De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 8 oktober 2023

Raad van Beheer wedstrijd Ermelo



Het was zaterdag weer tijd voor een agility wedstrijd van de raad van Beheer. Ditmaal in Ermelo. Het was een 2e en 1e graad wedstrijd. Alinda en Odin hadden heel lang op de wachtlijst gestaan en eigenlijk pas vorige week kwam de mail dat ze op de startlijst stonden. o ging de reis dus zaterdag morgen met de drie heren en Charlie naar Ermelo. Dylan en Jams bleven thuis ditmaal. Het programma was gedeeld. s morgens liep de 2e graad, dus Donald en Elwood, en s middags de eerste graad, Odin. In tegen stelling tot andere wedstrijden liepen we nu 2 rondes ipv de meestal gebruikelijke 3. Een VP en een Jumping.


Het is gelukkig nog mooi weer, dat is toch altijd afwachten met een buiten wedstrijd in deze tijd. We zetten de tent weer op de benches erin en dan is het wachten tot ik de eerste ronde voor Elwood en Donald mag verkennen. 

We starten met de jumping. Er ligt een leuk rondje met toch wel een paar pittige stukjes. Er staan 37 honden ingeschreven in de medium klasse deze wedstrijd. Elwood start als 3e hond in de groep. We beginnen goed en Elwood heeft er weer ouderwets zin in. Het gaat allemaal goed, latten blijven liggen en we maken geen fouten. Elwood komt foutloos binnen. Hij trakteert zich zelf een dag na zijn elfde verjaardag dus op een prachtige U. Hij zou als 7e eindigen. Donald start als 3e hond van achteren, ik had dus een mooie tijd tussen beide mannen. We beginnen goed maar ik kom na de derde hindernis niet goed uit en Donald komt te vroeg uit de tunnel voordat ik op de goede plek sta, hij neemt een sprong wat niet had gemoeten, een disk. Ik loods hem zonder problemen de palen in en hij loopt verder eigenlijk een keurige ronde, helaas dus met 1 sprong te veel.

 Al redelijk snel erna mogen we verkennen voor het VP in de andere ring, een uitdagende ronde ligt er voor ons klaar.


Elwood begint weer heerlijk, pakt alle raakvlakken goed mee, en lijkt een stabiele ronde te lopen, helaas springt hij vol in de lat van hindernis 16, een foutloze ronde konden we vergeten. we gaan lekker door en finishen verder zonder fouten. 1 foutje erg jammer maar een mooie ronde voor de oude meester, hij zou hier als 8e eindigen. En dan Donald. het gaat fout vanaf de start, ik had niet goed contact met hem. Dus na 2 sprongen een disk te pakken. el een hele mooie serie van de palen op de voor mij nog steeds moeilijke kant met hem, het was de eerste keer in de wedstrijd dat ik het aandurfde. In de trainingen kan hij het wel maar op wedstrijden nam ik de gok steeds nog niet. Mijn wedstrijd dag zat er op.

Alinda en Odin moesten in de middag nog lopen. We genieten van mooie hondensport en uiteraard van kleine Charlie die overal knuffels haalde en blij en vrij rondliep. Vanaf mijn schoot hield hij alles goed in de gaten

Alin mag het VP verkennen. En dan als 5e in de groep starten. 

En helaas ging dat fout. Odin begon en vloog direct rechtdoor zijn neus achterna. Hij was niet de enige hond, er waren er veel meer die er vandoor gingen. Blijf het jammer vinden dat handlers met loopse, en zelfs hoog loopse, teven de hele dag gewoon rondlopen met de hond op zo'n wedstrijdterrein.  Je veerpest niet alleen de ronde voor een reu die erg gevoelig is maar ook voor de handler. Alin krijgt Odin terug probeert het nog een keer maar na de kat schiet hij er weer vandoor. Ik vang hem op geef hem over aan Alin en ze stopt haar ronde.

Donald en Elwood lagen ondertussen heel relax bij te komen van hun inspanningen.


We besluiten om de jumping met de dummy te lopen. Kijken of hij dan wel in de baan blijft. De jumping mag verkent worden en Alin loopt haar ronde, ze twijfelt bij een wissel en vraagt mij om advies, samen lopen we de ronde en bespreken de mogelijkheden.

Ze mag starten, geeft een teken naar de keurmeester dat ze de dummy mee neemt en die geeft dan direct het teken van disk naar de schrijverstafel. Even een kleine hapering bij de start maar daarna loopt Odin een prachtige ronde, een weigering op de palen maar daarna loopt hij ze vloeiend. Verder gaat alles goed maar de laatste sprong neemt hij via de verkeerde kant, dat maakte toch al niks meer uit. we waren beide blij dat Odin de dag toch op een positieve manier afsloot, zowel voor hem zelf als voor Alin. We zijn klaar. Pakken des pullen in en gaan weer naar hus. Het was een lekkere wedstrijd dag, een warming up voor de laatste run van dit jaar, de komende weken knallen we er nog even flink tegen aan.


Hieronder de link naar de filmbeelden van deze wedstrijd.

De mannen in Ermelo

Geen opmerkingen: