De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 2 maart 2008

Muskoka beagles aan top

Dit weekend is de 48e internationale kampioenschaps tentoonstelling voor honden van alle rassen, de Martinidogshow, in Groningen. Gisteren waren de honden voor rasgroep 3,6,7,8,en 9 aan de beurt. Vandaag volgen de rasgroepen 1,2,4,5,10 en de erekeuring voor de beste hond van de tentoonstelling. Voor ons was het dus gisteren showtime. Met de, stormachtige, wind in de rug waren we binnen de drie kwartier in Groningen aangekomen. Het vaste ritueel van uitpakken en bench klaarmaken ging dit maal erg snel. Mede door de neerkomende hoeveelheden regen hadden we niet veel zin om hier lang over te doen. 1 maal binnen gaan we op zoek naar ring 16. Dit is de ring waar de beagles gekeurd zullen worden. Al snel hebben we de eerste bekenden gezien. Ook Andra ,de Hamilton, die Alinda in Wijchen heeft uitgebracht is aanwezig vandaag. Petra heeft Faith, ook al een Hamilton, vandaag ook mee voor haar tweede show. Wat is die alweer groot geworden, sinds de laatste keer dat we haar hadden gezien. De beide Hamiltons moeten al vroeg op de morgen worden geshowd. Als eerste is Faith aan de beurt. Ze wordt beste baby met de kwalificatie VB .

Faith voor de tweede keer van haar leven in de show ring.














Na Faith is Andra aan de beurt. Andra heeft goed kunnen zien hoe haar jongere zusje het heeft gedaan.
Andra blijft los van de riem erg goed stil staan. Een genot om naar te kijken. Andra kreeg de kwalificatie 1 U. CAC & CACIB,BOB

 












Na dat beide dames klaar waren begon voor ons het wachten op de beagles. Ondertussen heb ik nog een aantal foto opnames gemaakt van beide Hamilton zussen. Het zijn werkelijk erg mooie honden om naar te kijken.

Links zit Faith, rechts zit haar 1 jaar oudere zus Andra.




















Na de andere rassen uit rasgroep zes was het eindelijk de beurt aan de beagle.
Als eerste kwam de puppyklasse voor de reuen. Hier kreeg Roeper's Blue Thunder (Wouter) de kwalificatie VB.

Wouter:10-7-2007 V:Fallwfield Douglas M:Danish Blue from Muskoka Dream's















In de openklasse reuen was Max from Muskoka Dream's de beste. Hij kreeg 1U.

Max:8-4-2005 V:Dialynne Hallmark M:Dyma from Muskoka Dream's














In de jongehonden klasse was de hoogste eer voor onze eigen Michael 1U.

Michael: 26-5-2006 V: Ob-la-di's Brasilian Emerald M: Dana from Muskoka Dream's
















Voor de keuze van de beste reu van de dag moesten de heren weer de ring in.De keurmeester koos voor Max. Hij kreeg de kwalificatie CAC & CACIB. Michael kreeg de reserve CAC & CACIB.

De twee beste beagle reuen van de dag.














Na al dit mannelijke geweld waren de beagle teven aan de beurt. Als eerste weer de puppyklasse. Hierin zat het zusje van Wouter. Roeper's Blue Magic (Merel) Ook Merel kreeg net als haar broer de kwalificatie VB.

Roeper's Blue Magic 1VB















De keus voor de beste puppy ging het nu tussen Wouter en Merel. De keurmeester koos voor Wouter als beste puppy van het ras.

Roeper's Blue Thunder Beste puppy van het ras.














In de jeugdklasse teven was het Dream Catcher from Muskoka Dream's (Yellow) die de hoogst eer haalde. 1U en een res. CAC.

Yellow: 14-2-2007 V:Dialynne Woolly Willwin M:Dyma from Muskoka Dream's
















En als afsluiting van de beagles was er nog de kampioensklasse teven. Hierin onder andere de zusjes Danish Blue en Djill from Muskoka Dream's.


Blue: 29-7-2004 V:Ob-La-Di's Brasilian Emerald M: Dana from Muskoka Dream's














En haar nest zus Djill from Muskoka Dream's














Blue kreeg de kwalificatie 1U CAC & CACIB. Djill kreeg 2U en werd tevens gekozen tot tweede teef van de dag dus de reserve CACIB waren voor haar.

Voor de keuze van de beste beagle van de dag ging het nu tussen Max en Blue. Uiteindelijk trok Blue aan het langste eind en werd zo ook nog Best Of Breed.Later op de middag zal ze nog moeten aan treden in de eindkeuring van rasgroep 6

De beste reu en teef van het ras.














Tijdens de eindkeuringen in de erering is er ook een keuring voor koppels. Dit moeten twee honden zijn van dezelfde eigenaar maar wel een reu en teef. Ook het zoveel mogelijk op elkaar lijken is belangrijk. Piet was in de ring met het koppel Wouter en Merel.


















Het was een prachtig gezicht. Helaas kwamen ze niet in aanmerking voor de ereprijzen.





















Wie nog wel in de prijzen viel dat was Petra met Faith. In de eindkeuring voor de beste puppy van de dag kwam Faith op de tweede plaats.

















In rasgroep 6 moest Tineke het met Blue opnemen tegen de andere ras winaars. Dit ging heel goed. Blue werd eerste van rasgroep 6 met als gevolg dat Piet en Tineke morgen nogmaals naar Groningen moeten voor de eindkeuring van Best in Show.



Zo kwam deze mooie show dag weer ten einde. Alle baasjes gefeliciteerd met de behaalde resultaten.En zeker voor Petra en Leo,alle Muskoka afstammelingen doen het super. Volgend weekend zitten we bij de Crufts in Engeland. Het weekend daarna hebben we weer show in Leiden.
Misschien gaan we vanmiddag nog wel even terug naar Groningen om te zien hoe Blue het doet in de eindkeuring.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Tjeerd en Alinda

Gefeliciteerd met jullie Michel!
Wat hebben jullie er weer een mooi verslag van gemaakt.
Ik heb het met veel plezier gelezen.
Groetjes Yvon Houwen en een poot van Mazzel