De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 26 juli 2022

Vakantie in Denemarken en naar de VSS (deel 5)

 


18/7

Na twee dagen show  kunnen we ons nu ontspannen en opmaken voor een aantal activiteiten met snelheid en actie.  De beagle race en de agility competitie. De beagle race stond voor vanavond in de agenda maar voor het zover is gaan we eerst heerlijk met de manen aan de wandel. We hebben  het laatste deel ook aan de tent bevestigd zodat er nog wat meer rust voor de mannen is. Wordt het te warm dan kan ik hem gewoon weer los ritsen.


De temperaturen in Nederland zijn stijgend  naar tropische waarden maar daar hebben we hier gelukkig in mindere mate last van. Het wordt wel wat warmer dus zoeken we een plek bij de kust waar een heerlijke bries staat. We gaan naar het landpuntje Enø

Een sintelpad loopt langs de grillige kustlijn


Mango loopt na zijn behandeling weer een stuk beter en wil niet in de kar.


Eric neemt de moeilijke route en gaat samen met Hailey en Sweety langs de kustlijn.

  
Dylan wandelt deze dagen veel samen met Irene.


De mannen op een rotsblok, er staat een heerlijke windje maar toch hangen de tongen uit de bekkies.

                                           
Links boven op de klif lopen Alinda en Irene, Eric loopt beneden langs de vloed lijn.


En Mango.... die liep maar door.



Ook in Denemarken werken ze aan biodiversiteit, op veel plekken kom je prachtige bloemenakkers tegen waar het zoemt van de insecten




En dat is natuurlijk ook een prachtige achtergrond voor een groepsfoto



Dylan wacht op de rest.


Prachtige omgeving om te wandelen




Het uiterste puntje van Enø

 
vanaf hier kun je de eilanden voor Lolland zien liggen


Blauwe zee, en luchten, gele graanvelden en rode papavers, het lijkt wel een Middelandse zee omgeving


Na een heerlijke wandeling rijden we terug naar de camping waar de heren en dames in rust gaan. De voorbereiding voor de beaglerace is begonnen.



Het loopt tegen half vijf als we de honden mee nemen naar het grasveld achter op de camping. Hier is de baan uitgezet voor de beagle race. Alle mannen , behalve mango hebben we in geschreven. Elwood en Dylan in de veteranen race en Odin, James en Donald in de hoofd race.



Elwood weet wat er gaat gebeuren en is al helemaal door het dolle  heen


De Borkse mannen zijn gezien in Denemarken en krijgen dan ook van velen knuffels.


Elwood de winnaar van de rally in 2018 hij versloeg toen de veelvoudig winnaar Luffe, verslagen in 2019 door Donald in de voorrondes vandaag aan de start bij de veteranen.


Donald de nr 2 van 2019, verslagen met klein verschil toen door  Luffe. die zo revanche nam op zijn verlies van 2018


De mannen en de meiden van Petra, Donald is even uit de groep die zit bij Eric.


Donald zit zo hoog in zijn adrenaline dat we hem even uit de groep gehaald hebben, als hij er gewoon tussen zou zitten werd het geheid knokken tussen hem en Odin. Hij vind dit spelletje zo mooi dat hij zich zelf er zo voor op kan fokken.


Ole legt uit wat de bedoeling is en de race kan beginnen. De hond gaat met twee personen naar de start. Daar krijgen ze een gekleurde lint aan de riem ter herkenning. 1 houdt de hond vast terwijl de ander met een stuk worst in de hand de hond gek probeert te maken. Op het sein van Ole loopt die gene dan naar de andere kant van het veld en probeert de aandacht van de hond vast te houden. Na het aftellen tot het startsein laat de vasthouder de hond los en rent deze op eigen kracht  zo snel mogelijk naar de gene met de worst. Honden die op weg geholpen worden door ze een zetje mee te geven worden gediskwalificeerd. De snelste wint en gaat door naar de volgende ronde. We starten met de veteranen.


Dylan mag zijn kunsten laten zien. Helemaal links Luffe, de veelvoudig winnaar van de grote rally, nu ook veteraan.


Dylan begint goed maar is snel afgeleid en komt als derde over de streep. In de eerste ronde dus uitgeschakeld. Luffe wint deze rond



En dan mag Elwood, terwijl ik weg loop zie ik zijn focus naar de vrouw buiten de baan gaan, die heeft de schaal met worst.... nu moet ik extra mijn best doen om zijn focus in de race te krijgen.


En ik krijg zijn focus, op pole position komt hij naar mij toe gerent.


Elwood wint deze ronde ruim


De finale race.  Luffe de veelvoudig winnaar en Elwood de winnaar van 2018 van de hoofd race, Nu staan ze als veteranen opnieuw tegen elkaar in de finale.


De honden zijn los en snellen naar het eind. Is het Elwood, is het Luffe of toch een ander. Het wordt Luffe en Elwood op 2.


We maken ons klaar voor de hoofd race. In deze  ronde strijden Donald en Odin direct tegen elkaar. Eric en Irene houden de mannen vast terwijl Alinda en ik naar de andere kant gaan.



Donald schiet als een speer weg, al zijn opgekropte adrenaline komt vrij en hij lijkt onbedreigd naar de overwinning in deze ronde te rennen.


Maar dan opeens komt Batman van zijn linker kant aan rennen en duwt hem in de flank.



Donald blijft op de been maar is uit zijn ritme.


En ondanks de bijna val wint hij zijn eerste ronde en is dus een ronde verder.


Odin komt als derde over de lijn.


De tweede ronde wint Donald met overmacht.


En dan de finale ronde. Zal het Duck dit jaar lukken om de winst te pakken..


De honden schieten weg, Alin is iets te laat met loslaten dus Donald moest in de achtervolging. Hij schakelt op en de R van racen is aangezet.


En hij komt net een neus lengte te kort voor de overwinning. Als de baan twee meter langer was geweest had hij gewonnen, de winst ging nu naar Cosmo.


De uitslagen zijn bekend en de prijsuitreiking volgt. We beginnen weer bij de veteranen.



En dan komt het besef binnen dat Elwood  met zijn tweede plaats de laatst gewonnen prijs van Michael overneemt.. De emoties komen los bij zowel Alinda als mij.


Luffe en Elwood. Strijders op de rally  nu beide veteraan racers maar nog vol passie en vuur..


Ulla had een zwak voor Michael en is blij voor Alinda dat zei nu uitgerekend met Elwood de laatste prijs van Michael wint. De wisselbokaal die door Ulla haar kennel beschikbaar is gesteld.


De pupil treed opnieuw in de voetsporen van zijn meester. Tranen vloeiden, Michael blijft er altijd bij en op deze momenten dan net iets meer dan anders.


Michael kan trot zijn op zijn Elwood. .....


De wisselbokaal gaat weer mee naar Holland


En dan de prijsuitreiking van de hoofdrace. Net als in 2019 pakt Donald de tweede plaats.


Cosmo op 1 en Donald op 2. Zie hem trots zitten, onze Duck, mijn racertje.




De beker en vaan voor Donald.


En met de prijsuitreikingkwam er een einde aan weer een mooie beagledag. Terug bij de tent genieten we nog even na , de zon zakt onder en trakteert ons op een gouden afsluiting van een mooie en toch ook emotionele dag.


Wordt vervolgd


Geen opmerkingen: