De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 9 juni 2008

Weekendje kamperen in Brabant

Afgelopen weekend zijn we wezen kamperen in Brabant. Samen met Petra en Leo (from muskoka dreams) waren we te gast op "camping Roepers", van Piet en Tineke(kennel Roeper`s).Dylan en Mango mochten ook mee. Het was voor hun de eerste keer dat ze gingen kamperen. We gingen zaterdag middag weg uit Westerbork met stralend mooi warm weer. Dus zomers gekleed stappen we in de auto. We gingen naar het zonnige zuiden, het zou daar ook wel prachtig weer zijn. De beaglemobiel had ik aangepast aan het warme weer. De achterramen zijn afgeplakt, in het tussen schot heb ik ventilatie gaten gemaakt en er zit nu zelfs een echte ventilator achterin. Dus de heren konden heerlijk koel reizen. Onderweg maar 1 keer een plaspauze en kunnen lekker vlot doorrijden. Rond half vijf zijn we in Middelbeers. Petra en Leo waren er al en hadden de tent al opstaan. Ook hadden ze Faith meegenomen. Maar het was in het zonnige Zuiden een stuk kouder dan in het koele Noorden. Dus nadat we de honden uitgebreid hadden geknuffeld was het eerste wat we deden een lange broek aantrekken.
Zaterdag avond hadden we een heerlijke barbeque.
Tijdens het eten hebben de honden met elkaar kunnen spelen. En gezelligheid kent geen tijd dus het liep al tegen een uur of twee s nacht dat we gingen slapen. De beide heren hebben heerlijk geslapen in de tent en ik geloof dat ze het wel prettig vonden. Rond een uur of 6 moest Dylan er even uit. Dus bench los, tent los en rennen maar. Maar een beagle zou geen beagle zijn als hij ook s morgens vroeg al weer iets doet wat je niet verwacht. Ik zit lekker te wachten in de tentopening staat Dylan op eens al weer achter mij. Meneer was gewoon onder het tentzeil doorgekropen. Tja zo kun je natuurlijk ook binnen komen.
Als iedereen weer wakker is krijgen we een uitgebreid ontbijt geserveerd. Het was echt super !!. En zowaar ook in Brabant begon de zon te schijnen. Het werd zelfs heel snel warm. In de middag besluiten we om nog een stuk met de honden te gaan lopen. Al snel zijn we het dorp uit en wandelen midden in het bos. Hier was een groot ven waar de honden zich even heerlijk konden uitleven. Mango en Dylan hebben hier hun eerste zwemlessen gehad en vonden het fantastisch. Na dat alles lekker is afgekoeld zetten we onze wandeling voort. Terug in het dorp nemen we nog een ijsje op een heerlijk koel terras. De honden liggen uitgeput naast ons, of uitgebreid op schoot.
Weer terug op de 'camping' hebben de honden geen zin meer om te spelen en zoeken allemaal een koel plekje om lekker uit te rusten.
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De middag liep weer ten einde dus ook het kampeer weekendje zat er bijna weer op. Nadat de tent weer was afgebroken, hebben we nog even lekker in de zon en schaduw gezeten. Ondertussen hadden Piet en Tineke wat eten besteld. Als het eten op is en alle bagage weer in de auto zit is het tijd om naar huis tegaan. Het was een zeer geslaagd weekend. Bedankt!. Dylan en Mango hebben we de hele weg niet gehoord. Pas toen we thuis het erf opreden werden ze weer wakker. Hier een aantal foto's van dit weekend.

Faith vond het ook erg leuk om met kleine Dylan te spelen.



De eerste stappen van Dylan in het water.



De Roepers beagles stonden allemaal te kijken naar Dylan.



Code Red vliegt gewoon over het water.



Dylan speelt hier voor strandwacht.



Blue gaf snorkelles.



Mooi plaatje.



Examen zwemdiploma A.



Het gaat heel goed.



Hier kom ik weer met mijn pootjes aan de grond.



He Faith heb je gezien wat ik deed.



Ook Red ging zwemmen.



Red laat zich lekker opdrogen in de zon.



Yellow in aktie.



Complimentjes krijgen van de baas.



Na al die actie is de kleine man nog niet moe. Hij moest voorop lopen. Een echte leider.



De honden hebben genoten en ook wij hebben een heerlijk weekend gehad. De belevenissen van Mango staan op zijn eigen weblog. Ook hierbij heel veel foto's.

Geen opmerkingen: