De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 15 januari 2023

Eerste RvB wedstrijd 2023

 De eerste Raad van beheer wedstrijd stond gisteren weer in de agenda. We hadden ons ingeschreven in Koudum. S morgens 1e graad met Odin en Donald en s middags 2e graad met Elwood. Een lange dag dus. Ik was gevraagd of ik kon helpen met opbouwen s morgens dus we moesten er vroeg zijn. 8 uur stond in de planning om te beginnen met opbouwen. Een dik uur en een kwartier rijden voor ons dus uiterlijk om kwart voor 7 weg  uit Westerbork, en dat hield dus in dat de wekker om kwart voor 6 stond voor mij, Alin kon iets langer liggen. Omdat het weer een lange dag wordt gaan Dylan en James weer gezellig mee. 


We rijden vlot heen, onderweg is het rustig en nog droog, maar als we lemmer voor bij zijn begint het te regenen en dat zal de hele dag zo blijven, gelukkig lopen we binnen denk je dan.  Vroeg zijn heeft voordelen, we kunnen de bus bijna voor de deur parkeren. Dat is straks met het halen van de honden wel makkelijk, en helemaal omdat het weer zo slecht werd. We bouwen op voor de jumping.  Ondertussen laat Alinda de mannen uit.

 Rond negen uur mogen we de jumping verkennen. Er ligt een leuk rondje. We zullen zien wat de mannen er van bakken. Donald start als 3e en Odin als laatste van de 1e graad medium. Dus er zit mooi tijd tussen om elkaar te zien lopen. Ik maak Donald klaar en we gaan naar de start. We starten. gaan naar de breed en dan schiet Donald voor me langs naar een verkeerde sprong. Prrrrrt Disk.... dat was wel heel snel over en uit voor ons. Duck had blijkbaar ergens een oude feestmuts van Elwood gevonden want hij was er niet echt bij met zijn koppie, er zaten wel mooie stukken in de ronde dus dat was wel weer positief. Donald gaat de bus weer in en Odin gaat er uit. Kijken of Odin er meer van bakt dan Donald. Maar dat gebeurde dus niet.... Odin zijn neus won het van het spel en Alin kon hem er niet bij houden. Ze maakt haar ronde dan ook niet af. Terwijl ze terug loopt naar de finish komt Odin achter haar aan en snelheid heeft hij dan dus wel, de kleine boef. De jumping verliep voor ons dus niet zoals we gehoopt hadden. Dan maar hopen op een beter VP.

De baan wordt omgebouwd en we verkennen. Er ligt weer een leuke ronde. Direct na de start de palen dat is nog wel even een dingetje. Donald haal ik weer op en we mogen beginnen. De concentratie is er en we gaan weg. Donald loopt goed neemt de palen in 1 keer en laat een heel moois stuk zien. Raakvlak mist hij maar verder loopt hij heerlijk. Na de wip richting de ''makkelijke'' tunnel, hij komt er recht op aan dus kan zo er in duiken. Maar dan draait Donald af en neemt de verkeerde ingang..... hoe krijgt ie het voor elkaar, disk.  We gaan door maar hebben niks meer te verliezen, zo jammer. Verder was het wel weer een heerlijke ronde met hem.

Alin zal met Odin anders starten, niet uit stilstand maar hij is al in beweging en dan door. De start gaat goed foute insteek palen maar na herstel gaan ze door en lopen een mooie stuk. De wip en dan naar de tunnel waar Donald fout ging, Odin neemt de sprong voor de tunnel en wijkt dan ook af neemt een sprong en gaat de tunnel in. Bijna op dezelfde plek lopen beide mannen een disk deze ronde, ook voor Odin erg jammer want hij liep deze ronde zo lekker. Voor de jonge mannen zit het erop zij zijn klaar. we gaan nu het middag programma in. Van de organisatie krijg ik een bedankje voor de hulp.

De baan wordt omgebouwd voor het VP van de tweede graad. Ik loop door de kantine naar de bus, om de mannen nog even uit te laten, en zie de prijzen staan. Zou het vandaag lukken om er nog 1 aan Elwood zijn verzameling toe te voegen. De prijzen van de FAV( Fryske Agility Vereniging) vind ik zelf 1 van de mooiste die we krijgen.


 Ik wandel even met de heren door het bos achter de manege, de regen komt met bakken naar beneden. Even plassen en poepen en dan weer snel de bus in. Dylan en James liggen samen in 1 bench en kruipen weer heerlijk tegen elkaar aan. Elwood neem ik mee naar binnen de oude baas mag in actie komen.  We starten als 2e . De focus bij Elwood is er weer en we lopen lekker, Missen het raakvlak en tikken een lat en dan ook nog een weigering bij de tunnel door mijn fout. Maar een lekker rondje dat wel. We zien de andere lopers fouten maken en disken lopen, dus de spanning voor het klassement kwam weer. 

Maar helaas, Elwood loopt een top drie net mis, zijn fout score was hoger dan de parcourstijdsoverschrijding van de nr 3 . Toch was ik dik tevreden met zijn 4e plaats.


 Rest ons alleen nog het VP maar we moesten eerst nog wachten tot de rest  klaar was en de baan omgebouwd wed. Ondertussen kregen we het beide toch koud . De ronde voor de jumping was een snelle, de racers zouden in het voordeel zijn en dan tellen de jaren van Elwood mee. Van tunnel naar tunnel en dan moet je kort om anders verlies je te veel tijd. Ik maak Elwood attent en als we mogen is zijn energie level gestegen merk ik in alles. We knallen weg en  waar ik ban g voor was gebeurde dus Elwood maakt de bochten van tunnel naar tunnel te ruim, we verliezen tijd maar blijven lekker door racen. Helaas tikt ie nog een latje maar verder was hij weer helemaal in zijn flow, wat is het toch heerlijk om zo met hem in de baan te zijn, je ziet hem gewoon genieten. De sirene aan door de palen dan weet je het wel dan is de focus er helemaal. Met 1 lat fout komen we over de finish. 


We zullen als 5e eindigen. Onze dag zat er op. We pakken de spullen in en vertrekken naar huis, onderweg gaan de ruitenwissers op vol, wat een water komt er naar beneden. Moe, koud maar voldaan keken we terug op deze wedstrijd dag. Op naar  de volgende zullen we maar zeggen. Met twee week lopen we weer dan alleen met Elwood een 2e graads promotie wedstrijd, 4 keer zal hij de baan in gaan, 2 x een VP en 2 x een jumping

Hieronder weer de link naar de mannen in actie 

De mannen in Koudum

Geen opmerkingen: