De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 28 juni 2016

Ot en Sien wandeling 2016

Een week na Big smile stond er al weer een mooie wandeling in de agenda. De 20e Ot en Sien wandeling in Roden werd dit jaar gehouden op zondag 24 juni. Net als vorig jaar hadden wij weer logees in Beaglehotel Bork voor deze wandeling. Joris en Nicole waren zaterdag middag naar ons toegekomen uit Drunen(Brabant) om zondag om te lopen in Roden. Herman en Fanouck waren uiteraard ook mee. Zonder ook maar 1 brom of grom werden beiden zaterdag middag welkom geheten door de Borkse meute. Direct gingen alle honden de tuin in , ze begroeten elkaar en ieder zoekt een plekje in huis. Heerlijk dat het altijd zo makkelijk gaat.

Zondag morgen na het ontbijt maken we aanstalten om te vertrekken naar Roden. Voor het eerst is dit jaar de Dutch TT op zondag dus we deden er verstandig aan om Assen te mijden ivb met  de enorme verkeersdrukte. We rijden binnen door en dat was een goede keuze overal waar we de wegen kruizen die naar Assen gaan staat het verkeer stil. Later hoor ik dat er 11 km file stond op de A28. Iets na tienen zijn we in Roden. we zetten de honden weer op het grote grasveld en ik stap weer in de bus om route bordjes voor het parkeren aan de bomen te hangen. Als ik terug kom melden de eerste wandelaars zich al.

Michael en zijn grote vriend Herman stonden weer samen aan de grondpen.

 '
Wij zijn zo blij , zo blij


Knappe kerels


Whooooo, Ik ben er ook zegt Mango


Jenny was al aanwezig, Jan kwam later met de drie meiden.


Bo.


Bo en haar zus Nikkie.


Happy Mango


Domino, Michael en Djanis.


Justin


Beaver, voor haar was het haar eerste Ot en Sien wandeling.


En voor Elfie en Carlein is het al een jaarlijks terug kerend evenement . Carlein de Ot en Sien veteraan met voor haar de 12e wandeling.


Alinda begroet vriendinnetjes Domino en Djanis.


Jan neemt het woord, heet iedereen welkom en verteld wat regels voor tijdens de wandeling. Honden kunnen los maar op zijn teken alle honden weer aan de lijn.


Ja baas stop nou maar met praten wij willen lopen.


Er is iemand te laat we wachten nog een kwartier maar vertrekken dan toch.  Net op dat moment kwam de auto het terrein op rijden en wachten we dus nog even.


Jan liep voorop en ik liep achter aan. Mocht er een hond de groep kwijt lijken te raken dan had ik extra vanglijnen bij me, gelukkig heb ik ze niet nodig gehad.




We komen op het punt waar de lange en korte route zich splitsen. Niet veel later komt het met bakken uit de lucht, we zijn nog in het bos dus kunnen nog een beetje schuilen onder de oude grote beukenbomen.


De bui trekt over en de zon komt tevoorschijn, we steken de weg over en lopen heerlijk langs de brede watergang. De grote hoeveelheden regen van de laatste weken had het pad plaatselijk geen goed gedaan. Grote modderpoelen moesten we ontwijken.


Michael met zijn  tijdelijke baasjes voor deze wandeling.


De vistrappen is elk jaar een rustpunt, hier kunnen de honden zich even uitleven en de baasjes genieten.


Een prachtig stukje Natuur in Noord Drenthe.



We lopen weer verder, de korte en lange route splitsen zich nogmaals. De lange route gaat langs het grote bosven waar de honden nog even mogen zwemmen. Weinig honden gaan het water in maar de waterratten Mango en Fanouck stonden al te springen. Mango krijgt zijn lange lijnen weer om en het feest kan weer beginnen.



En ook Elwood gaat te water.



Heerlijk met  z'n drietjes achter de stok aan.


Concentratie.


Tegen het geweld van Mango en Fanouck kon Elwood niet op met zijn korte pootjes.


Na een tijdje zegt Jan dat we weer verder gaan. De lange riem gaat weer af en de loop riem weer om.


Terug bij de start gaan de honden weer aan de grondpennen.

Dylan en Elwood

 
 
Dylan.
 

Michael en Justin


Elfie, Beaver en Carlein vol aandacht naar de deur waar de baasjes allemaal door heen gaan, wat zou daar gebeuren.


Daar stond onze lunch op ons te wachten.


 
 Na de lunch vertrekken de baasjes en beagles. Wij gaan nog even met Jan en Jenny mee naar huis. In de tuin hebben Mango en Beaver nog een heerlijke tijd samen door lekker te rennen en gek te doen.




En als wij na een tijdje ook vertrekken gaan alle honden weer in de bus.


We mijden opnieuw Assen en komen zonder opstoppingen thuis. We stoppen nog even bij de snackbar en halen een grote zak patat. De honden lagen vermoeid achterin.



Na het eten nog wat drinken en dan is het voor Joris en Nicole weer tijd om terug te gaan naar huis. Opnieuw was een mooie weekend met vrienden en honden afgelopen.
 

Geen opmerkingen: