De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 4 juni 2024

Nieuw leven

 Op 20 mei zijn er puppen geboren bij Petra en Leo. Judy werd mama van 3 reutjes en 1 teefje. Afgelopen zondag zijn wij op puppen bezoek geweest samen met Jan en Jenny. Wij rijden het ritje Wijdenes geregeld, voor Jan wordt de afstand toch iets te lang op 1 dag, in onze bus samen kan niet , maar nu we de camper hebben kunnen we dus wel weer met 4 personen op stap. Nadat ik bij Petra gevraagd had of we zondag konden komen had ik dan ook Jenny gevraagd of ze mee wilden naar de puppen dan kwamen we met de camper en maakten we er een dagje uit van. Dat leek hun erg leuk. Jenny regelde oppas voor hun meiden en Alinda vroeg of de buren onze heren in de middag even uit konden laten. Toen dat allemaal geregeld was konden we dus zondag met een gerust hart vertrekken. Voor dat we vertrekken et ik nog een pot koffie en doe die in een thermoskan. Onderweg gaan we even rustig koffie drinken. Rond 9 uur zijn we in Roden en na dat Jan en Jenny de camper uitgebreid bekeken hebben vertrekken we. Jan bij mij voorin en Jenny bij Alinda op het bankje in de camper. In de camper zit je een stuk hoger dan in de auto dus het uitzicht voor hun was heel anders dan als ze zelf met de auto weg gaan. We rijden rustig via Leeuwarden richting de afsluitdijk. Halverwegge de dijk draai ik de P op en zet de camper aan de kant, draai de stoelen om en Alinda schenkt de koffie in. Heerlijk relax even genieten.

Het ijsselmeer staat inmiddels ook al helemaal vol met van die rare windmolens, eeuwig zonde van het wijdse uitzicht.

Koffie tijd, Samen genieten.


Na de koffie rijden we verder naar Wijdenes. Als we de straat in rijden zien we dat Petra voor haar huis de straat al had geblokkeerd voor andere auto's. We halen de blokkade weg en zetten de camper voor hun huis. Petra en leo komen naar buiten en krijgen ook een rondleiding door de camper, daarna gaan we naar binnen. Eerst de andere dames begroeten. Grote vriendin Domino was weer blij om ons te zien. En ook Daimond, Pebbles, Lucy en Djanis kwamen heel veel knuffels halen. Dan is het tijd om naar binnen te gaan naar de kleintjes van Judy. Vol trots kwam ze ons kwispelend tegemoet, kijk eens wat ik heb leek ze te willen zeggen.

4 kleine zwarte molletjes lagen in de werpkist, bijna 2 weken oud. Ze mooi, zo bijzonder om dat toch telkens weer te mogen aanschouwen.


Mooie brede blessen op de kleine koppies


Ze kruipen door de werpkist en we zagen de eerst oogjes open gaan. 


Steeds elkaar weer opzoeken en stapelen.




Eigenlijk niet voor te stellen dat Charlie 11 maanden geleden ook zo klein was.


Witte pootjes witte staartpuntjes.


Ze mooi, zo klein, zo teder.


De melkbar is geopend.


De pootjes erbij om de melkgang te stimuleren, het natuurlijk instinct is zo mooi om te zien.



Uitrusten na een uitgebreid melk buffet.

Wij gaan aan de koffie met gebak, Leo was zaterdag jarig geweest. Na de koffie gaan we aan de wandel. Een rondje dijk, Leo bleef thuis bij moeders en puppen, Ook Domino bleef heerlijk thuis. We lopen eerst nog even langs de dierenwei en genieten van de jongen geitjes. Daarna richting de dijk, in het zonnetje was het gewoon warm.


Petra, ik en de honden lopen een stuk onder langs de dijk langs de waterkant, Alinda Jan en Jenny blijven boven op de dijk lopen.


Na een heerlijke wandeling komen we weer terug bij huis. Leo heeft ondertussen soep en broodjes klaar gemaakt en we gaan aan tafel.  Na de lunch genieten we weer van de kleintjes in de werpkist.

Kleine voetjes, wie weet wat voor avonturen die allemaal gaan beleven.


De melkbar kwam weer langs.



Het leven van de kleintjes bestaat momenteel nog uit veel slapen, en veel drinken. de komende weken zal hun ontdekkingstocht langzaam aan steeds verder gaan.


Aan het eind van de middag vertrekken wij weer uit Wijdenes, we rijden terug via de dijk Enkhuizen /Lelystad. Zo werd het dus een rondje IJsselmeer.  We brengen Jan en Jenny weer terug naar Roden, drinken nog wat en knuffelen nog even uitgebreid met Elfie, Beaver en Dijocey. 


We beginnen dan aan ons laatste stukje van deze bijzondere dag, een dag die een onverwachte wending kreeg. Maar daar kom ik later nog wel op terug. Eenmaal thuis worden we door de ratten besnuffelt, ik ruik  zus, ik ruik mama, ik ruik, oma ik ruik iets vreemds, ja baasjes jullie houden ons niet voor de gek, we weten waar jullie geweest zijn.


Geen opmerkingen: