De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 26 mei 2022

2e wedstrijd dag Hoogeveen

 De zon schijnt, de vogels fluiten, we maken ons klaar voor wedstrijd dag 2. We kunnen iets later vertrekken omdat we onze tent hebben laten staan en dus zeker zijn van een mooi plekje langs de ring. Het is de sterfdag van Michael, een bijzondere dag dus voor mij om samen met Elwood te strijden in de ring, we meoten nog 1 U halen op het VP om te promoveren, in mijn achterhoofd had ik het zitten, hoe mooi zou dat zijn als dat deze dag zou gebeuren. We gaan het proberen en zien wel of het lukt. Het is rond 8 uur als we weer bij onze tent zijn, net als gisteren de mannen in hun benches en ik plaats het alu doek over de tent. Het is veel zonniger dan zaterdag en zo blijft het binnen in de tent een stuk koeler.


De wind is weg, de linten wapperen niet meer en het eerste rondje Jumping is opgebouwd. Deze dag lopen we vroeger en vlotter in het programma als zaterdag. Het zal dan ook minder laat zijn als we klaar zijn. Ondertussen zijn Joris en Nicolle ook aangekomen op op deze toch wel bijzondere dag ook weer aanwezig te zijn als supporters en steun.


En net als eerder staat Donald als eerste, Odin een 5 tal honden later en Elwood als laatste op de start lijst van de medium. We verkennen jumping 1, een parcour wat pittiger is dan de rondes van zaterdag, zo merk je het verschil van parcours opbouw van verschillende keurmeesters direct.
Donald start we nemen de eerste sprongen zonder problemen ben halverwege even zijn aandacht kwijt maar krijg hem er weer bij een weigering op de palen maar na herstel weer verder en dan vlak voor de finish springt Donald via de verkeerde kant over de sprong, disk, helaas.
Odin mag, hij begint goed maar krijgt dan de geur van een loopse teef in de neus, gaat de ring uit en Alin krijgt hem er niet meer bij, ook een disk.
En dan Elwood. Net als een dag eerder is hij zo lekker fel, zit zo heerlijk in zijn velletje en wil zo graag. We gaan er vol in en lopen heerlijk, alles lijkt perfect te gaan o weg naar een U.... de laatste tunnel, op naar de finish, de keurmeester maakt zich klaar om te klappen voor een foutloos rondje maar dan gaat het net als zaterdag mis op de sprong, de laatste lat valt.... zo jammer weer maar wat een heerlijke ronde. 
De uitslag komt weer online, was er gisteren voor plaats 1 een medaille, waar Elwood dus 2 keer naast greep, vandaag was er ere metaal voor de nr 1 en 2.... en weer grijpt Elwood mis, we werden derde.

We genieten langs de baan met vrienden van mooie honden sport en wachten op de ronde voor jumping 2 

We verkennen jumping 2, weer een leuke ronde en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Donald start weer, eerste stukje gaat mooi maar dan 2 fouten op de palen, de rest van de ronde loopt hij mooi uit. Odin dan, Maar ook dit rondje zal kort voor hem zijn , na 2 hindernissen vliegt hij de baan uit omdat hij iets ziet wat hij wil begroeten, disk. En Elwood dan weer. Deze ronde zou alles op zijn plaats vallen, en de latten blijven liggen, ook de finish lat we komen foutloos rond, de eerste U van de dag is binnen. Deze was voor Michael, ik neem Elwood in mijn handen en even sluiten we ons af voor alles en iedereen , even een momentje samen.


Dylan en Herman zagen wat Elwood deed voor zijn oude meester.


En als de uitslag komt staat Elwood op een 4e plaats, Donald zou als 12e eindigen.
Door de fotograaf van de KC werden nog een paar mooie actie foto's gemaakt .

Donald scherp over de hindernis


Lachend door de palen


Zo blij , 


Een geconcentreerde Elwood


Eric en Irene waren inmiddels ook gekomen en ook nog een paar mensen die we we kennen via een beagle forum waren aanwezig om de heren in actie te zien.



We maken ons klaar voor het afsluitende rondje van de dag Het VP. Het rondje waar ik de laatste weken dus eigenlijk toch wel mee bezig was diep in mijn achterhoofd. Donald start, loopt bij de kat langs  maar ik herstel hem en we gaan door, de angst van een dag eerder zat dus blijkbaar nog in hem bij de kat, we komen verder prachtig rond , jammer van de weigering op de kat. Odin, na 2 rondjes met avontuur buiten de ring nu kans drie. En Odin liet zien dat hij het echt wel kan, Alin hield hem er goed bij en ze gaan prachtig door de baan, helaas een foutje op de palen maar na herstel goed door en ze komen zonder verdere fouten rond. Hun eerste Raad klassement samen staat. Elwood, we knallen weg en missen direct het raakvlak van de kat, je weet dan dat het over is, we gaan door en Elwood laat weer mooie dingen zien, We genieten samen, het ooit zo bange hondje in de baan is niet meer, een stabiele racer is er voor in de plek gekomen, we maken geen verdere fouten en komen mooi rond, we zijn klaar. Het laatste Utje op het VP zat er jammer genoeg vandaag niet in. we vinden ons terug in de uitslag op plek 4, 6 en 7. Het was een prachtige wedstrijd dag.



Een kennis van Alin van show training heeft prachtige foto's gemaakt van de heren in actie. Kijk en zie ze genieten.

Elwood vol in concentratie door de palen




Baas en maatje 


En met Donald


Donald door de palen


Odin in de palen


En op naar de volgende hindernis


Odin op de kat


Donald op de wip


Jump, jump



We pakken onze spullen op en vertrekken naar huis waar we het wedstrijd weekend samen afsluiten met een BBQ, een prachtig sportief weekend kwam zo ten einde.

En uiteraard mocht een groepsfoto niet ontbreken


Een prachtige afsluiting


Ook van deze dag komen de filmpjes later nog online.

Geen opmerkingen: