De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

vrijdag 22 december 2023

Het jaar 2023

 Je knippert met je ogen en weer is er een jaar voorbij. 2023 is aan ons voorbij gevlogen. Een jaar waarin we Mango zo misten in alles, maar ook een jaar waarin Dylan helemaal uit zijn ijspaleis is ontdooit en als nooit tevoren stralend het leven toe lachte als nestor van de meute. Een jaar waarin we weer ontzettend veel nieuwe avonturen met de mannen hebben mogen mee maken. Een jaar waarin we helaas ook weer dierbare hondenvrienden verloren. Vele wedstrijden hebben we gelopen met prachtige resultaten. Met Donald nu ook mogen promoveren naar de 2e graad bij de Raad, dus  beide halfbroers  dit jaar in dezelfde klasse op de wedstrijden van de Raad. Elwood die na een jaar strijden derde wordt in de competitie van Dogsports. Op het NK agility van Dogsport krijg ik zowel Elwood als Donald op het podium. Beide op een mooie derde plaats in hun klasse. Een prachtige reis naar Denemarken waarbij we optimaal genoten hebben van de aanwezigheid van Dylan, die er gewoon nog lekker bij was. Donald die een prachtige overwinning haalde in de Liver rally en zo ook in Denemarken in de voetsporen trad van zijn halfbroer Elwood. Bezoekjes aan vrienden en en hun honden en uitbreiding van de meute met de komst van kleine Charlie. Een toetje werd een extra week vakantie in Tsjechie samen met Joris, Nicole en alle heren.  Uiteraard was nog veel meer dit jaar, teveel om hier zo even op te noemen. Zoals elk jaar neem ik jullie weer mee terug op reis, Het jaar 2023 van ons en de meute in vogelvlucht.


 Januari :

Zoals bijna elk jaar ging ook dit jaar de wisseling van 22 naar 23 zonder stress voor de heren. Heerlijk relax brachten ze de avond en nacht door. 

De eerste dagen van het nieuwe jaar beginnen we weer met lekker wandelen.


We lopen de derde wedstrijd van de TWC in Assen. Elwood liep een super dag, 2 foutloze rondes en als team eindigden we als 4e.

We hebben een wedstrijd in Friesland. Helaas lopen Donald en Odin geen uitslagen en komt Elwood net niet op het podium. 

Na vele jaren trouwe dienst schaf ik een nieuwe camera aan. Dylan is uiteraard een prachtig 'slachtoffer' om de camera  op uit te testen.


Blij, blij blij, elke wandeling weer zijn grote smile.


Jan en Mathilda komen een dagje naar het Noorden met hun heren. De Blues Brothers waren weer samen.


We gingen weer net als vroeger alleen met Elwood op wedstrijd. Een 2e graads wedstrijd, dus geen actie voor Odin en Donald. Elwood loopt zijn eerste U in de 2e graad.



Februari :

Alleen op stap met Dylan, dat gebeurd steeds meer. Heerlijk samen en dan los van de lijn wat geniet de oude baas daarvan.


De eerste wedstrijd in de competitie 2023 van Dogsport is een feit. Donald pakt zijn eerste podium van het jaar en Elwood bouwt de fundering voor het klassement van de competitie.


Na de eerste wedstrijd dag stond Elwood op plek 3 in het klassement.


We krijgen triest nieuws uit Frankrijk. Een kleinzoon van Mango is overleden.

Een aantal jaren geleden op Crufts. Pam tussen Mango en Gryf.


De laatste wedstrijd TWC. We lopen een superdag. Alle drie heren een foutloze jumping. Elwood 2 foutloze rondes en aan het eind van de dag was hij de beste medium hond van de dag. Als team winnen we de jumping. Worden 2e op de estafette, 4e team van de dag en als toetje gaan we als 4e team van Regio Noord naar de landelijke finale.


Team Herrie en Toeters Having Fun, 4e in de overall stand van  regio Noord in de wintercompetitie, we mogen naar de landelijke finale

Het heeft me veel tijd en moeite gekost maar het in memoriam van Mango is klaar en komt online. Hieronder nogmaals de link ernaar. Het leven in de meute zonder onze grote vriend is zo anders geworden...

The Legend....


Wandelen in de onder gaande avond zon geeft een mooi kleur effect

Een weekend zonder wedstrijden wordt besteed aan 1 op 1 wandelingen, wat genieten de mannen daar van.





 Friesland 26 februari 1986 de dag van de 14e Elfstedentocht,  Friesland 26 februari 2023 De dag dat we een stukje geschiedenis schreven in de agility, Niet eerder stonden er 3 beagles op de plaatsen 1, 2 en 3 in een wedstrijd klassement van een officiële wedstrijd. Donald zijn eerste overwinning in de 1e graad. Jenna en James werden 2e en Alinda en Odin werden 3e wat een prachtige dag.



Maart :

Whoopy power !! Dat hadden we op de eerste wedstrijd in maart. Elwood liep een fantastische run en won voor het eerst de jumping in de 2e graad. Kleine klasbak, wat blijft het toch genieten om de oude baas de strijd met de jeugd zo in zijn voordeel te zien beslissen.


Alinda vertrekt naar Crufts, Ze heeft een prachtige tijd met het weerzien van onze Hamilton vrienden in Engeland. Het was voor haar wel even slikken om weer tussen de Hamiltons te staan.


Na vele jaren zag Alinda Pam ook weer. Samen weer tussen de Hamiltons, samen tussen de nazaten van Mango en Sputnick, het was emotioneel voor ze maar oh zo prachtig.

Ik zal tijdens haar afwezigheid hier het gazon weer voorzien van een nieuwe grasmat maar de weergoden gooiden roet in het eten. De hele winter viel er geen sneeuw maar uitgerekend nu lag er een witte deken. Dan maar op stap met de mannen in winter wonderland, eerst met de hele groep en later nog individueel de sneeuw in. Dat baasje nu niet met de tuin verder kon vonden de heren dus echt niet erg.



Blije koppies om me heen.





Finale wedstrijd TWC in Laag Soeren, helaas halen we de laatste 10 niet maar met een prachtige ervaring gingen we na een mooie wedstrijddag weer huiswaarts.




De mannen met hun kwalificatielinten voor de regiofinales. Drie prachtige exemplaren gingen er mee naar Westerbork.

Weer een wedstrijd van Dogsport. Alinda is niet fit en blijft thuis. Donald komt opnieuw op het podium.


De meute verliest een vriend. Herman van Joris en Nicole verruilt het tijdelijke voor het eeuwige. Wij hebben Herman vele jaren mee mogen maken. Op wandelingen tijdens BSBE weken en uiteraard hier thuis in de meute. De logeerpartijtjes van hem hier zullen we nooit vergeten. Rust zacht Herman....

Herman was als hij hier was gewoon onderdeel van de meute, 


Run Free Herman......

En dan viert Dylan alweer zijn 15e verjaardag. Een dag erna gaat hij op bezoek bij zijn zus Elfie. Samen 30 wat een mooie leeftijd, we hopen nog lang van beide oudjes te mogen genieten.

De FCI Agility European Open selectie wedstrijden.... nee daar had ik mij zelf echt nooit verwacht toen ik begon aan het spel met Elwood. Maar eind maart stonden we er samen. Strijden voor een plek voor de selectie van de Europeese kampioenschappen, wie had dat ooit kunnen dromen.  We maakten ons geen illusies, meedoen hieraan was al bijzonder, en er samen  strijden met zijn broer Pepper maakt het nog bijzonderder. Beide beagle broertjes strijden voor een plek in de selectie. Het werd een bijzonder weekend waar ik met veel plezier aan terug denk.


Pepper


Elwood


Ruim 10 en samen de strijd aan gaan met de toppers van agility Nederland. Het was een prachtige ervaring om hier met beide broers te mogen staan.

April :

Na een intensieve wedstrijd maand begint April met een rustig weekend. Gewoon thuis genieten van de mannen.




De prunus komt weer in bloei, met een strak blauwe lucht er achter moest ik dit plaatje maken.

Ook de paasdagen werden dit jaar rustig gevierd. Het gras is inmiddels aangeslagen en groeit goed door, de mannen hebben de  hele tuin weer tot hun beschikking.


Was eerste paasdag zonnig, de tweede was grijs en grauw.

We vertrekken naar Hoge Hexel voor weer een wedstrijd, helaas geen podiumplekken deze keer voor de mannen.

Het voorjaar breekt los, heerlijk genieten met de mannen in het veld






De baas kroop weer eens in een droge sloot, het effect blijft leuk als je naar boven kijkt dan.

April doet wat ie wil. Het laatste weekend van deze maand  hadden we een wedstrijd in Assen, koning winter gaf nog een toegift met nachtvorst, het was dus goed koud s morgens op het veld. Het werd de  eerste buitenwedstrijd van het seizoen voor ons en het werd een prachtige. Elwood liep super, maar het werden net niet rondjes, 2 U tjes gooiden we echt weg, zo jammer want hij liep echt ouderwets goed. Donald knalde als nooit tevoren, met 3 maal een 2e plaats en 2 Utjes deze dag hadden we onze promotie naar de 2e graad te pakken.



Mei :

De mannen beginnen de maand relax, een weekend bezoek aan Joris en Nicole, de mannen genoten samen met Hugo en Casper van het mooie weer.

En er was uitbreiding van de meute. Fred kwam weer logeren. Alsof hij er gewoon bij hoort zo kwam hij hier de meute weer binnen



We nemen Fred mee naar zijn geboorte grond, een heerlijke dag tussen zijn familie in Wijdenes, een weerzien van Petra en Leo met hun verloren zoon.. Voor het eerst sinds zijn vertrek naar Noorwegen zag ze Fred weer terug.

En Fred maakt ook kennis met het Deense deel van zijn familie, een bezoekje aan Sweety en Hailey.


Een weekend wedstrijden in Hoogeveen. Opeens erg hoge temperaturen op de zaterdag waar Elwood duidelijk moeite mee had. Hij liep dan ook geen goede wedstrijd. Donald daarin tegen liep weer een superdag met winst en opnieuw een U op de jumping.


Ondanks de hitte toch een grote grijns rond zijn snoet.



En ook de zondag was een Donald dag, 2e op het VP met een U en opnieuw 1e op de jumping met ook weer een U.



Een goed weekend voor Donald zijn prijzenkast.


Na de wedstrijd in Assen mocht Donald promoveren naar de 2e graad. Nu na de wedstrijd in Hoogeveen moet hij promoveren, hij heeft de maximale aantal te behalen U tjes nu gehaald. Ik heb Donald in een jaar dor de eerste graad heen gekregen, iets waar ik met Elwood veel langer voor nodig had.. Een paar dagen na de wedstrijd kwam de bevestiging via de mail binnen. Vanaf de 23e zouden dus zowel Elwood als Donald samen starten in de 2e graad.


De Raad van Beheer organiseert met Hemelvaart een teamwedstrijd. We maken een compleet beagleteam  met de oude meesters, Pepper en Elwood samen met de jeugd Odin, Donald, James en Ikawa. We  hebben een mooie wedstrijddag.



Weer een wedstrijd van Dogsport, ditmaal georganiseerd door Twize Dogsport in Elim. Opnieuw liepen Donald en Elwood in de prijzen maar de prijzen verdeling was erg verwarrend ditmaal, klasses werden bij elkaar gedrukt en voor sommige klasses was er maar 1 ereprijs. Uiteindelijk kwam alleen Donald met ere metaal thuis.




Michael zou 17 geworden zijn dit jaar. Op zijn geboortedag maak ik een speciaal wandelrondje met Dylan.


De wedstrijden van Dogsport volgen elkaar nu even snel achter elkaar. Helaas ditmaal geen prijzen voor Odin en Donald maar dan is daar dus Elwood, de oude baas pakt nog steeds zijn prijzen mee dit jaar.



Juni : 

Een wedstrijd in Zwaag, de eerste waarin ik met beide mannen start in de 2e graad. Elwood liep een foutloze jumping en een super VP waar het helaas op het laatst fout ging. Voor Donald was het echt even zoeken op dit hogere niveau en we liepen dan ook 2 keer een disk. Na de wedstrijd rijden we nog naar Petra en Leo waar we de dag afsluiten met een heerlijke BBQ.



Het tentveld was niet zo heel groot, alles stond behoorlijk krap op elkaar.




Trotse mama Domino met haar twee sportieve zonen.

Een wedstrijd in Hoge Hexel, gaat ie door of niet, tropische temperaturen doen de organisatie besluiten om van buiten naar binnen te verplaatsen een wijs besluit. We lopen 4 rondes ipv de gebruikelijke 3 en de mannen hadden weer een superdag. Winst voor Donald met een promotiepunt en  ook nog een keurige derde plaats, Ook Elwood kwam met een mooie derde plaats in de uitslag terecht.



Juli :

Nog 1 keer verzamelen de beagles zich in Roden voor de 25e en laatste Ot en Sien beaglewandeling. Samen met Joris, Nicole, Eric en Irene zorgen wij ervoor dat Jan en Jenny een prachtige laatste herinnering kregen aan de laatste  beagelwandeling  die ze organiseerden. We hadden een bericht geplaatst in de plaatselijke krant, Een verslaggever en fotograaf van het Dagblad van het Noorden kwamen langs, we hadden een mooi tuindoek en een aantal aandenkens voor hun en voor alle wandelaars een stuk taart voor aanvang van de wandeling. Het werd voor Jan en Jenny een onvergetelijke dag.


Nog 1 keer alle wandelaars verwelkomen aan het begin en ze allemaal  een fijne wandeling wensen


Taart


En enkele presentjes als blijvende herinnering aan 25 jaar Ot en Sien wandelingen.



Broer en zus, samen waren ze er bij. Alle 25 hebben ze natuurlijk niet gelopen maar denk dat Elfie met haar 15 jaar wel de meeste van alle beagels  heeft mee gemaakt.

Jong leven in Wijdenes, we gaan op puppy bezoek. Diamond heeft een nestje gekregen.

We vertrekken voor een week naar Denemarken, De VSS week. De hele meute gaat mee. Een week genieten van de honden en prachtige evenementen. 2 dagen show met mooie resultaten voor James en Donald. Een prachtige overwinning van Donald in de Liverrally, hij stapte echt in de voetsporen van Elwood die hier ook de winst al eens gepakt had  en verder een hele week genieten van de mannen en helemaal van oude Dylan, wat een energie toonde hij deze week. De smile zat elke dag rond zijn snoet.

Mijn race maatje, voor 2 dagen nu showdog. En niet zonder resultaat. 2x een Uitmuntend en daarvan was 1 zelfs een 4e plaats in een sterke klasse met alleen maar showhonden.


En ook James had 2 prachtige showdagen met een ZG en een U.


En de oude man, die straalde als nooit tevoren. De op 1 na oudste in de veteranen parade, wat een genot om hem zo te zien stralen.


Meerde malen gingen we naar de kust.




Helaas geen agility dit jaar. Maar wel de Liver rally. De hele meute stond vol aandacht te kijken, we kwamen zelfs nog op de Deense televisie, die ook aanwezig was voor een verslag van deze race.


Na een aantal spannende races kwam Donald in de finale, na  de afgelopen jaren al 2 keer als 2e te zijn geëindigd pakte hij nu de overwinning. Een nieuw hoogte punt voor Donald en mij.


Na Elwood nu dus ook Donald die de Liver rally in Denemarken heeft gewonnen.


Veel wandelen we en altijd was daar dit lachende bekkie die voorop wilde lopen.


Actie op de coursing, vol speed door de baan.



Nog een keer naar de kust, nog een keer genieten , Dylan zou na deze week vakantie echt twee weken nodig hebben om weer bij te komen.

Als we weer thuis zijn gaan we direct weer naar de puppen , inmiddels zijn ze al 5,5 week oud en al echte hondjes nu.


Een mand vol rijkdom en liefde

En wat velen inmiddels al vermoeden maken we bekend. De meute zal worden uitgebreid met een nieuw lid. Eusebio From Muskoka Dream's. Roepnaam Charlie.

Fred komt voor  3 weken op zomer vakantie bij ons en vanaf het eerste moment vermaakt hij  zich super met zijn vriendjes. Als Nicole dan ook nog langs komt met Casper en Hugo ziet Fred zijn broer Hugo  ook weer terug.

De Deen en de halve Deen


Uiteraard weer een groepsfoto met de drie extra erbij.

Augustus :

We gaan nog een keer naar de puppen. Jenny gaat met ons mee.


Kleine vriend nog een paar dagen wachten dan begint je grote avontuur.


In de bolderkar naar de speeltuin in de achtertuin van Petra.


Fred vermaakt zich prima in de meute



En de mannen geven een stille hint .

14 augustus is het dan zover dat Charlie hier in de meute komt. De kleine man voelt zich direct thuis.


Blij ei, even een plas momentje onderweg naar zijn nieuwe huis.



Op de laatste dag van Fred zijn vakantie hier maakt hij de komst van Charlie nog net mee. 

Dylan neemt Charlie onder zijn hoede, zo mooi om te zien hoe de oude baas nu de mentor wordt van de jonge Charlie.


De meute van Bork is weer op volle sterkte. Hopelijk kunnen we nog vele avonturen beleven met dit 6 tal.


James is opeens jongste af. Hij heeft er moeite mee. Om het ijs met Charlie wat sneller te breken neem ik de beide mannen vaker samen mee.


Prachtig stel zo samen met elkaar. En Charlie..... alsof hij er altijd al bij is geweest, zo makkelijk gaat hij op in de groep.


Dylan is echt zijn grote steun en vriend. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, we zagen het hier eerder met Jayson en Elwood, Michael en James en nu deze twee.

De zomerstop is voorbij en de eerste wedstijd voor ons is Arnhem. Een plek waar we inmiddels een rijke geschiedenis hebben liggen met de heren. En ook nu zou Elwood weer wat toevoegen aan het boek Arnhem. Vorig jaar haalde hij hier zijn laatste punt voor promotie naar de 2e graad en deze wedstrijd zou hij hier zijn 4e U in de 2e graad behalen.

De hele tent weer vol


Voor Charlie de eerste kennismaking met de agility wereld.


Blij ei, de oude baas genoot weer volop.


Donald moet nog even wennen aan het hoger niveau maar hij wordt steeds stabieler.


Flying Odin


En Utje nr 4 voor Whoop

Charlie begint aan zijn eerste opleiding.



September :

Dylan,  Elfie en Charlie samen als we een bezoekje brengen aan Jan en Jenny. Naast een opa in de meute dus ook een oma die vlak bij woont voor Charlie. Zo mooi om dit mee te maken.


We gaan met Charlie op bezoek naar zijn zus Amy die bij Eric en Irene is komen wonen. Broer en zus hadden weer dikke pret samen.

James moest wennen aan Charlie, de kleine man nam natuurlijk zijn plek in als jongste. Maar nu het ijs gebroken is hebben ze samen heel veel plezier.


Weer een wedstrijd van Dogsport, ditmaal in Hoge Hexel. Het werd de wedstrijd voor Odin. Odin versloeg Donald en stond helaas net naast het podium, na veel problemen lijkt Alin nu het juiste kwartje bij Odin gevonden te hebben en gaan ze met sprongen vooruit. Elwood pakte weer een podium plaats mee.



Weer een prijs mee naar huis voor Elwood.


Charlie was erg moe van het aanmoedigen van zijn vriendjes

We vertrekken voor een week naar Tsjechie met de mannen. Samen met Joris en Nicole beleven we een heerlijke week in Dolni Pousteva in een huisje speciaal voor honden mensen. Het huisje staat helemaal vrij in de natuur op een berg en heet dan ook ''Huis op de berg''.

Weer een buitenlandse reis erbij voor Dylan.


Het was een week, niets moet, alles mag. De heren genoten van alles om hun heen, en wij genoten van een heerlijk relaxte groep.


De half broertjes James en Hugo


De meute, uiteraard niet compleet zo zonder Charlie deze week, maar wat genoten ze.


Odin en James samen in de ochtend zon turend over de velden voor het huisje.


En Dylan..... moet ik nog wat zeggen bij foto's van hem. Als je het over een stralend middelpunt hebt dan is hij daar dit jaar echt het grote voorbeeld van. Hij heeft alles uit dit jaar gehaald aan plezier en vrolijkheid, en ook hier in Tsjechie genoot hij weer met volle teugen.


Donderjagen met Casper.


De mannen compleet, . Het was een prachtige week voor honden en baasjes.

Charlie is nog een week te jong om mee te mogen naar het buitenland. Hij heeft een fantastische opvang bij Jan en Jenny en vermaakt zich super met de Roder tantes van hem.

Samen met Jan naar het wielrennen op tv kijken


Met oma Elfie


Tussen zijn oma en tantes.

Als we Charlie weer ophalen is de meute na een week weer compleet.

Oktober :

In Engeland overlijd Dallida From Muskoka Dream's. Ruim 17 jaar en 5 maand oud. Dally was 2 weken ouder dan onze Michael.

De tijd staat niet stil. Elwood wordt alweer 11, waar zijn de jaren gebleven.

Een dag na zijn 11e verjaardag staat Elwood, samen met Odin en Donald aan de start in  Ermelo, hij trakteert zich zelf op weer een foutloze ronde. Er komt weer een U in zijn logboek.


En dan is daar het moment dat Charlie mee gaat met de hele meute, vaak liep ik nog met 1 of 2 samen met hem maar nu dus als volwaardig lid van de bende met alle 6 op stap.


Ik ga alleen naar een wedstrijd in Koudum. Alinda moest onverwachts werken en had zich afgemeld  voor deze wedstrijd.  Samen met Donald en Elwood ga ik de strijd aan. De mannen lopen super en Donald pakt hier zijn eerste overwinning in de  2e graad.


Waar we andere jaren in Noord meededen aan de TWC is de organisatie daar nu uitgestapt en heeft een eigen Wintercompetitie opgezet. We hadden weer een team ingeschreven en Elwood viel helaas buiten de boot . Odin en Donald zitten in het zelfde team en Elwood zal zo nu en dan BM mee liepen in de wedstrijd. De eerste wedstrijd was een prachtige dag Donald liep een super wedstrijd en met een foutloze ronde zette hij zich zelf in de top drie van het klassement van de ruim 100 deelnemers. Als team worden we 6e aan het eind van de dag


De laatste competitie wedstrijd van Dogsport. Alinda en Odin beginnen de dag heel mooi maar helaas valt Alinda uit met een blessure. Elwood pakt weer een podium plaats mee en houdt zodoende stand  op de derde plaats  in het eind klassement over het hele jaar.  Een jaar lang streden we, even stonden we op 2 maar met een mooie 3e plaats in de einduitslag sloten we het competitie jaar prachtig af.



De top drie van het Eindklassement. 



November :

De 2e teamwedstrijd. Elwood start deze keer BM. Als team presteren we deze dag super. Helaas is Donald zijn aandeel deze dag erg klein. Hij loopt alleen een hele mooie estafette, op het VP en Jumping een disk. Als team eindigen we als 2e op de jumping. We liepen dit maal in een andere samenstelling van ons team de estafette Odin liep nu ook mee. We werden 5e op de estafette en overall 4e  team van de dag. Een mooie prestatie .

De uitslag van de estafette


De jumping
En het lint voor 4e team van de dag overall

De baas wordt geopereerd in het UMCG. Voor de meute breekt nu dus even een periode aan van rust, geen actie voor ze. Ze brengen de dagen nu het liefst stijf naast de baas op de bank door.


Het beeld van de eerste dagen, stijf tegen de baas aan op de bank


Petra kwam langs op ziekenbezoek en had mijn grote vriendin Domino mee. Heerlijk even weer knuffelen met de oude dame.


Als ik me weer wat beter voel begin ik weer met Dylan te wandelen.



en een paar dagen later probeer ik het weer met 2 en  gaat Charlie ook weer mee.


26 November stond al het hele jaar omcirkeld in de agenda, het NK Agility van Dogsports. Mijn operatie leek roet in het eten te gooien. Ik had me er zo op verheugd. Ik zet alles op alles om op tijd toch redelijk fit te zijn zodat ik kan lopen. 4 dagen voor het NK hebben we grote mot in de meute en zijn er alleen maar slachtoffers. Donald is het meest gehavend met een dikke achterpoot, waar hij niet meer op kon staan. Daar ging het NK dus alsnog aan mijn neus voorbij........ was het niet door mijn toestand dan nu wel door de blessures van de mannen. Een bezoek aan de dierenarts , meerdere keren per dag de poot in de biotex en hopen op een wonderbaarlijk herstel. En dat gebeurde, elke dag was er verbetering en zaterdag avond konden we definitief zeggen , we gaan. Ik had me wel voorgenomen dat als het niet ging ik zou stoppen. Het werd een bijzondere dag. Elwood kreeg in ieder geval de prijs van de competitie uitgereikt. Maar dat ik aan het eind van de dag met zowel Donald in de promotie, als Elwood in de open klasse op het podium zou staan dat was een droom die uitkwam. Met beide mannen op de 3e plaats op het NK, iets wat we 4 dagen ervoor echt niet meer hadden durven hopen. 

Donald  op donderdag morgen


De uitslag van de open klasse was precies gelijk aan de competitie stand over het hele jaar. Een terecht podium dus. Elwood na 2 rondes op plek 2 maar zakte nog naar plek 3 met een minimaal verschil


De oude meester, nog 1 keer op een NK podium op dit niveau ?? De jaren beginnen nu toch te tellen bij The Whoop.


En dan Donald. Wat maakte hij er een bijzondere dag van, van een aangeschoten eend op donderdag nar een race eend op zondag. Wat een seizoen hebben wij samen beleeft, wat een successen, wat een genot om samen te werken.


Prachtige bekroning van een super seizoen.

De beide halfbroertjes met hun bokaal. Beide op het podium, een droom kwam uit.


Na vele jaren trouw lidmaatschap is het nu definitief over. We  zeggen ons lidmaatschap van Beagle Club Nederland op. We kunnen ons niet meer vinden in de gekozen koers van de club, Alles draait om showen en fokken en voor de gewone leden is geen aandacht meer. Jammer maar helaas. Ooit had Alinda 1 van de eerste lidmaatschap nummers, na een paar jaar er uit geweest te zijn waren we nu inmiddels al weer ruim 20 jaar lid, jaren vaste vrijwilligers en vele dingen voor de club gedaan.  Het geen aandacht besteden van de club aan de 25e en laatste Ot en Sien Beagle wandeling door Jan en Jenny georganiseerd was voor ons de laatste druppel.


Een eerste speldenprikje van koning winter, Samen met Dylan ontdekt Charlie de witte wereld


December :

Stop de tijd  ik maak een bijna identieke foto van Charlie in Juli en begin December.

Kleine man nog in de werpkist in Wijdenes.


en dan 5 maand later. 


Voor het eerst ga ik na mijn operatie weer op stap met alle 6 de heren tegelijk. Het energie level was hoog maar ze genoten ervan. Het viel mij zelf toch nog een beetje tegen en na onze ronde viel ik op de bank dan ook redelijk snel in een diepe slaap.


Alinda gaat met Charlie en James naar een workshop. De mannen genoten van het heerlijk bezig zijn.



Nog 1 keer maak ik de wedstrijd tas klaar voor een agility wedstrijd in 2023. Nog 1 keer genieten met de mannen in de baan. Alinda heeft zich af moeten melden ivb met rugklachten , dus ik ga alleen met Donald en Elwood. Donald loopt 2 keer een disk maar Elwood sluit het jaar echt fantastisch af. Opnieuw een overwinning voor hem in de 2e graad op het VP met een foutloze ronde en een 2e plaats op de jumping. Hij kon dit jaar niet mooier eindigen.

Nu de laatste wedstrijd is geweest kon ik de stand opmaken over 2023. De mannen hebben heel wat wedstrijd meters gelopen. Elwood stond maar liefst 74 keer aan de start, Donald 73 keer en Odin 53 keer.

Het is weer tijd voor de kerstboom op te tuigen. Charlie maakt het voor het voor het eerst mee.



Opnieuw krijgen we een triest bericht . Een oude show topper ,waar we in zijn jonge jaren veel van hebben genoten, komt te overlijden. Wouter.  Roeper's Blue Thunder. 16 jaar en 7 maand een prachtige leeftijd heeft hij mogen halen.


Ik ben een week voor de kerst al vrij en maak vele wandelingen met de mannen. 1op 1 met Dylan is genieten voor beide.


Maar met alle 6 is ook dikke pret.


Charlie sluit de cursus Kyno Basics af.


Genieten samen met de oude baas.


En de storm trotseren met de hele meute


Hierbij eindigt mijn terugblik op het afgelopen jaar. Met het maken van dit overzicht heb ik het hele jaar opnieuw beleeft, wat hebben we weer veel meegemaakt samen met de mannen .De kerstdagen komen eraan. Het jaar is bijna voorbij. De avonturen van de mannen zullen ook in de laatste week van het jaar nog gewoon doorgaan. En op 1 Januari.. dan starten we samen met de meute aan weer een nieuw jaar, een nieuw jaar, nu nog een onbeschreven boek, maar die gaan we vullen, hopelijk weer met veel mooie berichten. 

Namens  Alinda, mijzelf en de hele meute. Bedankt voor het volgen van de avonturen van de Bende van Bork in 2023 en graag tot in 2024. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond, sportief en voorspoedig 2024.





Geen opmerkingen: