De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 11 maart 2008

Crufts 2008.

Zo we zijn weer terug van vier fantastische dagen in Birmingham. Hier volgt het verslag wat ik tijdens deze dagen heb opgeschreven.






Donderdag 8 Maart 2008


Gisteren hebben we Michael weggebracht. Hij blijft 5 dagen logeren bij zijn grote vriend Max. Kevin en Jayson zijn samen naar het pension. Het is nu wel erg rustig in huis,je mist ze direkt al. We konden nu alles nog even rustig inpakken en klaar maken voor vertrek. Op bed kijken we nog even naar de BBC uitzending van de eerste dag van de Crufts. Een raar idee dat je daar,nog geen 12 uur later, zelf rond zult lopen.

Vrijdag 7 Maart 2008


Vanmorgen ging de wekker om 04:00 uur. Na het wassen en ontbijt brengen we de koffer naar de auto. Om 05:00 uur beginnen we aan onze reis. We hebben een plaats voor de auto gereserveerd bij het autohotel in Rijssenhout. Vanaf hier worden we met een taxibusje naar Schiphol Airport gebracht. Voor mij ging hier een compleet nieuwe wereld open, wat een complex, een stad opzich. Het inchecken van de bagage ging traag, ondertussen hadden we al andere bezoekers van de Crufts ontdekt tussen de wachtende menigte. Nadat we onze koffer hadden afgegeven konden we verder. Ook de douane gaf geen problemen. Na het nuttigen van een kop koffie gingen we richting onze gate. Hier konden we weer een poosje wachten. Ondertussen konden we ons vliegtuig mooi zien binnenkomen.



Om 9:00 begint de boarding. Tassen,jassen en zelfs je broekriem moesten door de scan. Zelf moesten we door de detectiepoortjes. Ik zelf mocht zelfs twee keer omdat het alarm afging. Schoenen uit en nogmaals. Dit keer is het allemaal goed. Als we aan boord zijn neem ik plaats aan de raam kant. We zijn er klaar voor.
Om 10 voor 10 taxieën we naar de startbaan. Ondertussen zie je overal,tussen de vliegtuigen, de hazen over de start- en landingsbanen rennen. Als de baan vrij is mogen we gaan. Whoooo, wat gaat dat snel. Binnen de kortste keren zijn we los van de grond. We zijn onderweg. Al heel snel zien we niets meer door de laaghangende bewolking.



De schaduw van ons vliegtuig vloog een hele tijd mee.









Als we boven de wolken komen is het prachtig weer. Zo nu en dan zit er een gat in de wolken en kunnen we de zee onder ons zien. Over het algemeen was het toch een gesloten wolken dek onder ons. Na een goed half uur roepen ze om dat we al boven London vliegen. Helaas konden we hier niets van zien. Maar als langzamerhand de bewolking breekt zien we het ,prachtige Engelse, landschap zich onder ons aftekenen.



Het kleinschalig landschap van Engeland.









Na goed 5 kwartier naderen we Birmingham, de landing wordt ingezet. Er zijn behoorlijk wat luchtzakken en turbulentie. Dit vond ik een mindere ervaring. Na een veilige landing is het wachten op de bagage. Als onze koffer van de band komt rollen zijn we klaar om na het NEC gebouw te gaan waar de Crufts wordt gehouden.














Nu lopen we dus waar we gisteravond nog op de tv naar keken, een heel apart gevoel. Gelukkig is er de mogelijkheid om je koffer en jassen aftegeven. Dit scheelt een heel gesjouw. We kijken onze ogen uit. Wat een mensen en wat een stands. Een oppervlakte van 10 hectare allen maar spullen gerelateerd aan honden. Je wordt compleet overvoerd. Beelden, voeding, speeltjes, riemen, kleden, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.
De vrijdag was de dag voor de gun dogs. En tja dan moet er natuurlijk ook een Duitse staande korthaar op de foto.



Jeugd sentiment















In 1 van de hallen was een aparte hoek ingericht met ras informatie over alle, op de Crufts aanwezige, honderassen. Uiteraard moesten we langs bij de Beagle maar ook bij de Hamilton Stövare.



Het ras wat, ook, ons hart heeft gestolen, de Hamilton Stövare.









Na bij de meeste stands te zijn langs gegaan lopen we richting de NEC Arena. Dit is de grote show ring waar de eindkeuring voor Best In Show zondag gehouden wordt. Hier zijn nu demonstraties Flyball en Agillity.



Flyball is ontzettend leuk voor de honden.








Na een lange dag rond slenteren halen we onze koffer weer op. Met de trein gaan we nu richting Birmingham centrum. Vanaf hier is het nog tien minutjes lopen naar het Thistle hotel. Als we de sleutel hebben kunnen we onze kamer betreden. Het is een nette kamer, voorzien van alle gemakken. Als we even, uitgeteld, op bed gaan liggen vallen we beiden al snel in slaap. Na dit slaapje, van een klein uurtje, gaan we Birmingham weer in, opzoek naar een eettentje. We komen uiteindelijk terecht bij een pizzaria. Alinda besteld pasta en ik zelf neem een pizza. Ondertussen nemen we de dag nog eens door. Als we nog een ijsje na willen krijgen we te horen dat er geen ijs meer is omdat alle ijs al in de vriezer ligt ?????? Na te hebben afgerekent gaan we terug naar onze hotelkamer. Hier kunnen we nog net de Crufts uitzending van de BBC zien. Na een bad te hebben genomen gaan we genieten van een hopelijk goede nachtrust. Het was een lange dag.

Zaterdag 8 Maart 2008


Na een heerlijke nachtrust ging vanmorgen om 07:00 uur de wekker. we hebben ons lekker rustig aangekleed en om 08:00 uur richting de ontbijtzaal gelopen. Onderweg kwam de geur van gebakken spek en eieren ons al tegemoet. We kregen dan ook een echt engels ontbijt. Gebakken spek,eieren,witte bonen in tomaten saus, toast, worst, enz het ligt wel zwaar op de nuchtere maag, maar vult ontzettend goed. We zouden vandaag het centrum van Birmingham bekijken. Heel veel oude gebouwen sieren deze stad . Maar er komt ook heel veel nieuwbouw. Soms wel erg dicht bij hele oude gebouwen.




Oud en nieuw naast elkaar.
















De bevolking hier bestaat uit heel veel verschillende nationaliteiten. Er zijn dan ook heel veel buitenlandse markten. Op enkele van die markten staan veel vis- een vlees kramen. Hier hangen de ongeplukte duiven gewoon aan de kraam. Ook ligt er erg veel orgaan vlees(hart,nieren,hersenen,lever). Na een stuk te hebben gelopen kwamen we in het oudere Birmingham. Hier is een hele industrie rond het maken van sieraden.In erg oude pandjes ligt voor een kapitaal en ringen en armbanden. De duurste ring die we zagen liggen koste maar 25.000 pond !! Na al dit glimmende spul zijn we weer richting hotel gelopen. Hier hebben we een korte break ingelast. Om te eten zijn we weer terug gegaan naar het centrum. Ondertussen was overal de straat verlichting aan gegaan.



Je had een echte kerstsfeer.











Op de weg terug naar het hotel begon het te regenen.Terug op onze kamer nemen we weer een bad en kijken naar de BBC uitzending van dag 3 van de Crufts. Morgen zijn we er weer bij aanwezig. Het kan dan wel een weer een lange dag worden. Nu we zo op bed liggen voelen we onze voeten wel. We hebben waarschijnlijk meer kilometers gelopen dan we zelf doorhebben.

Zondag 9 maart 2008


Vandaag dan onze tweede Crufts dag. Eerst maar weer een bodem in de maag maken doormiddel van het engelse ontbijt. Via New street station zijn we met de trein weer richting het NEC gebouw gegaan. Het was al vroeg erg druk in de hallen.



Een grote publiek belangstelling









Omdat we er vrijdag ook al waren geweest wisten we precies bij welke ringen we moesten zijn. Er stonden voor de beagles maar liefst 255 inschrijvingen op papier. Zoveel hadden we nog nooit in 1 keer bij elkaar gezien. Oud, jong, mooi, lelijk, er was werkelijk van alles. Het viel wel op dat de kleur hier lichter is dan bij ons. Ook zijn er ontzettende veel lemon en white beagles. Sommige showgroepen bestonden wel uit 25 honden. Dat is ongeveer het gemiddelde aantal beagles wat er in Nederland in totaal uitgebracht wordt op shows. Het was echt een fantastisch gezicht.
















Er waren ook een aantal beagles in een kleuren combinatie die je bij ons haast nooit ziet. Dit noemen ze mottel. Dit is de oude jachtkleur van de beagle.












Door de grote hoeveelheid beagles, duurde de keuring van 's morgens 08:30 tot ongeveer 17:oo uur in de middag. En tja, dan ben je als hond wel eens erg moe.














Omdat er nog meer honden waren, waar we naar wilden kijken, zijn we ondertussen ook wel eens bij de beagles weggeweest. We hebben nog wat nieuwe speeltjes voor Mike en Max gekocht en voor Kevin en Jayson wat lekkere hapjes. Hier en daar kwamen we dan ook nog wel eens iets tegen. Hier de drie presentatoren van de BBC uitzendingen.














Bij de bloedhonden kwamen we een echte Schot tegen (in een echte kilt maar met een blue tooth in het oor)

















Dat er met een beagle ook aan dog dance kan worden gedaan bewijst de volgende foto.














Ook hebben we contacten gelegd met enkele Engelse fokkers van de Fox hound en de Hamilton Stóvare (wordt vervolgt)




De Fox hound








Na dat alle beagles gekeurd waren konden we nog net de keuring van de Hamiltons meemaken. Hier waren 28 inschrijvingen.
















Nu we gezien hadden wat we wilden zijn we naar de Arena gegaan. Hier waren de laatste prijs uitreikingen van de dag.Agillity, behendigheid en de verkiezing van Friends for Life.



De verkiezing van Friends for Life











Ook moest de winnaar van rasgroep Hounds nog gekozen worden. Alle BOB van deze groep moesten nog 1 maal de ring betreden. Er werd uiteindelijk voor de beagle gekozen als winnaar van de rasgroep.



CH DIALYNNE MAXIMUS winnaar van de rasgroep









Na een prachtige demonstratie dog dance is het dan eindelijk zover. De eindkeuring voor de winnaar van de Crufts 2008. De beste 7 honden van de show komen nog 1 maal in de ring. Nu spant het er om wie wordt de eindwinnaar, de beagle of toch niet. Nee het wordt de Riesen Schnauzer die met de hoogste eer gaat strijken.
















Zo komt rond 21:00 uur een einde aan de Crufts 2008. We verlaten de zaal en zoeken een trein die ons terug brengt naar het hotel. Een lange maar erg mooie dag kwam zo ten einde.

Maandag 10 maart 2008


Vanmorgen heerlijk rustig aan gedaan. Eerst lekker ontbijten en dan langzamerhand alles maar eens weer inpakken. Via Sky news kwamen er berichten binnen over zware storm in Engeland. Als we naar buiten kijken zien we alleen wat regen naar beneden komen. Als alles ingepakt is verlaten we het hotel.In het centrum nemen we nog een kop koffie. Aan de voorbij komende mensen kun je zien wie er naar de Crufts is geweest. Stempels op de hand, gratis tasjes of grote knuffel honden je haalt ze er zo uit. Rond twaalf uur vertrekken we met de trein naar het vliegveld. Ondertussen begint het nu in Birmingham ook harder te waaien en donkere wolken pakken zich samen rond de luchthaven. Als we wachten op het moment dat we mogen inchecken zien we dat er steeds meer vluchten worden geannuleerd. Vanaf London liggen alle vluchten naar Brussel er uit. Calais en Dover gaan dicht Heathrow annuleerd ook al vluchten Zouden we nog een nacht hier moeten blijven??? Om 15:00 uur mogen we eindelijk inchecken, het duurt dan nog anderhalf uur tot de vlucht vertrekt. Ondertussen nemen de regen en wind steeds meer toe, angstvallig houden we de borden in de gaten. om kwart over vier mogen we aan boord. Als we in het vliegtuig zitten zien we de donkere wolken overkomen, maar we gaan toch vertrekken.



















We zouden om 16:40 opstijgen, maar door enige vertraging werd dat 16:50 uur. De verwachte vliegtijd was 55 minuten. Dat was 20 minuten sneller dan de heenreis. Eenmaal in de lucht komen we al gauw boven de storm depressie. Het ziet er dan wel mooi uit van boven.













Als we Schiphol naderen zien we de Nederlandse kustlijn mooi onder ons. De landing gaat redelijk soepel. We staan weer op Nederlandse bodem. Onze koffer hadden we ook snel weer te pakken en binnen 15 minuten na de landing staan we al buiten. Ondertussen had Alinda al gebeld naar autohotel, om te melden dat we er weer waren. Al snel komt er een busje van hun voorrijden om ons terug te brengen naar Rijssenhout. Het laatste deel van onze reis kan beginnen. Na goed anderhalf uur zijn we terug in Westerbork. Het is wel erg stil in huis zonder onze drie heren. Gelukkig kunnen we Kevin en Jayson morgen vroeg weer ophalen, en wordt Michael dan thuis gebracht. Een prachtig weekend kwam zo ten einde.

4 opmerkingen:

Abbey zei

Nou, dat is een heel verslag. Wij hebben Crufts via de televisie gevolgd...wie weet gaan we er ook ooit nog eens heen. Ben erg benieuwd naar meer foto's op Beaglepraat.

Groetjes,
Marco en Dia
en een pootje van Abbey

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooi verslag hebben jullie ervan gemaakt !
Het is net alsof ik er bij was ...

Groetjes Moira

Anoniem zei

Mooi verslag Tjeerd.
Dat is vast genieten om zo'n show van dicht bij mee te maken. Als dan ook nog een beagle de grote finale haald is de trip toch helemaal geslaagd.
Knuffel van Dieuwke aan de jongens.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.