De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 31 maart 2008

Verslag Clubmatch BCN

Gisteren was het dan eindelijk zover, de kampioensclubmatch van de Beagle Club Nederland. De reis ging dus naar De Bilt. Er is al een aantal jaren een dalende trend in het aantal inschrijvingen voor de clubmatch. Helaas heeft deze daling zich dit jaar voortgezet. Er stonden maar 47 beagles ingeschreven. Gezien het aantal leden van de BCN, en de hoeveelheid honden die deze leden hebben, is dit een erg laag aantal. Een aantal leden had dit weekend ook gekozen voor de grote show in Luxemburg, dit gaat blijkbaar boven het eigen club belang. Maar dit mocht de pret niet drukken.
Om 10:00 uur zouden de keuringen beginnen, en wel als eerste met de reuen. Voordat het zover was kon iedereeen nog mooi even oefenen. Zo ook Alinda met Michael. De sponsor van deze dag is tevens onze voer leverancier, dus daar wou Micheal wel even mooi voor gaan staan. ook de bekers op de achtergrond misstaan niet in het geheel.



Ik zal niet alle klassen benoemen die deze show werden getoond. Ik hou het alleen bij enkele, voor ons, bekende honden.

In de puppyklas reuen was de eerste plaats voor Roepers Blue Thunder (Wouter) 1 VB



In de openklasse reuen stond Famous Fraggle From Muskoka Dream's. Fraggle werd vandaag 3e. 3U



In de jongehondenklas stond onze eigen Michael From Muskoka Dream's. Michael deed het erg goed vandaag. Hij werd dan ook eerste in zijn klasse. 1U



De tweede plaats in deze klasse was voor Mazzel.
Mazzel en Michael de nummers 2 en 1 van de jongehondeklasse



In de jeugdklas stond een bloedverwant van Michael die we een jaar geleden voor het laats hadden gezien. Black Crow From Muskoka Dream's (Teaser). Zoekend in mijn fotoarchief kwam ik dan ook nog een foto van hem tegen. Genomen op de clubmatch 2007



En dit is Teaser nu. Hij kreeg de kwalificatie 5 U.



Nu de reuen geweest waren konden we even wat rond lopen. Er werd hier en daar nog wel eens gediscuseerd over de plaatsing van de honden, door de keurmeester. Er zijn beslissingen genomen waar velen hun twijfels bij hadden. Ondertussen kwamen we Marco en Dia tegen met Abbey en hun nieuwst pup Rowlf. Tja en dan kun je het niet laten om even lekker met zo'n kleintje te knuffelen. Ditwas zeker niet de laatste pup die we vandaag in de hand zouden hebben !




De puppyklas teven werd gewonnen door Roepers Shocking Blue (Erin) 1VB. Later op de dag werd Erin tevens gekozen tot beste pup van de dag.



Vanaf de kant lijn hielden Dapne en Djill goed in de gaten hoe hun vrouwlijke concurenten het er vanaf brachten.



in de jongehondeklas stond Michael zijn nestzusje Code Red From Muskoka Dream´s. Red werd vandaag 2e. 2U



In de kampioensklas ging het tussen de zussen Djill en Danisch Blue From Muskoka Dream´s.
Djill kreeg 1U en Blue kreeg 2 U



De veteranenklas werd gewonnen door Daphne. Met een leeftijd van 9,5 jaar een mooie oudere hond. De keurmeester was dan ook nog vol lof over haar . Het is net of heeft ze altijd een glimlach rond haar bekkie. Daphne werd ook gekozen tot beste veteraan van de dag







Alle groepen waren nu gekeurd. Nu was het alleen nog de eindkeuringen. Bij de reuen ging het om onze Micheal en Bailynoël.



De keurmeester koos voor Bailynoël als beste reu. Michael was dus reserve kampioen.



Bij de teven ging het tussen Djill en Bluebell Bride Guzzle Snuggle.




De beste teef was volgens de keurmeester Bluebell. Djill werd dus, net als haar kleine broertje Michael, reserve kampioen.



Met de keus van de keurmeester was het de hele dag al een groot vraagteken. Ook bij de keuze beste reu en teef hadden wij, en met ons vele anderen, onze bedenkingen. En ja, het was natuurlijk prachtig geweest als Michael en Djill samen hadden gestaan als beste reu en teef van de clubmatch 2008.
Maar uit de beide kampioenen moest dan ook nog de beste van het ras ??? worden gekozen. De keus viel hier op Bluebell.



De eerste plaats voor de beste fokgroep ging naar Blue en haar kids.






van links naar rechts: Babs,Erin,Blue,Merel,Wouter.

Zo kwam er een einde aan een lange showdag, met hele rare beslissingen van de keurmeester. We waren erg trots op Michael. Maar onze dag zat er nog niet op. We gingen namelijk nog met Petra mee naar huis om de nieuwe pups te bewonderen.
Terwijl wij bij Dyma en haar pups zijn speelt Michael lekker met de rest van Petra haar beagles, en met Faith.
Wat een schatjes die kleintjes,en nog zo teer. We konden er geen genoeg van krijgen en bleven er maar bij zitten. Zo nu en dan even een blik door het raam werpen naar Michael en Faith, die zich erg best aan het vermaken waren door lekker achter elkaar aan te rennen door de tuin. De pups waren nu een week oud. Ik zelf had nog niet eerder zulke jonge beaglepups gezien.





De dag vorderde inmiddels al aardig. Het aanbod om te blijven eten sloegen we dan ook niet af. Onder het eten hebben we de dag nog eens doorgesproken. En waren we het met elkaar eens dat er hele rare beslissingen, door de keurmeester ,zijn gemaakt. Ondertussen waren Michael en Faith nog steeds druk aan het spelen.
Onderweg naar huis hebben we van Michael geen last meer gehad. We waren Wijdenes nog niet uit of Mike lag al in dromeland. We hopen de pups gauw weer te zien.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Tjeerd en Alinda,
Wat Hebben Jullie weer een leuk verslag gemaakt. We waren geloof ik niet de enige die verbaast waren
over sommige uitslagen.
En wat hebben jullie de dag leuk af kunnen sluiten bij Petra.
We zien elkaar wel weer in Arnhem!

Groetjes Patrick,Yvon en een poot van Mazzel

Flinth-design zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Flinth-design zei

Hallo,

Wij zijn van de eindredactie van De Beagle Bode. Wij zijn op zoek naar een foto van de Clubmatch. Hierop zit Annelies van Beersum samen met haar hond. Er staat een nr. 1 voor haar en een zak Eukanuba. Langs haar staat een meneer. Hebben jullie deze foto gemaakt en hebben jullie die in grote resolutie? Zo ja kun je deze dan naar ons opsturen? Dit kan naar het adres hieronder.

Groetjes,

Mark en Chantal
Eindredactie De Beagle Bode.

Anoniem zei

Jammer van alle negatieve invloeden in dit verhaal. U gunt het andere mensen blijkbaar niet en u heeft geen vertrouwen in de professionaliteit van de keurmeester. Een belediging voor de Clubmatch, de keurmeester en de eigenaren van de winnende honden. Want vergeet niet dat elke eigenaar zijn eigen hond toch het mooist vind, en de keurmeester heeft ook zijn eigen persoonlijke voorkeuren. Ik zie dat u verschillende shows bezoekt, dan zou je denken dat u wel weet hoe u hier mee om moet gaan, zonder andere mensen te beledigen.

Anoniem zei

You got great points there, that's why I always love checking out your blog.

My blog:
rachats credit puis taux de Rachat de Credit