De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 18 maart 2019

2e wedstrijd FHN Competitie

Afgelopen zondag  stond de tweede wedstrijd in de FHN competitie op de kalender. Een wedstrijd na een zware week, een week waarin Elwood de spanning van ons duidelijk heeft gevoeld. Vrijdag avond hadden we een onderlinge wedstrijd van de honden school en daar kon je merken dat Elwood zijn spanning er even uit moest rennen. Dus we hadden goede hoop dat hij tijdens deze wedstrijd  wat rustiger zou zijn.
We hadden vorige week echt niet kunnen dromen dat we zondag morgen gewoon met Elwood en Michael in de bus op stap zouden gaan naar Hellendoorn. De oude man ging  gewoon weer mee.

Elwood had een oproep gekregen voor een hoogte meting. Dit moet gebeuren voor de start. We moesten dus vroeg op pad. Beide heren in de bus en rijden maar. Tegen kwart over 8 zijn we in Hellendoorn. De kar rijden we uit de bus en de honden gaan aan de riem. We zoeken ons plekje langs de baan en Alinda gaat met Elwood naar de meting.
Voor Elwood zijn dit toch steeds weer spannende momenten. Maar hij deed het voor zijn doen goed. Het zoeken van zijn chip was even lastig, want die was onderhuids gaan wandelen. Maar ook die werd gevonden. Elwood zijn schofthoogte is 39 dus hij kan gewoon blijven starten in de 40 cm klasse.

 
Elwood zijn eerste start zal pas zijn rond kwart voor twaalf, we hebben  dus ruim de tijd om even heerlijk te wandelen en te genieten van beide mannen. Na de wandeling gaan ze weer samen in de kar. Michael kreeg een speciale honden hoody aan om zijn lichaam warm te houden. Om de kar hadden we extra dekens gedaan zodat hij lekker warm kon zitten.
 
 
 
 Elwood is heel relax, hij laat zijn bulldog imitatie weer zien.
 
 
De tijd tikt verder en langzaam komen we in de buurt van het moment dat we mogen gaan verkennen. Michael zit ondertussen prins heerlijk in de stoel te genieten van alles om hem heen
 
 
We mogen gaan verkennen. Ons eerste rondje is het vast parcours. Ik loop mijn lijnen en ben redelijk positief.
 
 
We starten als derde. Vanaf de start naar de wip, Elwood schiet hem voorbij, ik krijg hem teug maar het is wel een fout. We gaan door tikken een latje en missen het raakvlak van de kat, verder een prachtige ronde. De slordigheidjes op de eerste vier hindernissen ten spijt. We komen verder zonder problemen rond en zullen als 5e eindigen.
 
 
Joris en Nicole zijn er inmiddels ook. Nicole was zaterdag jarig, dus er was gebak meegenomen voor ons, een klein feestje langs de ring.
 
 
En uiteraard waren Herman en Hugo er ook weer bij.
 
 
Ons tweede rondje was Snooker, gelijk aan het bal spel, zoveel mogelijk punten scoren. Er waren extra punten te krijgen als je een bepaalde serie hindernissen achter elkaar nam, zonder een lat er af te tikken.
 
 
We starten en gaan lekker, Elwood is er goed bij met zijn koppie en we hebben een hoog tempo, helaas tikt ie een latje in de serie, we  kunnen  de extra punten  dus vergeten. Erg jammer maar het is niet anders. We werden 8e
 
 
En als laatste de jumping.
 
Het was me nog niet eerder gelukt om Elwood echt drie rondes goed bij de les te houden . Dus daar lag de uitdaging. Het was een mooie jumping met misschien een probleem bij de band, Elwood wil er nog wel eens naast langs rennen. We vertrekken en de band is geen probleem, een paar sprongen en dan door de tunnel..... door de tunnel zei ik, tot twee keer toe gaat Elwood er niet in, uiteindelijk wel en kunnen we door. Een kleine afwijking van de lijn maar ik hou hem er bij, tikt wel weer een latje maar we blijven door gaan. Verder een heerlijke ronde , we zullen als 4e eindigen.
 

We hadden dus weer drie klassementen gelopen, in de over all  competitie deden we goede zaken, we stegen 1 plek, van drie naar 2.
 
 
Drie heerlijke rondes, trots op Elwood hoe hij  gelopen heeft, de afgelopen week was zwaar voor hem en ons. De heren hebben, door de situatie rond Michael, iets minder aandacht gekregen dan normaal. De spanning van ons was ook voelbaar voor hun. Alles gezien in dit licht kunnen we allemaal maar een diepe buiging maken voor Elwood, hij deed het toch maar even.
 
Het is tijd om weer naar huis te gaan. Joris en Nicole gaan nog even op de foto met Michael,
 
 
En oude tradities moet je in ere houden. Bij goede prestaties op de show kregen de heren altijd een extra traktatie. Dus ook nu werden de heren getrakteerd op kip nuggets bij de grote gele M. Zie hem zitten die grijze muis, hij weet het donders goed, vaak heeft hij die gele dingen mogen nuttigen, nu moest hij ze delen met Elwood.
 
 
Hier de filmbeelden van Elwood in actie.
 
 
 
Wij gaan vol goede moed op naar de volgende wedstrijd.
 

Geen opmerkingen: