De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 6 september 2020

Hugo en Herman in de meute

We zeggen wel eens gekscherend dat wij wonen in Beagle hotel Bork. Vele beagle vriendjes en hun baasjes hebben hier al overnacht. Zo kreeg ik deze week een last minute boeking voor een nachtje Bork, laten we het zo maar noemen. Joris en Nicole waren in het Noorden en vroegen of wij thuis waren , ze kwamen dan langs en bleven slapen om de dag erna aan het begin van de avond weer te vertrekken naar Brabant. Alin had wel avond dienst op vrijdag maar dat was geen probleem, ik zou zaterdag werken en heb mijn agenda nog even  in overleg omgegooid. Dus zo gezegd zo gedaan vrijdag aan het eind van de  middag kwamen Herman, Hugo en de baasjes hier in de meute. We zijn gelijktijdig bij ons huis. Ik doe onze mannen de tuin in en direct erachteraan komen Herman en Hugo binnen. De meute merkte het niet eens, Beide heren liepen direct rustig met de groep me, zo heerlijk relax. Donald en Hugo zoeken elkaar direct weer op, die twee zijn echt vriendjes van elkaar. We genieten van de mannen in de tuin. Joris heeft hun pizza oven mee genomen en die zullen we deze avond gaan uittesten. Verse pizza dus.  Joris doet het voorbereidende werk en dan steken we de oven buiten aan. Uiteraard zijn er een paar nieuwschierig en moeten er met de neus boven op zitten wat wij daar aan het doen zijn.

De oven met achter in het hout voor in komt de pizza.


De vlam erin.


Opper pizza bakker James houdt de wacht.


En ook Donald vind het wel lekker ruiken in de tuin en komt James gezelschap houden.


Vers gebakken, net als een pizza uit een echte pizzaria.


Nog meer kapers op de kust.



Tja, eten in Beagle hotel Bork, je moet wel tegen honden kunnen hahah


We hebben een gezellige smaakvolle avond. De pizza test is geslaagd. Het is rond half 12 als Alinda weer thuis komt van haar werk. We zitten nog een tijdje en het is ver na 12 uur als we toch maar besluiten om onder de dekens te kruipen.

Zaterdag morgen zaten de mannen al weer keurig samen op de bank. Vriendje Hugo er tussen alsof hij hier gewoon woont.


Joris en ik gaan te wandelen met een deel van de meute. Hugo, Herman, Mango en Donald gaan met ons mee naar boswachterij Grolloo waar we de wildernisroute Sprokkelspoor gaan lopen. Een nieuw wandelpad dwars door de natuur, hij is nog niet helemaal klaar maar doordat hij door mijn werkgebied gaat weet ik de route.

 
Het is een route die niet zoals gewoonlijk de brede bospaden volgt maar dwars door de bosvakken is een smal pad uitgezet. Honden zijn toegestaan mits aan de lijn.
 


Donald ruikt wat. En dat kan kloppen ik weet dat er een dassenburcht vlakbij zit.



Over verschillende heideveldjes is een smal spoor uitgemaaid. Je loopt dus echt tussen de bloeiende heide door. Nu een ideale omgeving voor een paar mooie foto's.
 
 

De smile rond de koppies zegt genoeg, de mannen en de baasjes genoten.


We vervolgen de route.


Na een stuk bos  komen we opnieuw op een smal paadje over de heide. De laatste bloei zit er nu in .



De Drunense boys samen. Ze genoten dat kon je aan alles merken.


We moeten over een sloot waar zowaar water in staat, de enige sloot momenteel die gevuld is in het bos. Mango bedenkt zich niet en duikt erin. Herman en Hugo volgen zijn voorbeeld....en de enige eend van het gezeldschap, onze Donald , die blijft keurig op boomstambrug staan kijken naar de rest.


He waar is Hugo nou..... Ja die zwom onder de boom door naar de andere kant.


We naderen eht eind van de wandeling, nog even een foto momentje op een natuurbankje. Het laatste stukje naar de bus gaat weer over een breder pad. De mannen krijgen een snoepje en gaan hun kennel in. We rijden weer naar huis, het was een heerlijk rondje voor hond en baas.


Eenmaal thuis maak ik nog een groepsfoto van de 8 beagles samen op de bank buiten. Het ging niet vanzelf dit keer. Er was teveel afleiding.

 
Alinda maakt lasagne en na opnieuw een gezellige avond vertrekken Joris en Nicole en de mannen weer naar Brabant. Het was weer een gezellig samenzijn.

Geen opmerkingen: