De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 25 juli 2019

Very Special Show Week Kulhuse 2019 (2)



Op zondag was dus de eerste show dag van deze week. De Vey Special Show  met als keurmeester Lynda Ann Havard.  De tent en benchs hadden we dus de vorig dag al langs de ring gezet dat scheelde veel sjouw werk straks. We ontbijten eerst rustig en lopen tegen half 10 naar de show ring, nog geen 200 meter vanaf de tent.  Het is minder zonnig dan zaterdag, gelukkig maar. Eric blijft bij de tent en neemt een rustdag, zodoende konden wij de andere  honden ook mooi bij de tent laten. We showden alleen Donald, Odin en Domino. Odin en Donald moesten al redelijk snel dus die namen we als eerste mee. Beide heen zitten in dezelfde klasse, dat hield dus in dat zowel Alinda als ik de ring in gingen met de mannen.

De tentjes waren er de dag eerder al neer gezet , zo was je ook zeker van een plekje langs de ring.

 
Irene en Hailey gingen met ons mee terwijl Eric bij de tent bleef en zo nu en dan even kwam kijken.


Vorig jaar vond Donald het allemaal erg spannend en was steeds aan het blaffen. Een jaar later is meneer veel stabieler en relaxter. Hij heeft helemaal niet geblaft en tijdens het wachten op hun beurt lagen beide heren wel heel ontspannen in hun bench.

 
Het is tijd dat onze klasse de ring in gaat. Odin en Donald moesten direct na elkaar de ring in.
 

De ring trainingen beginnen zijn vruchten af te werpen. Donald weet wat er van hem verwacht wordt en gat steeds makkelijker in stand staan. Wij willen geen gedrilde show hond die uit angst gaat staan het moet leuk blijven.


Ontspannen wachten onder de tent terwijl Alinda Odin op de tafel bij de keurmeester zet.


Odin blijft het op tafel staan voor een keurmeester spannend vinden maar hij deed het nu keurig.


Driehoekje lopen.


En recht op en neer voor de keurmeester.


Na Odin mag ik Donald voor de keurmeester klaar zetten en ons driehoekje lopen.



Staan gaat steeds beter.


Odin wordt 2e en Donald 3e. Beide met een Uitmuntend. Odin krijgt er ook nog een kampioenschapslintje bij. Hij mag later nog mee strijden voor beste reu.

Als de keus voor beste reu is komen de klasse winnaars en de honden met een kampioenschapslintje terug in de ring. In Nederland strijden alleen de klasse winnaars voor beste reu. hier dus veel meer. Het kan dus maar zo dat je niet je klasse wint maar wel gekozen wordt tot beste reu. Puur omdat je net iets anders bekeken wordt je beter showd dan in de klasse keuring.

Voor Odin was dit dus een mooie extra training, nog een keer de ring in.



In tegenstelling tot Donald heeft Alinda meer moeite met het in stand zetten van Odin, zo gauw je druk op hem legt gaat hij in de ankers. Ze handeld hem dan ook zonder druk en laat hem zoveel mogelijk uit zich zelf staan.




Maar als ie staat, dan is het goed.


De mannen zijn klaar en ik breng ze terug naar de tent waar ze lekker bij de rest in de kennel gaan. In de loop van de middag haal ik Domino op en neem haar mee naar de tent. Domino zal haar opwachting maken in de veteranen klasse.

Ze liep te stralen in de ring, onze grote vriendin.
 


Even ontspannen met Alinda buiten de ring.


En dan weer het serieuze werk. Op de tafel, voor de tafel, het driehoekje en recht op en neer.




 
Domino kreeg een mooie vierde plaats met een Uitmuntend.


Pfff dacht Hailey, niks voor mij dit, ik wil liever rennen.


Alinda moest nogmaals de ring in voor de fokkersklas.. Niet met Odin maar met een ander hondje van Per.

En deze klasse werd door hun gewonnen.

 
Onze eerste showdag zit erop. We gaan terug naar de tent. Alinda gaat nog even langs bij Ulla. We hadden bij haar een beaglebeeld besteld en die had ze mee naar de camping.
 

Om half 7 worden we weer verwacht in de grote tent voor het avond eten. De vlaggen van de Deense beagleclubs staan opgesteld in de tent.





Genieten samen na een mooie dag.


Skol !!


We genieten van een fijne avond en na een laatste rondje met de meute duiken we de slaapzakken in. Morgen show dag 2.

Het ritueel van een dag eerder herhaald zich. Ontbijten en klaar maken voor de show. Eric en Irene gingen vandaag een dagje samen op stap dus ik breng de benches naar de show tent zodat alle honden mee kunnen en daar lekker hun eigen plekje hebben. Nou dat vonden ze niet eg. Alles lag in een diepe coma in de tent.


Hang Whoop en kreukeloor Mango.


Keurmeester deze dag was Lisbeth Utke Ramsing.
Odin en Donald liepen weer achter elkaar in de ring. Beide mannen liepen beter dan de show van gisteren. En ook Odin zijn staan ging beter


Wachten tot we mogen en met een scheef oor luisteren wat de keurmeester doorgeeft aan de schrijver voor het keur verslag van Odin.


Donald mag de tafel op, Ik stond te klungelen met de hoogte van de luifel van de tent. Ik paste er niet onder haha, de show tafel stond net niet goed voor mij


Staan , als een blok zo stevig stond Donald.


Odin werd opnieuw 2e met een U, Donald 3e met een Zg, zijn oren waen te kort volgens de keurmeester...…….. hahah we hebben geen beagle in de meute  die de oren langer heeft dan Donald maar goed.


Als de teven bijna klaar zijn mag Domino weer de ring in bij de veteranen. En ook zei deed het beter dan de dag ervoor.




Geen driehokje vandaag, Alleen maar een recht op en neer.
 


Domino kreeg een mooie derde plaats en haar eerste Deens veteranen kampioenschaps punt.

 
Ondertussen was Irene ook weer naar de ring gekomen, zei zou Alinda helpen met het uitbrengen van Dylan en Michael in de veteranen parade. Hailey dacht er ondertussen het hare van..
 

Eerst moest Alinda nogmaals de ring in voor de fokkers klasse.


Hierin werden ze 3e


En dan is het tijd voor de veteranen parade. Alle veteranen van 10 jaar en ouder worden met een ereronde in het zonnetje gezet. Dylan en Michael lopen beide mee. Voor Michael zl het zijn afscheid zijn van de show ring. Het is nu definitief klaar. We hadden in maart niet meer durven hopen dat hij nu nog bij ons zou zijn, laat staan dat hij nog zo actief met de meute mee zou doen.

Het zou veel emoties bij Alinda en mij losmaken, het laatste optreden van Michael in de show ring.
Nog 1 keer samen genieten, zoals ze meer dan 100 keer samen de ring hebben betreden tijdens Michael zij show carriere.



Irene bracht Dylan uit in de ring.


Even snoet kroelen voor dat ze de ring in gaan, dingen die Michael altijd zo heerlijk vond om te doen.


Dylan zocht het hoger op.


En terwijl ze hun ronde lopen leest de voorzitter van de beagleclub een  tekst voor die geschreven is voor Dylan en Michael. Het verhaal van Michael, hoe ziek hij was in Maart en dat het beter was om hem te laten inslapen, menig toeschouwer moest een traantje wegpinken en Alinda brak in de ring.  Als eer krijgen de veteranen een prachtig vaan die beschikbaar is gesteld door de Daisy Hill Kennel uit Denemarken, een Kennel die al meer dan 50 jaar actief is in de beagles. In de bloed lijnen van onze heren komt deze lijn ook nog voor.



En dan is er de gebruikelijke worst voor de veteranen. Nou dan vergeten ze hun leeftijd en springen hoog.



 
Een mooie show dag kwam zo tot een einde. We hebben genoten. In de tent wacht ons weer een heerlijk avondmaal. . De nazit is gezellig en als de meute nog even mee gaat langs de kust genieten we van de ondergaande zon in het water.
 
Wordt vervolgd
 
 

Geen opmerkingen: