De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 26 juli 2022

Vakantie in Denemarken en naar de VSS (deel 6)

 


19/7

De zon staat vroeg hoog aan de hemel te stralen, de temperatuur schiet hier nu ook omhoog. Ik haal de alu dekens uit de bus en leg ze over de tent en ren van Mango. Dit scheelt direct een stuk in de temperatuur.


We hebben een rust dag voor de mannen, s morgens even vlug naar het losloop veld voor wat beweging en dan weer snel de schaduw in en rusten. Ook voor ons zelf dus even een moment van rustig aan. Aan het eind van de middag stond de agility competitie op de agenda. Hopelijk werd het niet te warm. 

De agility competitie zou om 18:00 uur beginnen in Faxe, een plaats  op ongeveer 40 minuten vanaf de camping. We vertrekken rond 5 van de camping om niet te laat te komen en zo ook nog even tijd hebben om de mannen uit te laten. Het wedstrijd veld is op het terrein van de plaatselijke hondenschool. een mooi grootveld met een hoge boomwal er naast. We mochten met de auto's het veld op en deze in de schaduw van de bomen neer zetten, dat was ideaal, we konden de heren dus gewoon in de auto laten en hoefden dus geen tentje op te zetten.



we lopen deze avond een Jumping en een Vast parcours. In tegenstelling tot Nederland staan de hindernissen hier lager en hebben we 8 palen ipv 12 en ook staan de hindernissen dichter op elkaar dan we hier hebben, dat zal dus even wennen zijn. We beginnen de avond met het vast parcours.

We verkennen onze ronde




En dan mogen Irene en Sweety het spits afbijten . Vanaf de eerste meters ben ik onder de indruk van wat ik zie. Tot nu toe waren Hailey en Sweety niet echt snel en geen doorlopers  in de baan maar de trainingen die Irene met ze volgt werpen hun vruchten af. Sweety liep een prachtig rondje .




Donald is de volgende van ons die de baan in mag. Duck is snel dat wisten we en ook nu vliegt hij door de baan. De mensen langs de baan kijken er vol bewondering naar. Een weigering op de palen maar verder een heerlijke ronde.




Hailey mag de baan in en net als Sweety is ook Hailey erg vooruit gegaan. Ze loopt heerlijk maar neemt dan een sprong verkeerd, een disk




Odin  mag, en Odin heeft zijn race schoenen aan, hij loopt op een mooie tempo en is er goed bij met de kop.



Het ging goed tot hij de geur uit de kantine keuken in de neus kreeg. hij verliet de baan en ging even buurten in de keuken hihih, tja hij liet dus echt even zijn beagle kunsten zien. ook een disk.


En dan als laatste Elwood. De beagle waar ze echt naar uitkeken, Elwood heeft zijn kunsten in Denemarken al een paar keer laten zien en heeft indruk gemaakt.  we beginnen direct op volle snelheid, raakvlak kat mooi meegenomen en door naar de wip.



En dan gaat het fout. de wip was 5 en de palen 7 er tussen sprong nr 6, ik draai weg en Elwood komt met me mee naar de palen, ik bedenk me en draai om maar het kwaad was al geschiet, Elwood zat al in de palen. Een disk dus ook voor ons, dat was balen dat was niet de bedoeling geweest.  We gaan door en lopen verder een mooi rondje.



Het VP zat er op, de uitslag werd nog niet bekend gemaakt wel wisten we dat drie van onze vijf niet in de prijzen zouden zitten voor het VP.

We helpen met ombouwen naar de jumping en mogen dan verkennen. De start volgorde is dezelfde als op het VP dus Sweety zal als eerste van ons de baan in gaan.



Sweety loopt net als met het VP een mooie rond emaar springt helaas een hindernis verkeerd aan, een disk voor haar dus.



Donald mag dan.





Donald gaat weer als een speer en vliegt echt door de baan.  door zijn snelheid schoot hij een hindernis door, ik was te laat met mijn commando en door de kortere afstand tussen de hindernissen was  Donald al over de sprong voor ik er erg in had. Een disk, we vervolgen onze ronde en hebben een lekker vervolg.



Hailey mag de baan in. Vanaf de start is de focus er en loopt ze lekker door.



1 fout maar verder een prachtige ronde voor Irene en Hailey


En dan onze keukenprins Odin, uit voorzorg hadden ze de kantine deur al dicht gedaan. Odin heeft de focus weer en loopt op een mooi tempo door de baan, tot de palen gaat hij goed maar maakt dan een aantal fouten. Ze komen mooi rond samen.




En dan als allerlaatste van deze avond Elwood. Nog 1 kans om hem te laten stralen.

Vanaf de start staat de druk vol op de ketel. Meestal ben ik een stille handler maar nu was ik druk bezig met het pushen van Elwood


Ik bleef op Elwood in praten, zijn sirene stond vol aan, de focus en snelheid waren er.

Dit was de oude Elwood, vol vuur samen door de baan, ik genoot van deze ronde alles klopte weer.

Door de palen op naar de eind sprong

Nog 1 keer aanmoedigen ik klapte hem de sprong over.  Yess, snel en foutloos, dit was wat ik zo graag wou.



De competitie zat er op, we helpen met opruimen van de baan en omheining en wachten dan op de eind uitslag. De prijzen stonden klaar


De uitslag van het Vp kwam als eerste. Irene en Sweety werden 3e. En Donald en ik pakten de eerste plaats.
Dan komt de uitslag van de Jumping. Alinda en Odin werden 4e, Irene en Hailey 2e en de winst op de Jumping ging naar Elwood.
Voor het derde jaar pakt Elwood dus een overwinning hier op de Agility in Denemarken.



En daar sta je dan . In 2018 met Michael en Elwood, in 2019 alleen met Elwood en dan nu in 2022  Samen met Elwood en Donald.


Het was een prachtige avond, we hebben genoten. We rijden terug naar de camping en genieten bij de tent nog even na van onze successen. Ons actieve deel van de VSS zat er nu op, we konden terug kijken op een geslaagde week. Donald 4e op de show, 2e op de rally en 1e op de agility. Elwood 2e in de veteranen rally en 1e op de agility, Odin 4e op de agility en James twee keer keurig gelopen op de show. Vanaf nu nog een paar heerlijke dagen relaxen samen.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: