De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 22 juni 2008

Michael op de Brussels dog show.

Dit weekend was er alweer een show gepland. De Brussel dog show stond in de agenda. Na Duitsland (Lingen) zou dit Michael zijn tweede buitenlandse show worden. We hadden afgesproken dat we vrijdagavond al richting Brabant zouden gaan. We konden overnachten bij Piet en Tineke. Kleine Dylan ging een nachtje logeren bij onze buurkinderen en Kevin en Jayson bleven thuis en zouden zaterdag een aantal keren worden uitgelaten. Vrijdag avond zijn we dus rond een uur of half zeven vertrokken naar Middelbeers. Petra(from muskoka dreams)zou de nacht ook doorbrengen bij Piet en Tineke. Rond kwart voor tien zijn we er. Petra en Faith zijn er al. Mango en Faith spelen er direkt lustig op los. Michael vermaakt zich uitstekend met de Roepers beagles. Doordat we in Brabant bleven slapen konden we zaterdagmorgen iets langer blijven liggen. Na het ontbijt zijn we rond half acht vertrokken naar Brussel.

Het leek wel een klein militair transport wat de grens overstak. Een witte bestelwagen met er voor en er achter een zwarte bestelwagen.






Je merkte precies wanneer je in België was. Je kwam van een prachtig stuk strak asfalt, meteen na passage van de grens, op erg oud asfalt. Ook reageerde de Tomtom soms anders dan de richting aanwijzers langs de wegen aangaven. Waarschijnlijk hoort dat bij België. Als we arriveren bij de Brussel Expo parkeren we de auto's. Het parkeergeld is hier 4 euro. Dit is erg weinig vergeleken bij sommige Nederlandse parkeer tarieven.

We zoeken onze plaats in de hal en het wachten begint. De keuring gaat hier heel anders dan in Nederland. Er worden geen keurverslagen geschreven, dus men kan veel sneller. Al redelijk snel moesten de Hamiltons hun opwachting maken(verslag zie site Mango). Als de beagles zijn mogen Piet en Wouter het spits voor ons afbijten. Wouter doet het supergoed. Hij krijgt de kwalificatie 1 U . Ook word hij Belgian junior winner en een Cruftskwalificatie.



Als Michael de ring in mag zijn we benieuwd hoe hij het zal doen. Michael en wederom Max, zijn neef, moeten de Nederlandse (Muskoka) eer hooghouden door de concurrentie uit België en Frankrijk te verslaan. Er kan er maar 1 winnen en als die winnaar dan ook nog een U heeft is ook hier een Cruftskwalificatie binnen handbereik.

Onze Michael.



En hier Max.



Als de keurmeester alle honden heeft gezien is al snel duidelijk dat het weer een 1 tweetje wordt voor de Muskoka boy's. Maar wie zal dit maal eerste worden, Michael of toch weer Max.



Het is Max die opnieuw Michael verslaat. 1 U,. Isabella en Max nogmaals van harte gefeliciteerd. Michael werd keurig tweede met opnieuw een U.



Voor de keus van beste reu kiest de keurmeester voor Florreke Lighthouse Family, dus de Cruftskwalificatie en de titel Belgian Winner zijn voor Florreke. Max werd hier reserve.



Bij de jeugdklasse waren er twee Nederlandse toppers. Roepers Shocking Blue(Erin) en Dream Catcher From Muskoka Dreams(Yellow). Hier koos de keurmeester voor Erin. 1U, Belgian junior winster en een Cruftkwalificatie.



'Mama' Blue heeft gezien hoe goed haar kinderen, Wouter en Erin, het deden en wil hier natuurlijk niet voor onder doen. Ook Blue behaalt 1U,Belgian Winster en ook een Cruftskwalificatie.



"Mama" Blue en haar dochter Erin.



En met zoon Wouter.



Later op de middag zou Tineke Wouter en Blue nog uitbrengen in de koppelklasse. Er was nu nog mooi even tijd om te oefenen.



Ondertussen waren er ook nog veel demonstraties van pakwerkers bij de politie en bij het leger. Prachtig om te zien hoe een goed opgeleide hond wil werken voor zijn baas. 1 kommando is genoeg om een hond opeens heel anders te laten functioneren.



Als er een prijs was geweest voor het beste rugslaap koppel dan waren Michael en Wouter waarschijnlijk wel erg grote kanshebbers geweest.



Het is toch erg handig die bolderwagens. Vooral op de grote shows waar je ver moet lopen. Het lijkt soms wel een klein circus wat staat opgesteld.



Helaas kwam Tineke niet door de voorselectie van de koppelklasse.



Aan het eind van een lange dag is er nog even tijd om even lekker te spelen met de baas.



Piet en Tineke gefeliciteerd met de kwalificaties van Blue en Wouter. Isabella met Max. Petra met Faith. En Annelies met Erin. Birmingham kan de borst vast nat maken.

Rond zes uur verlaten we Brussel. Een lange show dag zit er op. Nog goed drie en een half uur in de auto zitten en we zijn weer thuis. Het is onderweg erg rustig.(Het Ek voetbal op tv) Om half tien zijn we weer in Westerbork. Kevin en Jayson horen ons al aankomen en staan al voor het raam te kijken. Eerst even lekker met ze knuffelen en dan Dylan weer ophalen bij de buren. Hij had zich erg goed gedragen en had heerlijk gespeelt met de kinderen. Hij heeft zelfs zijn eerste echte diploma gekregen.



Dit was eerst de laatste show van Michael. De vakantie periodes komen er aan.De eerste show voor Michael is pas weer in Augustus. Maar hij hoeft zich niet te vervelen want volgende week komt vriendje Max weer logeren. Drie weken lang zullen de heren weer veel avonturen beleven, die uiteraard hier weer uitgebreid zullen worden beschreven.

Geen opmerkingen: