De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 24 juli 2019

Very Special Show Week Kulhuse 2019 (1)



Vorig jaar vierden wij onze zomervakantie samen met de meute in Denemarken met de Very Special show week van de Deense beagleclub. Dat was ons zo goed bevallen dat we ook dit jaar onze vakantie rond deze week in de agende hadden gezet.
We schreven de honden in voor de show en behendigheid wedstrijden. Petra kon in tegenstelling tot vorig jaar dit jaar niet mee omdat de puppen nog niet uitgevlogen waren. Ze schreef Domino wel in voor die show, Domino zou dus met ons mee gaan naar Denemarken. Irene en Eric hadden er wel oor naar om dit jaar mee te gaan met Hailey als verassing voor Per en Karen. We hielden het dus wel stil dat zij mee kwamen anders was de verrassing weg. Onder tussen had Irene contact met Per over de aanschaf van een nieuwe hond, het zusje van Hailey, Sweety, zou verhuizen naar Nederland. Omdat wij dan toch in Denemarken waren zouden wij Sweety aan het eind van onze vakantie ophalen en mee nemen naar Holland. Dit waren allemaal dingen die we moesten regelen voordat we uiteindelijk ons klaar konden maken voor vertrek naar Denemarken.

Op woensdagavond brengt Petra Domino. Ons vriendinnetje is weer blij dat ze ons ziet en geniet direct van de aanwezigheid van al haar beagle vriendjes en Mango. Donderdag begin ik met het inpakken van de bus. Onvoorstelbaar hoeveel meuk je weer mee neemt. Nu hadden we tijdens de Ot en Sien wandeling al een aantal dingen mee gegeven aan Eric en Irene want had paste anders echt niet. Er gingen extra tenten mee ivb met de show, de show tas, de behendigheid tas, show kleding, bolderkar, benches en nog meer wat anders niet mee gaat. Terwijl ik me bezig hou met het inpakken gaat Alinda naar haar werk, ze draait nog een late dienst en zal pas om half twaalf weer thuis zijn. Ze kan de auto van de buren lenen om naar haar werk te gaan, zo kan ik rustig doorpakken.



Als alles er inzit hang ik een kleed voor de ramen, zo valt het niet op wat erin zit en dit kleed zal op de camping hier ook hangen zodat het donkerder in de bus is als de heren er in liggen te slapen.


Om vier uur vrijdag morgen gaat de wekker. We ontbijten, smeren brood, zetten koffie, voeren de honden en maken ons dan klaar voor vertrek. De honden in de auto, alles op slot en rond 5 uur rijden we Westerbork uit. Onze reis is begonnen. De eerste stop zal zijn Zuidbroek waar we Eric en Irene ophalen. 6 uur hadden we afgesproken om bij hun te zijn.


We rijden vlot door en hebben eigenlijk helemaal geen opstoppingen of vertraging. Na Hamburg nemen we een rustpauze, even een broodje en een kop koffie.




We vervolgen onze reis richting Flensburg waar we de grens overgaan. Denemarken heeft weer grenscontroles voor inkomend verkeer en wij worden er uit gepikt. Papieren van de honden worden gecontroleerd en we mogen verder. Eric en Irene stonden een parkeerplaats verder op ons te wachten.
We rijden nu door het landsdeel Jutland. Bij Kolding slaan we rechtsaf richting het landsdeel Funen. Hier was vorig jaar de Very Special show. We moeten nu nog ruim 200 km verder naar het volgende landsdeel Seeland. Om hier te komen moet je over de Grote Belt brug. Dit is een tolbrug met een lengte van maar liefst 18 km. De aanleg kosten van deze brug waren maar liefst 4,2 miljard Euro, door middel van de tol probeert men dit nu terug te verdienen. Het uitzicht is fantastisch wat een prachtig stukje bouwkunst




Tolpoorten aan 1 kant van de brug. Mensen die vaak over de brug gaan hebben een abonnement en kunnen via bepaalde tolpoorten rijden waar hun kenteken gescand word, wij moesten betalen bij de bemande post.

 
We rijden door een prachtig heuvel landschap en genieten.  Ons einddoel is de plaats Kulhuse, hier ligt de camping waar we heen moeten. De camping ligt aan een Fjord en direct aan de zee. Alinda en Irene gaan naar de receptie en krijgen onze plekken toegewezen. We hadden twee plekken naast elkaar gereserveerd. Ivb met brand veiligheid moest er minimaal 3 meter tussen de tenten op gezag van de brandweer. We plaatsen de tenten links en rechts en zetten de kennels er tussen. Op het eerste gezicht dachten we dat we een bloed heet plekje hadden omdat er geen bomen stonden maar uiteindelijk bleek toch dat we waarschijnlijk het beste plekje op het veld hadden.
 

Het was voor ons nu de eerste keer dat we de bustent ook als zodanig gingen gebruiken. De bus naast de tent en doormiddel van de  sluis konden we vanuit de tent de bus in. De alu deken kam over de bus om de warmte eruit te houden. .


Als we alles hebben staan maken we onze eerste wandeling naar de kust. Het uitzicht is fantastisch. Om bij de zee te komen moesten we een lange trap af naar beneden..


Heerlijk verkoelend voor de meute.


Michael, een verhaal apart, hij was erbij en zou ons deze week vaak tot tranen roeren, wat genoten we van hem, net iets intenser dan we anders al deden.


Na het wandelen gingen ze de kennels in. Sammy en Hailey lagen aan een lang touw tussen de tenten in.


Het was een lange dag geweest, we duiken vermoeid de slaapcabine in. De honden in de kennels in de bus. Domino, Michael en Dylan mochten mee de slaapcabine in. Daar lag de slaapzak van Michael die hu nu dus moest delen.


Eric is een vroege vogel en hij was s morgens al voor dag en dauw op stap met de honden. voor dag en dauw is dan ook erg vroeg, vaak was hij al voor half zes aan de wandel. Vaak ben ik ook een vroege vogel maar nu bleef ik bewust liggen, zo gauw ik tekens gaf dat ik wakker zou zijn dan was de meute dat ook en dan wilden ze er allemaal uit.  We begonnen onze eerste dag hier op de camping zaterdag s morgens met een engels ontbijt. Heerlijk, het smaakt op de camping net iets lekkerder dan thuis.


We gaan met de honden naar de zee en gaan met ze zwemmen. Heerlijk om ze zo te zien genieten.


Prachtige vergezichten over het water.


Het water is erg lang ondiep, je kunt bijna 300 meter de zee inlopen voordat je koppie ondergaat.


Donald onze waterrat had weer dikke pret.



 
Alinda en irene gaan met de honden terug naar de camping, Eric en ik blijven nog een tijd bij de kust zwemmen een heerlijke tijd in de zee.
 
Langzaam aan komen er steeds meer beagle mensen op de camping en het camping veld loopt lekker vol. Ook op andere plekken op de camping komen steeds meer beagle mensen.
 
 
Je merkt dat het begin van de week er aan zit te komen. Vaandels woorden opgehangen 
 


En de vlag met het prachtige logo komt ook op steeds meer plekken op de camping te hangen.


 
 De organisatie komt bij iedereen langs om ons welkom te heten.  We krijgen een catologus met daarin alle activiteiten van de komende week en een goodie bag vol met artikelen van diverse sponsoren van de Very Special Show.


 



En er was een sticker voor op de auto, Daarvan rijden er straks maar twee rond in Nederland.


Vanaf half vier mogen we onze showtent plaatsen aan de rand van de ring voor de tweedaagse show.


Rond zeven uur moeten we ons verzamelen bij de ingang van de camping. Hier zal de VSS geopend worden.  We starten met een korte wandeling vanaf de camping naar de haven. Ik blijf bij de tent met Mango, Michael, Dylan en Odin. De rest loopt mee met de wandeling.

Het is een prachtige ceremonie  zo met de vlaggen van de verschillende clubs uit het land.



He baas waarom sta jij daar ?



En dan begint de wandeling richting de haven.



Ik ga terug naar de tent en daar zitten deze drie naast elkaar op mij te wachten.

 
De wandelaars worden bij de haven toegesproken door de voorzitter van de Deense beagleclub. In zijn toespraak werden de Nederlandse gasten speciaal welkom geheten. Ze vonden het prachtig dat zowel Elwood als Michael terug waren om hun titels te verdedigen. Je voelt je direct welkom op zo'n moment.
 
 
Als de wandelaars terug zijn  genieten we van een prachtige avond samen. De sfeer zit er direct goed in.
 
Wordt vervolgd.
 

Geen opmerkingen: