De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 25 juli 2022

Vakantie in Denemarken en naar de VSS (deel 3)

 


14/7

Vandaag breken we op en vertrekken naar de volgende camping. Aangezien we niet veel spullen uit de bus hadden gehaald konden we dus redelijk snel alles weer inpakken. Rond 10 uur zijn we dan ook klaar voor vertrek.


We maken er een mooie rit van en genieten van de diversiteit van het Deense landschap.  Het hele land kleurt momenteel geel van de graanvelden, zover het oog rijkt zie je graan. Mais en aardappels kom je bijna niet tegen. Het valt ons op dat de plaatsen waar we doorheen rijden bijna uitgestorven lijken, we zien amper mensen.  Op de grotere wegen is het iets drukker. Bij Fredericia passeren we de eerste grote brug naar het eiland Fyn. We steken het hele eiland over naar Nyborg en nemen aan de voet van de grote Belt brug even een pauze.

 

 Met de deuren open zijn we een atractie, vele mensen kijken hun ogen uit van zoveel honden in de bus.                  

De grote Belt brug is de tolbrug tussen Fyn en  Sjælland, de brug heeft maar liefst een lengte totaal van 18 km. Met helder weer heb je midden op de brug een fantastisch uitzicht over het water van de Storebælt.

Na het passeren van de tolpoort is het nog ongeveer een uur rijden naar onze plaats van bestemming.. Camping De Hvide Svaner in Karrebæksminde, waar de VSS 2022 wordt georganiseerd



We zijn eigenlijk een dag te vroeg op deze locatie maar hadden de gok gewaagd. Op de camping was het dan ook geen probleem. 1 van onze gereserveerde plekken was vrij de andere nog niet maar de plek eer naast wel. We zouden dan eventueel op zaterdag 1 tent moeten verhuizen of met de andere mensen overleggen dat die op de andere plek zouden gaan staan.



Het is een grote drukke camping. Helaas staan niet alle beagle mensen voor de VSS bij elkaar, die zullen groten deels over drie straten verdeeld zijn en enkele in de vaste trekkershutten. Ons plek is op het straatje waar de meeste beageleigenaren komen te staan. We zetten de tenten weer op en nu ze ik ook het extra voorstuk aan de tent vast zodat er nog meer ruimte ontstaat. De kennel van de mannen komt gedeeltelijk onder deze luifel te staan.

We gaan aan de eerste wandeling over de camping. Petra is er ook al met Judy en Diamond, zei staan op een ander straatje van de camping.

De camping ligt aan het water dus dat was wel lekker.

Het zij aanzicht van de tent, met de twee extra verlengingen komt er dus echt heel veel ruimte bij. Het 
waait stevig, de stormbanden voor de tent waren geen overbodige luxe



De avond valt, na een lange dag zijn we weer klaar voor de nacht.



15/7

Deze camping is drukker, dus we hebben de inkijk van de kennels afgeschermd zodat de mannen minder reageren op langs rennende kinderen. James vind toch dat hij het  recht heeft om te kijken wat er buiten de kennels gebeurt.


de beagle commande post, ze verdedigen hun plek



Petra moets wat extra stormlijnen hebben dus samen met Irene en Alinda gaan ze op zoek naar een camping winkel. Diamond en Pebbles komen ondertussen bij de mannen in de kennel, ze kennen elkaar dus dat gaat zonder gemopper.


Als de dames terug zijn gaan we nog even wandelen in een bos vlak naast de camping. Een historisch stukje grond met vele grafheuvels uit het verre verleden

De heuvels zijn veel hoger dan de grafheuvels die wij hier hebben.



Ook heeft er ooit een slot gestaan in dit bos, er rest nu allen nog de heuvel en enkele stenen. 


Maar als je op de heuvel staat dan heb je een fantastisch uitzicht en weet je direct waarom het slot hier stond, binnen varende vijanden werden direct gepot.


De rest van de middag doen we rustig aan, maken de honden een beetje show klaar voor de dag van morgen en halen patat bij de snackbar op de camping.  Morgen begint de VSS met de clubshow

Geen opmerkingen: