De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 25 oktober 2023

1e Team wedstrijd Noord

 Zondag was wedstrijd nr 2 van het weekend. Een teamwedstrijd. Andere jaren deden we hier in Noord mee aan de team wintercompetitie maar daar zijn ze hier mee gestopt. Er is nu voor het Noorden een speciale Team wedstrijd Noord competitie. 

Toen bekend werd dat er deze winterperiode wel weer een competitie kwam hier in het Noorden hadden we al snel weer een team bij elkaar. Harold met Iza, Melanie met Happy, Sia met Ally, Cathy met Lilly, Alinda met Odin en ikzelf met Donald. En zoals je ziet geen Elwood. Er mogen maar 6 honden in een team dus werd het kiezen voor mij. Elwood zal een aantal wedstrijden als BM ingeschreven worden. 

En wat is een team zonder een Team naam en een eigen shirt. We hebben allemaal herrieschoppers dus daar werd een naam rond bedacht  Alinda kan zelf  shirts drukken en Sia is erg handig met het potlood dus die ontwierp speciaal voor deze wedstrijden een eigen logo voor ons team. 

Team Born to be loud was geboren.


Materiaal werd besteld, T shirt maten werden doorgegeven, de voorpret kon beginnen voor Alin. 

Het drukken op de shirts, de achterkant met het grote logo


En de voorkant met een klein logo en de naam van de hond


De weken tikken door en dan is het zover dat de wedstrijddag een feit is. We zijn rond een uur of 8 in de manege in Assen. Odin en Donald blijven in de bus, Charlie gaat in de fietskar mee naar binnen. De baan wordt al opgebouwd en Harold, heeft de envelop met startnummer al opgehaald. 18 teams gaan deze competitie de strijd met elkaar aan.


We lopen vandaag een VP  een jumping en een teamestafette. We starten met een jumping. Als eerste de XL en L honden die mogen verkennen en aansluitend lopen


Sia is bij ons de enige die in deze klasse loopt . Ze lopen een mooie ronde tikken helaas 1 latje maar pakken punten voor het team.

Charlie zit heerlijk in de kar om zich heen te kijken


En ik zelf volg de lopers in de baan vanaf de kant.


Als de eerste groep klaar is mogen wij verkennen. Direct na de start liggen twee tunnels, ik zal dus de volle aandacht van Donald moeten hebben om hem uit de tunnels te houden. Als dat lukt ligt er een mooie ronde verder.
Melanie met Happy  start bij ons in de medium, een mooie ronde met helaas een weigering op de tunnel maar punten voor het team.
Alinda dan. Odin begint goed maar schiet helaas te snel de tunnel in, een disk Verder een mooie ronde.
Harold had een blessure aan zijn teen en kon dus niet goed lopen Cathy zou met Iza lopen. Maar Iza hangt erg aan Harold dus die was zoekende en deed haar eigen ding. Ook een disk.
Dan mag ik met Donald. We beginnen goed, ik hou Donald uit de tunnel en we lopen een mooie ronde, helaas springt Donald bij een wissel achter mij langs en neemt de hindernis via de verkeerde kant, ook een disk dus.
Cathy en Lilly lopen in de laatste klasse, Ze starten goed maar dan heeft Lilly 2 weigeringen op de tunnel en neemt dan de sprong erna via de verkeerde kant, Disk.
De eerste ronde zat erop. We hadden 2 uitslagen en 4 disken en zouden als 11e team eindigen op het VP

Ondertussen hebben we support uit Brabant gekregen. John Carla, Amy en Nienke kwamen kijken naar ons in de baan. Charlie B en Summer, de dochter van Odin waren ook mee.

Summer een kopie van Odin

De baan wordt omgebouwd voor het Vp en de eerste groepen mogen weer verkennen. Direct na de start de tunnel dan twee sprongen en de A, die over de tunnel ligt.
Sia start weer. Ally begint goed maar na de tweede sprong duikt ze de tunnel in, disk.
Na de XL en l is het pauze en in de pauze mogen wij verkennen. Ik loop de lijnen en zoek de plekken waar ik extra contact moet hebben met Donald.
Melanie start in de medium. Happy mist een raakvlak, gaat twee keer de tunnel in maar kreeg er geen disk voor, als hij na de palen een verkeerde sprong neemt is het wel een disk.
Alin en Odin. Ze beginnen mooi. Pakt raakvlak A mooi, gaat dan naar de kat waar hij het raakvlak mist, komt te vroeg uit de palen maar na herstel goed door en springt dan helaas achter Alinda langs over een hindernis, disk
Harold probeert het VP nu zelf met Iza. Ze starten , tikken de derde lat missen de raakvlakken maar komen wel binnen met punten voor het team.
En dan Donald. We starten en gaan als een speer, raakvlakken gaan goed en we komen foutloos en snel over de eindstreep. Clear round ! 
En dan als laatste Cathy, ook Lilly gaat super en komt ook foutloos rond, Clear round !

Als de uitslag bekend is staat Donald op een fantastische derde plaats overall op het VP. Niet eerder ben ik zo hoog geëindigd  hier in de wintercompetitie. Elwood zijn hoogste plaats individueel was 6e.


Een ingezoomde afbeelding van het bovenste deel van de uitslag


En het bij behorende lint voor een foutloze ronde.


Als team zouden we als 2e eindigen op het VP


Dan is er alleen nog de estafette die we met 4 moeten lopen. Alinda en Odin lopen in een BM team en Harold en Iza lopen niet. Ally, Happy, Lilly en Donald zullen de strijd aan gaan



 
Ally begint, gevolgd door Happy, Lilly en Donald zal de tijd stop zetten door als laatste en enige door de tijd waarneming te gaan.
Ally mist het raakvlak, een weigering op de tunnel en tikt een lat. Happy en Lilly komen foutloos rond  en Donald heeft 1 weigering. We zouden als 8e eindigen.


In de overall stand na de eerste dag staan we als team 6e, een mooie plek om verder mee te strijden. 5 november is wedstrijd nr 2.


De wedstrijd dag zit er op, het wedstrijd weekend zit erop. We kijken er met een goed gevoel op terug. We sluiten de dag samen met Carla, John, Amy, Nienke en Nicole af bij de Mac in Assen. Vandaar gaat hun reis nog dik 2 uur verder naar Brabant.


De heren zijn moe. Deze week zullen ze rust krijgen. Komend weekend nog 1 keer twee dagen knallen met een dubbel weekend, de laatste twee wedstrijden in de competitie 2023 van Dogsport. Elwood staat 3e in het klassement van de open klasse, Donald 5e en Odin 9e in de promotie klasse. Misschien kunnen de mannen nog wat stijgen we gaan er in ieder geval vol voor knokken en samen genieten.

Hieronder de link naar de beagleheren in actie.


Geen opmerkingen: