De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 23 juni 2016

De dagen voor Big Smile 2016

18 Juni 2016 stond al een jaar dik rood in de agenda. Big Smile 2016, het mooiste beagle feest van Nederland. Net als vorig jaar hadden we er een aantal extra dagen bij geboekt op de camping. Het lag in de bedoeling om op woensdag aan te komen en op maandag weer naar huis te vertrekken. Op het werk kregen wij het beiden voor elkaar om de hele week vrij te krijgen dus een vlug belletje naar de camping of het goed was dat we maandag al kwamen. Geen probleem  we waren welkom. Zo werd het Big Smile Beagle Event voor ons dus een echte Big Smile Week.


Zondag avond had ik de bus al grotendeels in gepakt zodat  maandag alleen nog  de laatste dingen er in konden. Het was weer even passen en meten maar uiteindelijk lukte het toch weer om alles in de bus te krijgen. Een laatste ronden met de stofzuiger door het huis en we zijn klaar voor vertrek.



Dit jaar stonden we op een andere camping dan vorig jaar, we gingen nu naar Camping  't Ol gat in Zoutkamp, een kleinschalige camping prachtig gelegen aan het Hunsingokanaal. De rit naar Zoutkamp is voor ons binnen het uur te doen dus we hadden geen haast. Op de camping chekken we  in en worden hartelijk begroet door de eigenaren, we voelden ons direct welkom. Niet veel later na ons komen Petra en Leo ook aan en kunnen we beginnen met het opbouwen van de tenten.



Het begint te regenen en we plaatsen een tijdelijk regenscherm over de kenneltjes.


En als we alles hebben staan komen de kennels op hun definitieve plek te staan, schermen er om heen en een dekkleed en tarp er boven zodat de heren en dames uit de zon en droog zitten als het regent.


Henry en Hetty waren er ook al, zij zaten in een blokhut. Scully stond ons al op te wachten voor zijn eerste knuffels van ons, er zouden nog vele volgen.

 
Laura en haar ouders waren er ook al met Bo en Nikkie. Bo ging al snel op de foto met papa Elwood.
 

Op dinsdag gaan Leo en ik er op uit met de waterfiets. Het is heerlijk weer op het water.


Generaal Elwood spreekt zijn troepen toe. Het strijdplan voor de invasie van Schiermonnikoog op zaterdag wordt goed voorbereid.


En als de avond valt branden de ballen aan de tent, het had wel wat zo in het donker.

 
Zoals meestal op vakantie slaapt Michael bij ons in de slaapcabine. De oude man lag 's morgens nog heerlijk in dromen land toen ik er al weer uit ging.
 
 

De koffie smaakt 's morgens vroeg nergens beter dan buiten. Ik zat heerlijk op een bankje langs het kanaal, de natuur om mij heen  ontwaakt.


De heren zaten heerlijk in het ochtend zonnetje in de kennel.


Djanis had echt vakantie


En dan slaat het weer om, regen, regen en nog meer regen. In Lauwersoog was een wolkbreuk, 35 mm in een half uur. Wij kregen er ook een deel van mee. De honden tenten kwamen gehavend uit de strijd, gelukkig zaten alle honden ten tijde van de bui heerlijk binnen in de bench.


Voor de tent onstond een ware waterstroom. Er viel zoveel water dat 's avonds het gemaal werd aangezet om het overtollige water uit het binnen land te lozen zodat ze konden afwateren op de Waddenzee.

Maar na regen komt zonneschijn werd er altijd gezegd en dat klopte ook nu. Het werd droog en direct heel warm.


we herstellen de honden verblijven weer.


Jan en Mathilda waren in de regen ook gekomen, eerst een bak koffie en toen het droog werd vlug de tent opzetten.

 

Scully hield alles goed in de gaten.

 
Donderdag ochtend zaten we met een hele groep te ontbijten, de hele week was het heerlijk druk rond onze tenten.
 
 
Ik kom een zogenaamde zombie slak tegen, dit had ik nog nooit eerder gezien.
 

Jan en ik gaan er op de waterfiets vandoor, in de rietkragen zien we veel vogelnesten met eieren.


 S avonds eten we met elkaar pizza, het bleef nog lang gezellig.

 
Vrijdag is de dag dat de camping langzaam vol loopt. Wij vermaken ons wat met de honden en verwelkomen de andere gasten
 


Mathilda geeft Alinda wat tips in het maken van nieuwe honden riemen.


Bo laat zien dat ze de Whoopy style ook beheerst.


Mango maakt kennis met de jongste deelnemer.


Buck en Brownie komen bij onze heren in de kennel.


De dames van de organistatie hebben overleg.


Djoplin, Domino en Djanis.


Jan en Linda komen langs en ook Seven gaat bij de heren in de kennel. Op dat moment zaten er in ons hoekje 16 honden bij elkaar, het ging super.


Ondertussen is Alinda bezig met het koken van ons avond maal. Het leek wel de hoeveelheid voor een weeshuis.


 
Tafeltje dekje op de camping, het werd steeds gezelliger.
 
 
En dan is het zover dat het Big Smile weekend echt gaat beginnen. Net zoals vorig jaar begint het weekend met een heus watergevecht.
 

Maar wat is dat........ van af het water klinken de klanken van de Blues Brothers hit. Every Body Need Some body............ De rust op de camping werd verstoord, Elwood en Jake kwamen onverwachts weer opduiken, wat zouden ze dit jaar in petto hebben.

Geen opmerkingen: