De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 16 juni 2008

Internationale show Hulten

Gister was het weer show time. We hadden de buitenshow in Hulten. Voor het hele weekend was de weersvoorspelling al slecht. Dus we waren op het ergste voorbereid. Maar zaterdag zaten de weermannen er weer eens goed naast. Het was hier prachtig zomerweer. Dus we kregen een beetje hoop dat het zondag misschien ook wel mooi zou zijn. Om vijf uur zondag morgen waren we wakker.Onze viervoetige vrienden hadden allemaal iets van"zo dit is vroeg". Er moest eerst dan ook uitgebreid gerekt en gestrekt worden. Als we alles klaar hebben, vertrekken we rond 6 uur naar Hulten. Na een paar kilometer zien we de lucht langzaam aan betrekken. Donkere wolken pakken zich samen boven de Drentse autowegen. De ruitewissers maken ongestoort hun bewegingen af. Als we Staphorst voorbij zijn lijkt het wel of rijden we in het midden van de nacht. Het komt met bakken uit de lucht vallen, en de ruitewissers kunnen het bijna niet af. De weg kunnen we nauwlijks nog onderscheiden. De heren achterin hebben van dit alles niets meegekregen en sliepen rustig verder.Hoe verder als we rijden hoe helderder de lucht weer wordt. We naderen Hulten. Nu moeten we de manege nog vinden. De Tomtom gaf aan dat we rechtsaf moesten een klein landweggetje in. Eigen wijs als we zijn negeren we dus deze aanwijzing,Achteraf hadden we dus wel hier moeten afslaan. De manege lag helemaal op de kale ruimte. Een paar grote tenten staan op het terein. We hadden onze eigen partytent mee maar deze lieten we eerst in de auto liggen. Als we op het terrein zijn zoeken we een plaats langs de ring. Gelukkig moeten de Hamiltons en de beagles in twee ringen vlakbij elkaar. Als we een plaats gevonden hebben haal ik de partytent uit de auto en bouwen we het geheel op. Het heeft toch wel iets zo'n openlucht show. De sfeer is heel anders dan bij een indoor show.


Het was erg gezellig onder de partytent.



Om tien uur precies begonnen de keuringen. De beagles waren als eerste aan de beurt. Als eerste kwam de jeugdklasse reuen. Deze werd gewonnen door Roeper's Blue Thunder (Wouter). 1U, Wouter haalde vandaag zijn eerste jeugd CAC.



In de openklasse reuen ging het tussen 'de neven' Max en Michael from Muskoka Dream's.

Max (Benji)





En Michael.




Beide heren vonden het niet prettig lopen op het natte gras. Hun pas kwam niet helemaal tot hun recht. De keurmeester plaatste Max op 1 en Michael op 2 beiden met de kwalificatie Uitmuntend.



De kampioensklasse werd gewonnen door Imagine Ike From Elly's Pack.



Ike werd ook gekozen tot beste reu van de dag. Max werd hier keurig tweede. Doordat Ike al zijn punten voor de nederlandse titel al heeft werden deze nu doorgeschoven naar Max.

Nu de reuen klaar waren maakten de teven hun opwachting. In de jeugdklasse staan de zussen Roepers Shocking Blue (Erin) en Blue Magic (Merel)

Erin.


en Merel.


De zussen Erin en Merel.


Merel liep super en de keurmeester was helemaal weg van haar. Hij plaatste haar op 1 met uitmuntend. Ze haalde zo haar tweede jeugd CAC. Zus Erin werd derde met Zeer Goed.



In de jonge honden klasse ging de winst naar Dream Catcher from Muskoka Dream's (Yellow)



En de kampioensklasse werd gewonnen door Djill from Muskoka Dream's.



Kleine Dylan volgde vanaf de rand van de ring de verrichtingen van al zijn familie leden. Door nu goed op te letten weet hij straks precies hoe het moet.



Nu alle teven klassen waren geweest moest de beste teef van de dag nog worden gekozen. Deze eer ging vandaag naar Merel. Dus haar eerste CAC was nu ook een feit. Tweede teef van de dag werd Djill. Het res,CAC/CACIB waren voor haar.



De beste teef en reu waren nu bekent. Nu moest de beste van het ras nog worden gekozen. Hier koos de keurmeester voor Ike.

Beste Teef Merel en beste reu Ike.


Nu de beagles klaar waren begon het wachten op de eindkeuringen. Deze waren pas om 15:00 uur. We hadden dus mooi de tijd om lekker te genieten van de andere rassen. Waaronder de Hamiltons. Voor de uitslagen hier van zie Mango's weblog. Het bleef gelukkig de hele dag droog. Maar tegen drieën dreigt het toch nog mis te gaan. Een enorme onweersbui verschijnt aan de lucht. Heel veel mensen besluiten om hun tenten alvast in te pakken. We laten alles nog even staan en drukken er hier en daar wel een extra haring de grond in.

Een dreigende lucht kwam heel snel opzetten.


Als eerste werd de koppelklas nog gekeurd. Hier kwam Piet met Wouter en Merel. Helaas werden ze niet geplaats voor de beste drie. Het blijft een mooi gezicht Twee honden van verschillende sexe die erg veel op elkaar lijken.






Gelukkig waaide de bui over en bleef het op een paar druppen na droog. Na dat we de laatste groepskeuringen nog hebben bekeken is het tijd om naar huis te gaan. De tent wordt weer afgebroken.en alles moet weer in de auto gepakt worden. De drie daltons zitten rustig in de bench te wachten tot we klaar zijn om te vertrekken. Om goed vijf uur rijden we weg bij de manege. De rit naar het noorden is weer begonnen. Al weer een mooie gezellige dag tussen de honden en hun baasjes is ten einde.



Volgende week zaterdag hebben we show in Brussel met Michael en Mango. We proberen daar of Michael zijn kwalificatie voor de Crufts in Engeland kan halen. Dus ik zou zeggen, volgende week zaterdag duimen voor Michael.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Alinda en tjeerd,

Gefeliciteerd met Michael!!!!
Ik hou altijd alle shows via
jullie site bij, dat is super handig. Hoop binnenkort ook weer een keer mee te doen.

Groetjes Yvon en een poot van Mazzel