De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 24 juli 2022

Vakantie in Denemarken en naar de VSS (deel 1)



 Het was even rustig op de blog, we waren op vakantie en ik had geen tijd en goed internet bereik om de blog bij te werken. Bijna 2 weken hebben we in Denemarken doorgebracht met de meute. Nu we thuis zijn kan ik ons vakantie verslag maken hier op de blog, Het zal een verslag in meerdere delen worden.

In 2019 waren we samen met Eric en Irene op de VerySpecialShow in Denemarken. Na deze week maakten we de afspraak om in 2020 twee weken te gaan, 1 week door Denemarken trekken en 1 week naar de VSS. Helaas gooide corona in 2020 roet in het eten en ging de VSS niet door, in 2021 ging de VSS wel door maar vonden wij het nog niet verantwoord om de reis naar Denemarken te maken, een week later ging et land op slot. De afspraak met Eric en Irene bleef dus staan. Hopelijk zouden we in 22 wel kunnen. Corona leek op zijn retour en alle voorbereidingen werden opgestart. We komen bij elkaar om onze reisplanning door te spreken en wat er allemaal mee moet. Langzaam tikken de weken weg naar het moment dat we dan ook echt kunnen gaan. 

10/7

Ik begin met het inpakken van de bus, het is altijd weer een puzzel om alles erin te krijgen. We hebben dit jaar behoorlijk in onze hoeveelheid spullen zitten splitsen, wat wel en wat niet mee. Ook hebben we in plaats van de kennelpanelen nu netten mee. We zouden dus ruimte over moeten houden...

Veel spullen zitten in bakken of grote pakken, dit stapelt makkelijk en snel weg, het was wel even weer denken wat hebben we eerst nodig en wat kan meer naar achteren geplaatst worden.


Normaal liggen de mannen op kleedjes, maar aangezien ze nu een lange reis voor de boeg hadden hebben we oude schuimrubber bed matrassen op maat geknipt en voorzien van oude dekbed overtrekken, zo reizen de mannen heerlijk zacht.


De meester reist mee met de mannen


En dan toch heb je weer een hele bus vol als alles erin zit.  Doordat we ook naar de show gaan gaat er een tweede tent mee, Mango zijn fietskar gaat ook mee zodat de oude man ook mee kan op langere wandelingen  en tja dan ben je snel wat ruimte kwijt.


Als ik alles erin heb hang ik een zwart kleed ervoor, Als de deuren nu dicht zitten is er van buiten af door de ramen  nu niet te zien wat er allemaal in ligt.


11/7

De dag van vertrek. We hebben afgesproken om rond 10 uur bij Eric en Irene te zijn, door een ongemakje met 1 van de paarden wordt het een uurtje later.

De mannen liggen heerlijk relax in hun kennels in de bus. 

We rijden zonder problemen door en ergens in de buurt van Hamburg nemen we even pauze, tijd voor koffie en even de benen strekken

Hailey en Sweety denken geef ons maar wat lekkers als jullie koffie drinken.


We stoppen nog een keer om de heren en dames even te laten plassen en rijden dan richting de grens. De grens controles tussen Denemarken en Duitsland zijn hervat maar wij mogen zonder problemen door rijden.


Van Per hadden we het adres van een camping in  Ølgod gekregen, een kleine rustige camping aan de rand van het plaatsje en direct naast het bos. Dit zal onze basis zijn voor de eerste dagen. 


Na een lange dag rijden is het goed eten. Chefkok mango kijkt of alles goed gaat.


Alles staat. Eric heeft ook een tent waar hij met de bus tegen aan kan staan en onze bustent is zo weer optimaal. De mannen slapen zo in hun eigen kennels in de bus en niet alle spullen hoeven we uit de bus te haen en in de tent te plaatsen. Als we weg willen met de bus koppelen we de tent los van de bus en als we terug komen zetten we hem er weer aan vast.


De eerste avond in Denemarken. De vakantie is begonnen.

Skål !! Op de vakantie, 



Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: