van Justin een hele grote stempel op heeft gedrukt.  Ik begon dit jaarverslag met Justin en ik eindig er mee. Goodbye my friend, we missen je. Onderstaande foto in memoriam is voor jouw. Dag vriendje. Bij het zien hier van hou ik het niet meer droog.
 
Druk op de onderstaande link om het filmpje te openen.
 
 
 
De Borkse meute is weer compleet. Vol goede moed gaan we het nieuwe jaar in. Op weg naar een jaar met hopelijk heel veel beagleplezier. Wij wensen een ieder, fijne feestdagen en een voorspoedig, sportief , gezond en een fantastisch 2018 toe.
 
 
 
 
Tjeerd, Alinda
Michael, Mango,Dylan,Elwood,Odin en Donald.
 
 
                                                                                                                                          






Geen opmerkingen: