De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 30 april 2019

Team wedstrijd Waddinxveen

Al een paar jaar doen Elwood en ik mee met de team wedstrijd in Waddinxveen, we vormen dan samen met Jan en Elwood zijn  broer Pepper en twee andere honden een estafette team. Ook dit jaar kreeg ik van Jan de vraag of wij op 27 april weer mee wilden doen.  ''Uiteraard'' was mijn antwoord.

Jan had een team samen gesteld, Elwood en Pepper en twee cursisten van Jan met hun Staffordshire bull terrriers. Team naam werd De Blues Brothers.


De wedstijd was op zaterdag, maar we hadden al afgesproken om er een heel weekend van te maken. Op vrijdag avond heen en zondag in de avond weer naar huis.

Zo vertrokken wij dus afgelopen vrijdag in de namiddag richting Nieuwerkerk aan de ijssel. We hadden verwacht dat het druk onderweg zou zijn inverband met koningsdag op zaterdag maar het viel 100% mee. We reden zonder vertraging door en waren tegen half 8 op de plaats van bestemming. Honden uit de bus en die gingen direct aan de ren op de grote speelweide van Jan. Jan en Mathilda waren nog naar het terrein in Waddinxveen voor voorbereidingswerk voor de wedstrijd dag. Niet veel later komen zij thuis en gaan ook hun heren het grote veld op. We genieten van de spelende heren terwijl we in de serre koffie en gebak nuttigen. Na de koffie plaats ik de benches in de bijkeuken en leg onze slaapmatten er ook neer. We gaan niet te laat onder de wol. Morgen wacht ons een lange sportieve dag.

We waren vroeg waker. Rond 7 uur moesten we op het wedstrijd terrein zijn. Honden voeren, zelf ontbijten en dan op naar Waddinxveen. We helpen met klaar zetten van de catering en het opbouwen van het wedstrijd parcours. Ondertussen komen de andere deelnemers 1 voor 1 aangereden. Het weer is nog niet zo geweldig. Harde wind en regen.


We besluiten om onze tent niet op te bouwen en de heren gewoon in de bench in de auto te laten. Ideaal die ingebouwde benches dus. Elwood haal ik wel bij Mango uit de bench, Hij komt in een losse bench achter in de bus dan heb ik het wat makkelijker met hem er uit halen als we de baan in moeten. We maken kennis met de andere team leden en dan is het zover dat de wedstrijddag kan beginnen. De teamcaptains krijgen een briefing en vertellen ons daarna wat de bedoeling is. We lopen 2 keer een vast parcours en 1 keer een jumping. De beste 10 teams na drie rondes gaan door naar de finale.
We bepalen onze start volgorde. Ik zal als eerste starten daarna Patrick gevolgd door Jan en Hanny zal eindigen.
We verkennen de eerste ronde en bepalen onze lijnen. Ik had mijn wedstrijd schoenen nog niet aan en loop een bepaalde wissel iets te snel en glij uit en val vol op mijn zij. Hahah, goed beginnen van de dag dus.
De wedstrijd begint en wij starten als 22e. We lopen allemaal erg goed, een paar kleine foutjes maar we waren tevreden. Als we de uitslag zien zijn we zelfs zeer tevreden. We eindigen het eerste vast parcours als 6e.

 
Na ons zijn nog een paar teams en dan wordt de baan omgebouwd naar het tweede parcours. Ondertussen komen Joris en Nicole ook aangereden. We mogen verkennen en weer is het kijken wat zijn de mooiste lijnen.
Als we aan de beurt zijn gaan we los. We maken iets meer fouten en komen in het klassement voor deze ronde op een 12e plaats. Overall na twee rondes staan we 8e.
 

 
We zijn nog steeds op koers naar een finale plaats maar kunnen ons niet te veel fouten veroorloven in ronde drie, de jumping.
We verkennen de jumping, en komen tot de conclusie dat er een snelle ronde ligt. We gaan er voor en zien wel waar het schip strand.
 
Joris gaat langs de baan wat foto's maken terwijl wij door de baan racen.
 
 

 

 
We streden voor wat we waard waren en kwamen op een vierde plaats op de jumping. In het overall klassement stegen we naar plaats 5. De finale was gehaald.
 

 
De baan wordt omgebouwd voor de finale. Iedereen mag meedoen maar alleen de eerste tien teams na de eerste drie rondes dingen mee naar de prijzen. We verkennen de baan. Een prachtige ronde ligt er voor ons klaar. Het wordt de dood of de gladiolen.
Als we mogen lopen begint de zon te schijnen .We starten vol power en we gaan als een speer. Als we alle vier gelopen hebben zijn we zeer tevreden. We hebben gegeven wat we konden en nu was het wachten....
 
 
De wedstrijd is afgelopen. We ruimen de baan weer op en gaan dan naar de kantine voor de prijs uitreiking. Er zijn drie prijzen . En ze beginnen met de derde plaats. Op drie... de Blues Brothers … Wow, we hadden het hem geflikt. We hadden het gehaald. We genoten met volle teugen Wat een prachtige afsluiter van een mooie wedstrijd dag.
 
 


 
Wie had dat aan het begin van de dag durven dromen. Een paar weken terug had ik op facebook al eens een bericht geplaats dat de Blues Brothers weer een team vormden en sterker dan ooit de strijd aan gingen. Het bleek dus inderdaad zo te zijn. We genoten van het moment en waren trots dat we dit als team hadden gepresteerd.
 
We gaan terug naar het huis van Jan en Mathilda, Joris en Nicole gaan ook mee en zullen ook blijven overnachten. We nemen de dag nog eens door en kijken de film beelden terug op de tv. Met een grote grijns zaten we na te genieten van deze mooie wedstrijd dag.
 
 
Hier de link naar de filmbeelden van de Team wedstrijd
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen: