De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 23 januari 2023

The Blues Brothers and band together again.

 Onze vrije agenda weekenden zijn op 1 hand te tellen. Bijna elk weekend hebben we wel iets met de honden. Een afspraak maken voor visite is dan ook vaak een heel gepuzzel, en als de andere partij dan ook nog een drukke agenda heeft wordt het helemaal een klus. In dit geval ging het over een gaatje zoeken in onze agenda en in de agenda van Jan en Mathilda, we lopen allemaal agility wedstrijden, wij meer in Noord en Oost en Jan en Mathilda in Zuid en West. Dus tijden terug al eens zitten kijken wanneer we beiden een wedstrijdloos weekend hadden om een afspraak te plannen. De datum 22 Januari kwam uit de bus. En we spraken af hier bij ons in Bork. Elwood en zijn broer Pepper zouden elkaar weer zien. De beide agility broertjes weer samen en uiteraard al hun andere meute maatjes ook. Tja en als de Blues Brothers weer samen komen... dek je dan maar in.

Voortekens op de oprit zondag morgen.



Rond half 11 komen Jan en Mathilda ons erf oprijden. Hun 5 heren achter in de bus. Pepper, Mika, Benji, Mr Magoo en Ikawa. De mannen gaan de hal in en als ze allemaal binnen zijn doe ik de kamerdeur open. De  meutes begroeten elkaar weer en gaan direct samen de tuin in. Rennen, klieren, springen en gek doen. Ze vermaken zich wel met elkaar. Wij gaan eerst aan de koffie met gebak. Het was een behoorlijke tijd geleden dat we elkaar live gesproken hadden dus er was gespreksstof genoeg. 

Als ik een tweede bak koffie inschenk schiet ik even met Elwood en Pepper naar buiten, even vlug een foto maken van de beide broers.

De beide mannen inmiddels veteraan, grijs en wit worden de meest voorkomende kleuren.


Precies 10 jaar geleden, ook in januari, maakte ik  deze foto van de puppen broertjes. Waar zijn de jaren gebleven

Ik ga weer naar binnen, we drinken nog wat kletsen  hele verhalen bij elkaar en maken ons dan klaar om te gaan wandelen in het Hart van Drenthe. De heren krijgen hun tuigen om en gaan in de kennels in de bus. We rijden naar de parkeerplaats in boswachterij Grolloo en beginnen aan de Veenpluis wandeling. 

Het contrast was groot dit weekend in Nederland. waar Limburg en Brabant bedekt gingen onder een c laag sneeuw  van enkele centimeters lag er hier geen vlok. Zaterdag was het hier gewoon voorjaar en zondag iets frisser maar heerlijk wandelweer.


Dylan, Odin, Pepper en Benji.


Ikawa en Mr Magoo


Blije Mika, ook alweer 12 jaar.


Pepper en een blij springende Benji.


Odin en Dylan samen


Vlak voor de houten fietsbrug werden we getrakteerd op een prachtig gezicht. Er zweefde een zeearend over ons heen, Geen wonder dat ze vliegende deur worden genoemd, wat een kolos, helemaal als er dan ook nog een meeuw in beeld komt.


Bij het bankje aan de kop van de brug hebben we even een foto moment. Alle 10 heren op de bank voor de foto.

Ikawa, Mika, James, Benji, Pepper, Dylan, Mr Magoo, Donald, Elwood, Odin



we vervolgen onze wandeling. We verlaten de veenpluis route en nemen een deel van het sprokkelspoor, dit is een nieuwe wilderniswandeling die niet over de brede zandwegen gaat maar via smalle paadjes dwars door de heide en over vlonder bruggetjes.


Maar niet overal liggen vlonders, er zijn ook natte stukken.


Odin combineert wandelen en drinken.


Dylan genoot.


Benji en Pepper samen.


Elwood, James en Donald liepen met mij dus die staan niet veel op de foto. Als ik even wacht op de rest kan ik ze toch allemaal er op krijgen.


Benji en Ikawa, de jongste van het stel met 17 maanden


Odin en Dylan. En met bijna 15 jaar is Dylan de oudste. Maar de oude baas liet zich niet kennen en liep gewoon volop met de jeugd mee tijdens de wandeling van bijna 2 uur.


We maken nog een foto van de beide broers. Vanaf volgende week staan ze weer aan de start in de agility competitie. Een bijzonder duo, tot op heden de enige, en eerste, beagle broers in Nederland die op nationaal niveau lekker mee lopen in de top van hun klasse.


We rijden naar huis. En dan komen we van de kou in de warmte. De vermoeidheid bij de honden slaat toe, rust. Mika kruipt heerlijk bij Jan op schoot en valt in een diepe slaap.


Pepper kroop bij mij op schoot. Wat lijkt hij op mama Domino.


Alinda had een heerlijke stoofpot gemaakt en we genieten ervan. En zoals zo vaak, als het gezellig is vliegt de tijd. Na het eten nog een kop koffie en dan vertrekken Jan en Mathilda en de mannen weer naar Nieuwerkerk aan de ijssel, hun wacht nog een rit van goed 2 uur. We hebben een prachtige dag samen gehad.

De heren hier vielen binnen een kwartier na hun vertrek in een diepe slaap, het was een intensieve dag voor ze.





Geen opmerkingen: