De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 16 maart 2008

Leiden 2008

Zo het is nu een week na ons reisje naar de Crufts in Engeland. Het normale leven heeft zich weer hersteld. We liepen afgelopen week wel een beetje rond met een draaiend hoofd en een gevoelige maag. Maar dat mocht de pret niet drukken. De ervaring om daar op de Crufts te hebben rond gelopen zullen we nooit vergeten. Wat een belevenis. Zal deze week nog een extra berichtplaatsen met alleen maar foto's. Heb er bijna 500 gemaakt.
Maar zo als ik al zei het normale leven heeft zijn weg weer gevonden. Zo ook het showen van onze eigen Michael. Gisteren stond dan ook de show in Leiden op het programma. Het was weer vroeg opstaan. Om kwart over zes zijn we vertrokken. Michael had al weer door wat er ging gebeuren. Hij stond al helemaal weer te kwispelen toen we bezig waren alles in te pakken. We rijden redelijk vlot door naar Leiden en vinden de Groenoordhallen heel snel. Dit in tegenstelling tot vorig jaar,toen zijn we heel Leiden en leiderdorp door gekomen. Als we het programma boekje hebben, zien we dat de beagles eens een keer weer vroeg in de dag gekeurd worden. We vinden een plekje langs de ring en langzamerhand begint de hal vol te lopen met bezoekers en exposanten. Voordat de shows beginnen loopt Alinda nog een aantal oefen rondjes met Michael door de ring. Hij wordt ook nog een aantal keren op de tafel in stand gezet. Meneer is er wel bij met het koppie, laat de show maar beginnen.


Michael was behoorlijk attent. Alinda werkte vandaag met nieuwe "stink"snoepjes. Dit had duidelijk resultaat














Als eerste was de Open klasse voor de reuen. Hier ging de eerste plaats naar Fergus van de Mansveldhoeve.

1 U
Fergus van de Mansveldhoeve.














Na de openklasse kwam de jongehondenklasse. Dit is de klasse van Michael. De winst was hier vandaag voor Florreke Ligthouse Family.

1U
Florreke Ligthouse Family














Michael kreeg hier de plaatsing 2.

2U  Michael from Muskoka Dream´s.














Voor de keus van beste reu viel de keurmeester voor Florreke. Hij kreeg de CAC en CACIB toegekent. Ook hier werd Michael tweede. Dus de reserve CAC en reserve CACIB waren voor hem.

Nu de reuen klaar waren was het de beurt aan de teven. Te beginnen met de puppyklasse. Hier ging de eerste plaats naar Roeper´s Blue Magic(Merel).

1 VB
Roeper´s Blue Magic














In de open klasse was het Kimbralin Britt, die de meeste punten kreeg van de keurmeester.

   1U    Kimbralin Britt
















In de de jongehondenklasse was de eerste plaats voor Fennalla van de Mansveldhoeve.

1U
Fenalla van de Mansveldhoeve




















De Jeugd klasse werd gewonnen door een Kimbralin telg. Ditmaal Kimbralin Babske

1U
Kimbralin Babske














De tweede plaats was hier voor Yellow

2U
Dreamcatcher from Muskoka Dream´s














Nu was er nog 1 klasse te gaan, en wel de kampioensklasse teven. Hier in gooide Djill from Muskoka Dream´s de hoogste ogen.

1 U
Djill from Muskoka Dream´s














Tevens werd Djill ook nog gekozen tot beste teef van de dag. Dus CAC en CACIB voor Djill

Nu de beagles klaar waren hadden we de rest van de dag om lekker rond te kijken en te wachten op de eindkeuringen.Hier moesten zowel Faith als Merel aantreden in de erering. Deze keuringen begonnen pas na drie uur dus we hadden nog wel even tijd.

 Een diepgaand gesprek tussen baas en hond














Djill en Faith zijn samen lekker gaan liggen slapen in de bench.














Ondertussen staat Mike als een echte kasteelheer zijn bench te bewaken.














Als het tegen drieën loopt kan Alin het toch niet laten om even met Faith te oefenen.















Als het zover is dat alle beste puppy´s van het ras moeten aantreden gaan we naar de erering. Faith komt de ring in en even later ook Merel. Het is een prachtig gezicht al die jonge honden bij elkaar. Faith komt door de voorselectie en moet nog even wachten. Merel mag de ring weer verlaten. Als dan de 5 uitgezochte pups er nog staan moet de keurmeester hier de beste drie uitkiezen. Helaas zit Faith hier niet bij.


Beide jonge dames in de erering



























Zo kwam ook deze show dag weer teneinde. Na alles weer in de auto te hebben gedaan verlaten we Leiden. Helaas hadden we onze TomTom al een tijdje niet geupdate dus kwamen we in een verkeersafzetting te zitten. Na een rondje door dit deel van Nederland te hebben gereden kwamen we uiteindelijk toch weer op de route naar het Noorden. Onderweg hebben we nog wat gegeten bij een restaurant. Michael mocht mee naar binnen en heeft zich keurig gedragen. Hij is netjes naast de tafel gaan liggen en we hebben hem verder niet vernomen.




Volgende week is de Paas show in Leeuwarden,op tweede Paasdag. Ook daar zijn we weer bij aanwezig.

Geen opmerkingen: