De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 4 maart 2019

Een druk honden weekend, we beginnen met 2 shows.

Het was me het honden weekend wel afgelopen weekend. Maar liefst twee shows en een behendigheid wedstrijd stonden er in de agenda.  Drukke tijden dus voor de baasjes en de heren.

Dit weekend was er een dubbel show in Groningen. De beagles werden gekeurd op vrijdag en zaterdag. Voor beide dagen hadden we Donald en Odin ingeschreven. Op vrijdag, dat hield in dat ik een snipperdag moest opnemen. Petra had Domino en Pebbles in geschreven. Helaas werd kleine Pebbles loops. Petra zou donderdag avond naar ons toe komen. Dit scheelde haar een heel op en neer gereis voor twee dagen show. Dus zonder Pebbles maar met onze grote vriendin Domino kwam ze donderdag avond rond 8 uur aan in Westerbork. Domino werd uitbundig begroet door de heren van de Borkse meute. En Do werd er direct in opgenomen, alsof ze er gewoon bij hoort.

Domino tussen haar heren harem.

 
Vrijdag was het de Peerd van Ome Loeks show.De beagles werden op vrijdag pas na 12 uur gekeurd dus dat hield in dat we rustig aan konden doen.Thuis rustig ontbijten en dan langzaam klaar maken om naar Groningen te gaan.  Het was een gewone werkdag dus de kantoor panden rond Martini plaza waren gewoon open. Het parkeren was goed geregeld. We konden parkeren op de drafbaan die vlak bij de Martini plaza ligt. Vanaf de baan was het een paar mintuten lopen.  In de hallen was het smoordruk. Voor 1300 honden op 1 dag is deze accommodatie dan ook niet echt geschikt. Men had geluk dat er weinig publiek was. Het viel ons direct op hoe chagerijnig de exposanten waren. Breed uit zitten en echt geen ruimte willen maken voor anderen.
 
Hutje mutje, krap op elkaar.
 
 
Odin en Donald lopen in twee verschillende klasses. Donald in de jeugd en Odin in de tussen klas. Ik ga als eerste met Donald de ring in. Na Eindhoven wordt het onze tweede binnen show samen in de ring. Ik loop met hem warm ver weg van Alinda en Odin. Beide heren hangen erg aan elkaar dus ze moeten elkaar dan ook even niet zien. Het gaat goed. Donald is mooi ontspannen en zijn staart kwispelt heerlijk. Als we de ring in gaan is hij vrolijk, loopt mooi en ook het staan gaat goed. Hij blaft niet in de ring, dit deed hij in Eindhoven nog wel. We krijgen een 1 Uitmuntend Beste jeugdhond  en het Jeugd CAC.
 



 
Na Donald moet Alinda met Odin in de ring. Ik zorg dat Odin Donald niet ziet en blijf wat uit de buurt van de ring. Odin doet het ook keurig staan gaat steeds beter en ook het lopen zit vooruitgang in. Odin krijgt een 1 ZG
 


 
Als alle reuen gekeurd zijn mag Donald nogmaals de ring in voor de keus voor Beste reu. Dit verliest hij maar werd wel reserve reu.  En kreeg het reserve CAC.
 
 
We waren trots op beide jonge mannen. Er zit weer vooruitgang in. Donald zou later op de dag nog terug mogen naar de ere keuring voor Beste jeugdhond.
 
Bij de teven loopt Petra met Domino een hele mooie keuring. Domino behaald een 1U en is nu officieel Nederlands veteranen kampioen. Ook Domino zal aan het eind van de dag nogmaals de ere ring in mogen tussen alle beste veteranen.
 

Moeder en zoon, Domino en Donald. De 1 Beste Veteraan, de ander Beste jeugdhond. Toch wel even een speciaal momentje.


Het wachten begint, de ere keuringen beginnen pas om half vier. De jeugdhonden zouden pas als aller laatste gekeurd worden. We besluiten om deze keuring over te slaan. Donald zijn ervaring vandaag was positief en om hem dan nogmaals de drukte, in te sturen in een donkere hal met hel veel herrie  dat leek ons nu even niet verstandig. Achter af een goede keus, het werd heel laat en de keuring was een aanfluiting hoorden we later.

Domino ging nog wel de ere keuring in. Het werd voor haar 1 rondje door de ring en er weer uit. De keurmeester koos voor andere honden.


En de jonge heren, die lagen helemaal gesloopt in de bench. Het was een dag vol indrukken.

 
Met een voldaan gevoel verlaten we Groningen. De heren en dame hadden het goed gedaan met alle drie een mooi keurverslag. We sluiten zelf de dag af in een restaurant in Westerbork Proosten op een mooie byzondere dag..
 
 
 
Op zaterdag herhaalt het hele ritueel zich. Eten, klaar maken en dan rustig afzetten naar Groningen voor de tweede show dag. Nu is het de Benelux show. De rasgroepen worden nu gekeurd over twee dagen dus dat scheelt enorm in de hoeveelheid aanwezige honden. Er is nu genoeg ruimte om  je spullen kwijt te kunnen. De beagles worden opnieuw na 12 uur gekeurd. Vandaag zal Alinda ook Dijocey van Jan en Jenny showen. We hebben onze spullen staan en dan komt er support van Vidar. Vidar is de zoon van Odin en Diamond. We zien de kleine man weer  terug. Wat een mooie kereltje is het geworden. Mooie zware bone en goed gebouwd. Frank en vrij liep hij door de grote hal en zelfs met Alinda maakte hij zijn eerste stappen op het show tapijt.
 



Vader en zoon

 
Als het tijd is voor de keuring maken we de heren klaar. Ik loop opnieuw met Donald en als we ons aan het inlopen zien zie ik Alinda struikelen over een dranghek. Ik er vlug heen en zie dat Odin helemaal in paniek is, hij schiet in de stress factor. Balen zo vlak voor dat hij de ring in moet. Ik ga de ring in en terwijl wij ons opstellen zie ik in een mijn oog hoeken Alinda bezig om Odin weer gerust te stellen. Wij lopen onze ronde en Donald is opnieuw heerlijk vrij en blij. We krijgen vandaag een 4 Uitmuntend. Opnieuw een Utje dus voor Donald
 

Na de klasse van Donald moet Odin. Hij is nog niet zich zelf maar in de ring hersteld hij langzaam. Hij laat zich helaas niet op zijn best zien. Dat is dan ook niet vreemd. Odin krijgt een 1 ZG.



Als de teven mogen maakt Alinda Dijocey klaar. Het is voor Dijocey ook alweer een half jaar geleden dat ze een show liep maar ze wist nog goed wat ze moest doen. Ook Dijocey kreeg een 1 ZG
 
Domino deed het weer super en kreeg en 1 U en als toetje op de kers er nog een titel bij
Veteranen  Benelux Winster 2019

 
Petra besluit om niet meer naar de erekeuring te gaan. Dus we pakken onze spullen bij elkaar en vertrekken naar huis. Het waren twee mooie show dagen met mooie resultaten.
 
 
In Westerbork pakt Petra haar auto weer in en rijd terug naar Wijdenes. Het show weekend zit er op. De heren vallen vermoeid in een diepe slaap. En ook wij zijn behoorlijk moe.
 
 
Voor ons is het honden weekend nog niet over. Op zondag ga ik de baan in met Elwood. De agility competitie gaat beginnen
 

Geen opmerkingen: