De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 25 april 2019

Een bijzonder ritje Zuid Nederland

Eigenlijk hoort dit bericht op de blog van Mango maar daar het toch wel bijzonder is plaats ik het hier ook. Op Mango zijn eigen blog komt ook nog een bericht met veel meer foto's.

Afgelopen zondag maakten we een bijzonder ritje Zuid Nederland.  We hadden een afsprak staan in Bemmelen, bij Maastricht. Hier woont de familie Thomassen, Faith ,de Hamilton van Petra, heeft hier de laatste jaren van haar leven gewoond. En wij waren toen ook al een paar keer op bezoek geweest met Mango. Faith is vier jaar geleden veel te vroeg overleden en haar baasjes wilden graag weer een Hamilton teef. Wij zijn jaren bezig geweest om hun in contact te krijgen met Hamilton fokkers waar wij van wisten dat ze fokten met goede lijnen. Helaas waren er in de nestjes die kwamen vaak meer reuen dan teefjes en lukt het steeds niet om een nieuwe Hamilton naar Nederland te krijgen. Eind vorig jaar kregen we te horen dat er een nest kwam in Engeland en we hebben onze hengel weer uitgegooid. Frans en Sjardie hebben contact opgenomen met Engeland en als er een teefje bijzat dan zou die naar hun toe komen. Als het allemaal zou lukken zou het een bijzondere aangelegenheid worden. De drachtige teef was een dochter van de zus van Faith en de vader van de puppen was de achterkleinzoon van onze Mango. Het geluk was deze keer mee. Er zaten meerder teefjes in en er kwam dus 1 naar Nederland. Begin januari kwam Kiki naar Bemmelen. Het werd nu hoogtijd dat wij kennis gingen maken met Mango zijn achter achter klein dochter. Petra en Leo gingen ook mee en zo reden er zondagmorgen vroeg dus een auto uit Wijdenes en een auto uit Westerbork met daarin ook  Mango en Michael naar de Mc Donald in Maastricht. Vandaar uit reden we samen het laatste stukje naar Bemmelen.

We rijden het erf op en vanachter het hekwerk staat ons een prachtige jong Hamilton dame toe te zingen. Als de poort dicht is komt ze samen met haar baasjes naar ons toe. Heerlijk frank en vrij worden wij door haar begroet. Wat een heerlijk moment. Michael en Mango erbij  en dan met z'n allen op naar de grote achtertuin.

Mango en Michael aan de ren


Wat een genot hem zo te zien.



De grote pret letter, Kiki. Ooit was Mango ook zo'n blije spring in het veld . dan merk je nu toch echt dat The Lord op leeftijd is gekomen.


Opa en achter achter kleindochter, een bijzonder moment.



Michael aan de ren met Kiki.



Oud en bejaard, thuis kijkt hij niet mee naar speeltjes om maar nu vond hij het speeltje van Kiki toch echt prachtig, dit had hij beter niet kunnen doen. Mango vond dat het speeltje niet van Michael was en even sloeg de vlam in de pan tussen Mango en Michael.


We zagen dus echt de paashaas op tweede paasdag.


Een uniek moment.


Een prachtige jonge dame, 7 maanden oud nu.


Spelen met oude opa Mango.


Alinda met Mango en Kiki. Bijzonder voor ons om dit moment mee te maken.


Het is warm maar we maken toch even een kleine wandeling door de prachtige omgeving van Bemmelen.




Een oude rustplaats voor Pelgrims in de rotsen omringt door daslook. We rusten er even uit en Michael rolt zich heerlijk door de look


Als we weer terug zijn in de tuin is Mango moe. Kiki daarin tegen nog niet en blijft opa uitdagen.




Wat een genot om haar te leren kennen.


Michael wil nog wel even spelen.

 
We genieten van de honden en het mooie weer en krijgen nog soep met broodjes.
Het is 7 uur geweest als we aanstalten maken om terug te rijden naar het Noorden. Er wacht ons nog een rit van bijna 3 uur. We nemen afscheid van Frans en Sjardie en geven Kiki een dikke knuffel. We hebben genoten van jullie gastvrijheid en zullen zeker nog weer langs komen om deze mooie jonge dame te zien opgroeien.
 
We rijden zonder problemen terug naar huis. Thuis wachten de ander heren op ons. Waar zijn jullie geweest zonder ons baasje ?? Familie Willems bedankt voor het oppassen op onze thuisblijvers tijdens deze lange dag .
Een prachtige dag kwam ten einde. Moe zochten we ons bedje op, we hebben genoten.
Zoals ik al zei op Mango zijn blog komen nog meer foto's maar dat zal nog even een paar dagen duren.

Geen opmerkingen: