De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 24 juli 2022

Vakantie in Denemarken en naar de VSS (deel 2)

 

12/7

De eerste nacht in de tent ging goed. De mannen gaven zich direct over en sliepen goed. Rond 8 uur zijn ze wakker en gaan naar buiten. Eric heeft dan de eerste wandeling er al op zitten met de meiden. De heren gaan hun kenneltje in en krijgen hun brokken. Thuis zit mango aan het vlees maar dat konden we nu niet mee nemen, zijn eetlust is dus minder, we hebben houdbare worsten mee en die doe ik door zijn brokken in de hoop dat hij zo wel wat dooreet.


Wat gaan we doen baas ?


We besluiten richting de kust te gaan bij Hejdes pold. Hier gaan we een stuk lopen langs de duinen . De strand opgang was niet geschikt voor de kar van Mango we hebben het geprobeerd maar het ging echt niet in het mulle zand. Geen zee vandaag voor hem dus.


Zolang Mango niet moe werd mocht hij heerlijk meelopen.


Samen met James aan de struin.




De mannen stijf naast elkaar door het losse zand


Hij genoot


 Met de mannen ga ik de duin op en we zien de zee. Eric en Irene nemen James mee en gaan met hem en de meiden langs de vloedlijn wandelen.


Alin en ik gaan via de de vlakke weg weer richting met de mannen weer richting de auto waar we elkaar dan weer zullen treffen.


Als Mango moe wordt gaat hij in de kar, Odin wijkt dan geen moment van zijn zij.


Steeds contact zoeken



Wij geven de honden wat drinken bij de auto en nemen zelf ook wat. We rijden dan door richting Bork havn. Hier is een oude Viking nederzetting waar we even rondkijken.



Het verhaal van Odin, hier is onze Odin naar vernoemt.


                                                                         



Als je de touristen weg denkt zit je echt even in die roemruchte tijden.




We eindigen de dag bij Per. We hadden afgesproken om aan het eind van de middag langs te komen. Per en Karen zien zo hun gefokte honden Odin, Sweety en Haily weer terug.

                                          

Odin kruipt direct bij Per op schoot, zo mooi om te zien de herkenning van de honden naar hun fokker.

                                             
en ook Sweety was weer ''thuis''


James maakt kennis met zijn oma Amber.


We krijgen een warm welkom met brood, taart en drinken.

Tussen alle honden op het grote speelveld genieten we van het weerzien van elkaar, door covid was dit gewoon 2 jaar niet mogelijk.



en terwijl wij genieten van ons samen zijn vermaken de honden zich heerlijk op het veld




Mango speelde op zijn manier gewoon mee met de rest. Staan wordt moeilijk dan speel ik zittend dat doet hij thuis ook met Donald.




Sweety was echt weer thuis


Rennen samen met mama Amber


Per boekt een tafel in een restaurant in Varde en we sluiten een mooie dag zo samen in het restaurant af.



Het is na tienen als we terug rijden naar de camping. Het was een mooie dag.

13/7

De mannen hadden weer een goede nacht en terwijl wij ontbijten kijken ze volverwachting naar ons, wat gaan we vandaag doen baasjes ?


Mango zijn eten blijft een probleem, ik snij een volledige worst weg voor hem en dat gaat er smakelijk in, zou dit de oplossing zijn ?

we wisten dat je in Denemarken op bepaalde plekken gewoon met de auto het strand op mocht , dat is iets wat we hier in Nederland echt niet kennen. Dus zoeken naar een plek waar dat kon. We kwamen uit op het Boermose strand een kleine 50 km vanaf de camping. Dus honden in de bus, loskoppelen van de tent en rijden maar.

We komen bij de duinen en rijden dan gewoon het strand op, een bijzondere ervaring, overal stonden autos en zaten de mensen naast de auto te zonnen . we zoeken een plek en zetten de bussen neer. Halen de honden eruit en wandelen een stuk langs de vloedlijn.




Genieten langs het strand. Zo schoon als het hier is in vergelijking tot Nederland.


Donald had zoveel plezier



En ook Dylan, 14 en een half maar deze vakantie was hij even weer een jonge hond, wat een energie liet hij zien.



Maatjes


Mango wordt moe en ik loop samen met hem, Donald en Elwood terug, de rest loopt verder en we zien elkaar straks wel weer.



even samen, denken aan alle mooie dingen die we samen beleeft hebben.


Als We weer compleet zijn maken we een paar groepsfoto's. Nieuwe herinneringen zijn gemaakt hier op het strand.





Eric draait de bus en zet hem als windvanger voor de onze. Tussen de bussen in genieten ze van de zon. Ik zelf ga nog even op struin in de duinen.


En zo staan de auto's op het strand.


Sporen uit het verleden, overal in de duinen vind je half ondergestoven bunkers uit de tweede wereld oorlog.


En dan wordt het vloed en moet je maken dat je met je auto weg komt.



We pakken in en rijden dan door naar het plaatsje Ribe, dit is 1 van de oudste plaatsen in Denemarken. Eric, Irene en Alinda gaan een stads wandeling maken, ik blijf bij de auto en pas op de honden, dit was maar goed ook want opeens is Mango aan de diaree en schijt alles er onder. Dus op de parking waar we stonden maak ik van honden riemen een waslijn en spoel zijn kleed uit et het water wat we mee hebben en hang het te drogen.


De worst van deze morgen was dus blijkbaar niet goed gevallen bij hem. Als de wandelaars terug zijn is het kleed weer droog en kan het weer in de kennel. We doen nog wat boodschappen en rijden dan weer door naar de camping. Nog 1 nachtje hier en dan trekken we morgen verder.

wordt vervolgd.



Geen opmerkingen: