De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zaterdag 15 december 2012

Het jaar 2012

De laatste weken van het jaar zijn nu aangebroken, opnieuw is er een jaar voorbij gevlogen. Voor ons weer een beagle jaar waar we met veel plezier op terug kijken. Sneeuw, regen, wind en hoge temperaturen, alles kregen we dit jaar. Vele wandelingen en reizen  zijn er weer met de heren gemaakt. Van Engeland naar Zweden en zelfs naar Oostenrijk. Een internationaal jaar dus. De heren zitten allemaal happy in hun vel en oude Jayson doet het nog steeds goed. 16 jaar is hij geworden afgelopen zomer en dit werd uitgebreid gevierd, inmiddels is hij de 16 en een half gepasseerd en gaat hopelijk nog een tijdje door. De meute werd uitgebreid met onze nieuwste aanwinst. Elwood hopelijk treed hij in de voetsporen van zijn vele beroemde familieleden. Helaas hebben we afgelopen jaar afscheid moeten nemen van maar liefst vijf honden vrienden, 1 beagle en vier hamiltons. Hier volgt weer een uitgebreid jaaroverzicht van afgelopen jaar. Veel leesplezier. Het jaarverslag van Mango is binnenkort te vinden op zijn eigen blog, hier

Januari:

Januari begon nat en druilerig. Jayson was de eerste week een beetje zielig. Mango had hem met zijn staart precies in zijn oog geslagen, een pijnlijk iets. Het hersteld gelukkig snel weer en we maken samen weer heerlijke wandelingen.



Ons eerste reisje gaat naar Zuid Limburg, Samen met Petra en Leo gaan we op bezoek bij Faith, uiteraard gaat Mango mee, Faith was toch altijd zijn hamilton vriendinnetje.
We hebben een erg gezellige dag in het mooie Limburg.


De tijd vliegt, 13 januari is het al weer drie jaar geleden dat we Kevin hebben laten gaan. Uit het oog maar voor altijd in ons hart.


We zijn met de hele meute aanwezig op de BCN strandwandeling in Castricum. Jan en Jenny en hun drie beagle dames  rijden ook met ons mee. De volgende dag staan de beagles van Jan en Jenny zelfs op de foto in een landelijke krant Het is een mooie gezellige dag.



De ouder dom komt bij Jayson toch om de hoek kijken. Zijn staart staat niet meer zo mooi recht omhoog, hij knikt een beetje. We vermoeden dat de oude man een lichte tia heeft gehad.


En dan aan het eind van de maand is het zover, koning winter doet zijn intrede. De eerste sneeuw werd door de heren direct benut door er met z'n allen in te gaan spelen.


Februari:

De maand begint echt winters, sneeuw in heel Nederland en temperaturen die ver onder nul zakken. De heren vinden al die sneeuw buiten op de velden heerlijk. Vele uren worden er dan ook in door gebracht.

 



Hoe langer de kou duurt, hoe meer ik ontdooi. Zou het er na 15 jaar weer van komen, die ene tocht waar we allemaal op hopen. De voortekenen zijn fantastisch. Ik maak vele kilometers op het ijs en ben er klaar voor. Tijdens 1 van deze tochten kwam ik zelfs familie van onze heren tegen. Monty, het neefje van onze Dylan.


En dan op een woensdag avond komt het bericht uit Leeuwarden dat het niet kan. Geen elfsteden tocht, ik was niet te genieten, het koste me bijna een scheiding.
Langzaam komt het normale leven voor mij weer op gang, de vorst vertrekt en  de honden schreeuwen om  extra aandacht, dit krijgen ze dan nu ook.

We gaan naar Wijdenes om de nieuwste generatie Muskoka Dream's puppy's te bewonderen.


Aan het eind van de maand bestaat de meute uit 5 beagles. Vriendje Max komt een weekje logeren. Het is weer dikke pret.


Maart:

De eerste show van het jaar voor ons. Mango hadden we ingeschreven op de show in Groningen. En Alinda zou het zusje van onze Justin, Misty, showen. Wat een dag werd dit. Onze grote topper werd winnaar van rasgroep 6. Dit was de tweede keer dat hij dat kunstje flikte.



Een week later vertrekken we naar Engeland. De crufts staat op het programma. We hebben een fantastische tijd bij Pam, in Wales, en staan met Mango op de Discoverdogs als promotie voor het Hamilton ras. Het was geweldig. De show zelf was een duidelijk een stukje vriendjespolitiek. Erg jammer dat het steeds vaker zo gaat in de hondenwereld.
Jayson heeft een heerlijke tijd bij Jan en Jenny in Roden.




Het voorjaar komt er aan, er wordt weer veel met de heren gewandeld.



April:

In april staan de neuzen van de meute weer allemaal dezelfde kant op.


We lopen de veenpluisroute in Grolloo, we genoten van de oude baas die de hele route van 8 kilometer zonder problemen volbracht.



Op de paasshow showt Alinda Misty nogmaals. Michael siert pagina groot een honden tijdschrift.


We gaan met Michael en Mango naar Duitsland. Beiden doen het uitstekend en Mango gooit weer hoge ogen in ras groep 6 door als 4e te eindigen.



Eind april maak ik een aantal super foto's van de heren tussen de bloeiende paardebloemen.



Mei:

Ik ga alleen met Jayson naar het bos, een 1 op 1 moment samen met mijn oude makker, wat hebben we samen genoten.



De tuin wordt weer eens gerenoveerd. De heren helpen druk mee.

We vertrekken naar de wereldkampioenschappen in Salzburg. Micheal en Mango gaan mee. Justin en Dylan gaan naar pension en Jayson gaat naar Jan en Jenny. We hebben een fantastische tijd in Oostenrijk. Mango wordt voor de vierde keer Wereldkampioen.  Michael doet het fantastisch door in de zware internationale kampioensklasse bij de beste 7 te eindigen.  Een heerlijke week samen met vrienden en onze maatjes was het. We hebben genoten.



Het pinkster weekend was warm, zeer warm zelfs. Jayson kreeg last van de warmte en het ging niet goed met de oude man. Zijn maatjes zochten steun bij elkaar en kwamen geregeld even bij de oude baas kijken.  Als de temperatuur weer wat zakt zien we Jayson weer opknappen.


Juni:

We gaan te wandelen naar Schiermonnikoog. Via het forum beaglebabbelbox is er al snel een grote groep wandelaars. Helaas regent het maar het is een fantastische dag.


Op 17 juni krijgen we het trieste bericht dat Bobby van de Oppershoeve is ingeslapen. Bobby was een neef van onze Jayson. Hij is 13 jaar geworden.


En soms liggen vreugde en verdriet dan erg dicht bij elkaar. Op 23 juni wordt onze Jayson 16 jaar. Dit hadden we zes jaar geleden niet durven dromen.



Een dag later zijn we op de 16e Ot en Sien wandeling in Roden. En zoals het hoort met een jarige, er wordt getrakteerd. Voor baasjes en honden is er een traktatie van Jayson.


En voor de jarige waren er kadootjes.


Juli:

Een lang gekoesterde wens van ons gaat in vervulling. We gaan drie weken naar Zweden. Het land van de Hamilton. Mango en de beagles gaan mee. Jayson gaat logeren in Wijdenes bij zijn familie. We hebben drie fantastische weken. Zien veel van het land en genieten samen met de meute van de prachtige Zweedse natuur. We gaan op visite bij Mango zijn fokker en maken kennis met zijn moeder, Milla. Eind dit jaar overlijd Milla onverwachts. We zijn blij dat we haar nog in goede gezondheid hebben mogen ontmoeten en gezien hebben van wie Mango zijn fantastische karakter heeft.



We nemen afscheid van onze kat Cindy, accuut nierfalen werd haar fataal. Cindy is 14 jaar geworden.

Als we Jayson weer ophalen uit Wijdenes combineren we dat met een bezoekje aan Justin zijn zus Misty. Misty is moeder geworden van haar eerste nestje.



De meute groeit met 2 beagles. Max en Monty komen logeren. De heren hebben veel plezier en spelen hele dagen met elkaar.



Augustus:

De zomer is er, en hoe. Warme dagen volgen elkaar op. De heren houden zich overdag behoorlijk rustig. 's avonds komen ze in actie. We zetten een extra ventilator in huis om het voor Jayson koel te houden.

Alinda gaat samen met Petra naar Denemarken. Domino zal gedekt worden door een reu uit de Red baron kennel. Red Baron Global Edition  roepnaam Eddie. Ze hebben een paar heerlijke dagen.

Na lang overleggen besluiten we om te stoppen met showen met Mango. Het is mooi geweest. Mango heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. 4 keer wereld kampioen en met in totaal 26 titels de meest gelauwerde Hamilton Stovare ter wereld. Veel hebben we door hem gezien en meegemaakt. Het was een mooie tijd. Alles is gewonnen puur op de kwaliteiten van Mango en niet, zoals je helaas steeds meer ziet in de show wereld, op de naam van de handler of omdat we toevallig een vriendje waren van de keurmeester. Maar wie weet kruipt het bloed waar het niet gaan kan en staat Mango zo opeens weer op een grote internationale show,.




September:

Het wandelweekend van de beagleclub. We zijn aanwezig met de hele meute. Het is een erg gezellig weekend en reserveren alvast een plaats voor volgend jaar.


We gaan te wandelen met Marco en Dia en hun beagles Abbey en Rawlf.


Maar September is ook de maand van Jayson. De oude baas zit heerlijk in zijn vel en samen brengen we heel wat uurtjes door in het veld. Het blijft genieten om de oude man zo bezig te zien.


De andere heren neem ik ook vaak apart mee uit. Even 1 op 1 aandacht van baas naar hond. Ze genieten ervan.




Oktober:

Nieuw leven dient zich aan. De nieuwste Muskoka Dreams beagles zijn geboren. 3 reuen en 3 teefjes. Al op de eerste dag mogen we komen kijken naar, misschien wel, onze toekomstige nieuwe ster.



Ik train de honden steeds meer op de fluit. Ze luisteren er ook beter naar. Op commando komen de heren nu keurig terug.


Als de puppen drie weken zijn gaan we weer hun. Wat zijn ze gegroeid.



November:

November heeft een aantal erg mooie dagen, het is genieten met de heren in de fraaie herfstkleuren.




We gaan een aantal keren naar Wijdenes op puppen bezoek.



Mango zijn moeder  in Zweden sterft onverwachts. Lever kanker werd haar fataal.


En toen stond er opeens in het programma boekje van de Winner show 2012, Mango With Meillion. We hadden Mango toch nog een keer ingeschreven.  Als eer betoon aan zijn moeder zou het mooi zijn als hij nog 1 maal mocht stralen in de ring. en dat gebeurde. Mango werd Winner 2012.


Op de laatste dag van de maand is het dan zo ver. Elwood wordt door ons opgehaald.

 
 
December:

Elwood wordt goed opgenomen in de meute. Samen met Jayson begint hij aan de verkennings tocht van het beagleleven.

Tussen Elwood en Jayson zitten 6 generaties, een bijzonder iets.

 
Samen slapen, oud en jong.
 

De winter komt opeens snel om de hoek kijken. Vorst en sneeuwval teisteren Nederland. De heren, en ikzelf genieten van dit prachtige weer





We hebben voor Jayson een thermojasje aangeschaft, zo blijft de oude baas wat warmer met koud weer.


Helaas na een paar dagen kwam de dooi en veranderde het mooie winterse landschap in een vieze natte prut.
Het landschap is weer grijs en nat. Maar wie weet komt de winter snel weer terug.

Oud en jong vermaken zich samen goed


Jayson 16,5 jaar en Elwood 2 maand. Oud en jong.


Elwood heeft zijn plek helemaal gevonden in de meute.

 
Zo kom ik aan bij de laatste anderhalve week van het jaar. Ik hoop dat jullie met veel plezier dit jaar overzicht hebben mogen lezen en er net zoveel plezier aan beleeft hebben als ik zelf tijdens het maken er van. Een bijzonder jaar komt zo ten einde. De belevenissen van de heren in de laatste dagen van dit jaar komen gewoon weer op de blog te staan. Rest mij nog 1 ding. Namens mijzelf Alinda en de hele Borkse meute wensen wij een ieder Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2013.
 
 






 

5 opmerkingen:

Sylvia zei

Wat een prachtig jaarverslag!! Wat was er veel gebeurd in dit jaar! Verdriet en Vreugde..

Geniet nog heerlijk van Jayson en Elwood!

Genoten heb ik....dank je wel!

esther zei

tjeerd en alinda
ook wil ik jullie een heerlijke kerst en een voorspoedig 2013 toewensen
ik heb met heel veel plezier jullie verslagen gelezen en de laatste heeft mij weer even heerlijk mee terug genomen in de tijd
mooie en verdrietige dingen zijn de revue gepasseerd

ik ga in 2013 jullie verslagen zeker weer mee volgen
groetjes Esther
en een poot van shasta en jeane

Sjoukje zei

Alinda en Tjeerd,Wat een mooi verslag,we hebben genoten!En wat lief onze Bob er ook nog bij,op de foto.Een brok in de keel,we missen hem zo maar we genieten zo van jullie verslagen en foto,s en alle beagle- club leden.een warm nest,liefs en bedankt Hans en Sjoukje

TEAGAN zei

Prachtig overzicht Tjeerd en Alinda!
Een meute om trots op te zijn!
Merry X'Mas and happy New Year to all of you too! :-)

Els en Teagan

Anoniem zei

We blijven jullie site volgen. Al was het maar om Jayson te zien. Veel plezier met jullie meute. Knap puppy Elwood.

Fijne feestdagen

Teun en Marja