De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 26 juli 2022

Vakantie in Denemarken en naar de VSS (deel 4)

 

16/7

Het is de dag van de clubshow. Deze is niet op de camping maar 5 minuten rijden aan de rand van Næstved. We ontbijten  en doen de laatste voorbereidingen. De show begint pas om 1 uur in de middag dus we kunnen rustig aan doen de mannen nemen het er nog even van en gebruiken Dylan als zon kussen.


We vertrekken voor twaalf uur richting de show ground, we moesten ons tentje daar nog opzetten en de benches er naar toe brengen dus hadden de tijd wel even nodig. Eric en Irene blijven nog even op de camping wachten tot de ''buren '' arriveren en ze kunnen overleggen of ze de tent om moeten zetten of dat die mensne de andere plek nemen. De show is op een mooi ruim trainingsveld van de plaatselijke honden verenigingmet veel ruimte rond de ring. we zetten de tent op, halen de benches en honden en het wachten kan beginnen.

Alle mannen in de tent.



De clubshow op zaterdag is de eerste van het showweekend. De keurmeester is  Gabriella Csigai uit Hongarije. Zondag zal show 2 zijn dat is de Very Special Show. De keurmeester deze dag zal Grant Gibson uit Australie zijn. . Op zaterdag zijn er 96 beagles in geschreven en op zondag 109. Aantallen waar je in Nederland van kunt dromen.

 
Wij hebben 2 heren ingeschreven voor de show. James en Donald, beide in de openklasse dus Alin en ik zullen samen de ring in gaan. Alinda met James en ik met Donald. De mannen strijden in een zware klasse met maar liefst elf honden.

De landenvlaggetjes van de landen waaruit deelnemers komen staan in de diverse bloembakken naast de ring. Denemarken, Zweden, Nederland, op zondag kam er ook nog een pools vlaggetje bij.


De mannen mogen de ring in. Het is voor het eerst in drie jaar dat ik weer met Donald in de show ring sta, trainingen hebben we eigenlijk ook niet meer gevolgd dus we gingen dan ook zonder  hoge verwachting de ring in.  we lopen met alle honden 1 ronde en dan begint de keurmeester met de individuele keuringen


Donald pakte het direct weer goed op, lopen met hem is zo heerlijk , hij heeft een prachtig gang werk,




Terwijl we wachten tot we aan de beurt zijn  even heerlijk gek doen met Donald in de ring. Het blijft voor hem moeilijk om lang zijn concentratie vast te houden en om hem scherp te houden is heerlijk gek doen de oplossing. Het liefst ligt hij dan op zijn rug te rollen.




We mogen naar de tafel en het echte  werk begint weer. Mooi staan, de keurmeester betast hem en bekijkt zijn gebit. 






Dan lopen we een driehoek zodat er een oordel van hem gemaakt kan worden en als laatste nog een keer recht op en neer voor de keurmeester.



En nog een keer op de tafel. De keurmeester geeft nu haar eindoordeel en de schrijver noteert dit in het verslag.  Donald kreeg een uitmuntend en mag dus straks nog een keer de ring in.


Enkele honden na Donald is het de beurt voor James. Het is voor de kleine man eigenlijk pas zijn 4e show. Maar hij deed het goed. Stond prachtig en als hij naar de tafel moet springt hij er het liefst zo snel mogelijk op, dat doet hij met de training ook.



En ook voor James het zelfde als bij Donald. Tandjes laten zien, helemaal betast en bekeken worden door de keurmeester. Hij vond het allemaal prima.


Volle aandacht



En het driehoekje lopen terwijl de keurmeester hem van alle kanten beoordeeld.






James kreeg een Zeer Goed. Hier waren we tevreden mee.


Als alle 11 honden gekeurd zijn mogen de honden met een kwalificatie Uitmuntend de ring weer betreden. 5 honden hadden een U gekregen, Donald is er 1 van. 



We lopen nog een ronde en dan wordt bepaalt wat de klassering is van deze klasse.


Donald komt op plaats 4. Ik was trots op mijn maatje, helemaal omdat we uitgingen van niets.


Mango volgde aan de rand van de baan de  keuringen. Zijn tijd in de show ring is geweest.


Er was de mogelijkheid om op het show terrein je hond een behandeling te geven van een osteopaat. Mango liep erg slecht de laatste dagen dus we maakten gebruik van deze mogelijkheid. Thuis gaat hij ook vaak voor een behandeling en zwemmen we met hem en zien dan verbetering in zijn bewegingen. Dus Mango hier op de tafel en hem goed laten nakijken. Hij zat vast op meerdere plekken en er werd behoorlijk 'gekraakt' maar je zag aan mango dat het hem tijdens de behandeling al verlichting gaf.




We doen alles om hem zo goed mogelijk te houden en dit was dus de kans om hem ook tijdens de vakantie even weer recht te zetten.  Als Mango na de behandeling van de tafel af stapt lijkt hij wel herboren, een grijns rond zjn snoet en zijn bewegingen waren weer veel beter.


De wind bleven aanhalen en de tenten hadden het zwaar. Er waren al een twee tal party tenten gesneuveld en ook de volgende leken het te begeven. Met Hollandse vindingrijkheid hebben we geholpen om de tenten te redden. Delen van de kapotte tenten zetten we er onder als extra steun. Zo kon iedereen gebruik blijven maken van deze schaduw plek voordat ze de ring in gingen.


Voor ons zat het showen er verder op deze dag, we blijven kijken naar de andere klasses en het loopt tegen 20:00 uur als we vanaf het terrein vertrekken naar de camping. Velen lieten hun tentje staan maar wij namen het risico niet en haalden hem naar beneden. We konden onze spullen in de tent van de buren plaatsen zodat we niet alles weer naar de bus moesten sjouwen en de volgende dag weer naar het terrein.

17/7

Showdag twee de echte VSS. We waren deze morgen al vroeg op om rond 8 uur op het terrein te zijn. Tent weer opzetten en wachten op de dingen die gaan komen.. De zon is er weer bij, het wordt weer een mooie dag.



Deze keer bestond de klasse van de mannen uit 10 reuen. Ze gaan de baan in en lopen hun eerste ronde voor de keurmeester, daarna volgt de individuele keuring. James stond weer mooi op de tafel



En lopen maar weer.


en ook bij deze keurmeester kreeg James een Zeer Goed.


En vlak na James mocht ik met Donald. Donald liep weer netjes maar kreeg deze keer een Zeer Goed.


We kregen een prachtige herinnering aan deze show. Een windvaan, hij moet nog gedraaid worden.


De mannen waren klaar, James keek vanaf de schoot van Alinda naar de verrichtingen van de andere beagles.



Aan het eind van de dag was de veteranen parade. Een ere ronde voor de oudere honden vanaf 8 jaar. Elwood en Dylan hadden we ingeschreven. Op volgorde van leeftijd komen ze de ring in terwijl de speaker een verhaal verteld over de hond.

Elwood is met is zijn bijna 10  een relatief jonge veteraan en stond dan ook als 1 van de eersten in de rij.


Dylan met 14,5 was de 1 na oudste en stond dus bijna achteraan.


Klaar om de ring in te gaan



Het show wereldje was nooit zijn ding. 


En dit was de oudste. 15 en een half jaar oud . En ook nog familie van onze heren. De vader van deze reu was de broer van Djill From Muskoka Dream's


De Denen eren hun veteranen altijd. Hebben waardering voor wat de oude generatie heeft gedaan voor het ras.  En op de VSS hebben de oudjes dus even weer hun moment van glorie in de ring.


En de beloning .... een heerlijke worst.


Kom maar op met de worst denkt Dylan, hij weet het nog van 2019 lijkt het wel.





De show dagen zitten er op, we nemen afscheid van  mensen die we de rest van de week niet weer zullen zien.  We hebben 2 dagen genoten van prachtige beagles, twee gezellige showdagen met keurmeesters die wisten wat ze deden. en mijn inziens correct keurden.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: