De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 18 juni 2024

Met de camper naar de Siriushoeve (deel 1)

 Afgelopen weekend waren we weer op stap met de meute in de camper. Ons eerste buitenlandse ritje. We hadden geboekt bij de Siriushoeve in Rhauderfehn. De eigenaren zijn onze oude buren uit Drachten. Ze hebben hier vakantie appartementen speciaal voor mensen en hun honden  met  een groot omheind speelveld voor de viervoeters. Jaren terug waren we hier ook al eens geweest samen met Petra en Leo en hun meute. Sinds dit voorjaar zijn er twee camperplaatsen toegevoegd aan de overnachting mogelijkheden dus daar gingen we nu gebruik van maken. 

De nodige spullen staan al standaard in de camper dus zaterdag morgen was het alleen nog wat kleine dingen erin en dan op naar Duitsland.

We stoppen nog even bij de supermarkt, Alin gaat nog wat kleine dingen ophalen en ik blijf bij de camper. Donald en Elwood zitten heerlijk in hun bench naar buiten te kijken.


We rijden omhoog richting de grensovergang bij  Bad Nieuweschans. Van vrije grenzen was geen sprake meer, ivb met het EK voetbal zijn de grens controles weer ingevoerd  en stonden we stil in de file. auto's met duidelijk oranje uitgedoste personen werden uit de rij gevist en aan een extra controle onder heven. Wij mochten gewoon doorrijden. Een dik anderhalf uur nadat we Westerbork verlaten zijn rijden we het terrein op bij de Siriushoeve.

We worden verwelkomt door Klaas en Anouschka en kunnen kiezen op welke van de 2 plekken we de camper neerzetten. We rijden hem te plek en de ketting achter de camper gaat weer dicht.


De heren gaan direct de camper uit en het grote speelveld op. Ondertussen kletsen wij even heerlijk bij.  Niet veel later heb ik de eerste groepsfoto van de mannen al weer gemaakt.


8 jaar geleden waren we hier dus ook. De meute van nu is heel anders dan toen. Van onze  groep van toen zijn alleen Dylan en Elwood er  nu nog. Dylan nam Charlie mee, volg mij maar Charlie, ik ben hier eerder geweest.


Terwijl de honden heerlijk rennen en spelen ga ik even terug naar de camper en zet de kenneldelen rond en draai de luifel uit


Als ik alles heb staan ga ik ook weer naar het veld waar de heren zich super vermaken. De camera maakt weer overuren.

De zwaluwen vlogen laag over het veld. Charlie was heerlijk aan het jagen achter ze, maar krijgen kon hij ze niet



Over de brug met elkaar.


Donald heerlijk aan de ren met Charlie



En de oude baas....... hij genoot weer met volle teugen, de smile weer van oor tot oor.



Charlie en Donald maakten heel wat meters op snelheid.



Elkaar uitdagen, wat genoten ze ervan.




Mee rennen is voor Dylan niet meer nodig, meneer hield vanaf de brug alles goed in de gaten.


Elwood net als Dylan ook met een grote smile.


Odin , het liefst alleen of met James.


Duckie....


James met Charlie er achter.


En dan is Elwood de volgende die Charlie achterna zit.


Deze blik zegt genoeg.


We gaan even terug naar de camper, drinken een bak koffie en willen dan nog even wandelen. er komt een bui aan die wachten we even af.  Als het weer droog is vertrekken we. Na een paar honderd meter begint het weer te regenen en de wind haalt behoorlijk aan. We besluiten dat ik even terug loop om de luifel toch maar in te draaien, ondertussen wacht Alin met de heren onder de dikke bomen de bui af.

Het is in dit deel van Duitsland al net zo nat als in Nederland, het is echt aanmodderen voor de boeren om het gras van het land te krijgen.


Dreigende luchten aan de ene kant.


Zomerse luchten aan de andere.


We lopen over asfalt wegen en over zandpaden met hele oude eiken, het was heerlijk om te wandelen.


En Dylan..... niet moe te krijgen, we liepen een ronde van ruim 5 km maar hij liep heerlijk met de rest mee.


Kom Charlie en Odin  , we gaan ze inhalen


Vanuit het hoge gras werden we bekeken. Het reewild was hier niet echt schuw, dat viel mij direct op.


Nat en vies komen we weer terug bij de camper, de mannen krijgen hun nieuw badjassen aan en drogen zo mooi en lekker warm op.



En dan komt de man met de hamer langs. In de camper vallen de heren allemaal  1 voor 1 in slaap.



Nou ja..... bijna allemaal. De 2 oudsten hadden zoiets van, slapen doen we thuis wel .


Klaas en Anouschka gaan pizza bestellen en vragen of wij ook willen. We krijgen de bestellijst en zoeken ook wat uit. We genieten van een goed maal  terwijl de honden het echt opgegeven hebben. Ze gaan later in de avond nog even het veld op en als ze echt uitgerend zijn gaan ze de camper weer in, tis genoeg geweest voor vandaag. Vanuit de camper zie ik een reebok in het gras achter het speelveld staan. Ik besluip hem en kan een hele serie mooie foto's van hem maken. 



Iets verderop komt ook een reegeit tevoorschijn, ze zien mij wel maar vinden het prima en grazen rustig verder.


Het is tijd om onder de dekens te gaan.  De verduistergordijnen gaan dicht en we gaan plat. De mannen hebben hun plekje al weer gevonden. Als ik later in de nacht even wakker ben maak ik een foto met de camera in de nacht stand, alles in diepe rust......


Wordt vervolgt.


Geen opmerkingen: