De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 10 mei 2022

Finale wedstrijd TeamWinterCompetitie

 Afgelopen zaterdag was het dan zover dat we de finale wedstrijd liepen van de TWC. We waren als team in regio Noord als derde geeindigd en vandaag zouden de 24 beste teams uit heel Nederland tegen elkaar strijden.

 Zonder Alinda,, die moest werken, maar uiteraard met Elwood en Donald vertrok ik zaterdagochtend vroeg naar Ermelo. Het klinkt ver weg maar uiteindelijk is het maar een uur en een kwartiertje rijden vanaf Westerbork. Rond kwart voor 8 rij ik de parkeerplaats op vlakbij het wedstrijd veld. Terwijl ik de bus uitpak komen onze teamgenoten er ook aan.

Sia met Ally, En Harold met Iza. We lopen naar het veld en zetten de tenten op. we zijn mooi vroeg dus kunnen de tent dan ook mooi vooraan zetten zodat we vanuit de tent mooi zicht op het wedstrijd veld hebben.


achter ons loopt het veld langzaam vol met tenten.


Hieronder de link naar een filmpje van het terrein



Elwood en Donald liggen heerlijk ieder in hun eigen bench. De mannen zijn ontspannen.


Ondertussen is Kim, met Zeno ook gearriveerd en zijn we compleet. Lenie is er niet bij , haar hond, Brann, is geblesseerd en kan vandaag niet starten.  Liepen we in de voorrondes de estafette met vier honden vandaag moest een team uit 6 honden bestaan. door het uitvallen van Brann moest er iemand van ons dus twee keer lopen.  We zouden 1 jumping estafette lopen en twee keer een Vast parcour estafette. 1 keer links om en 1 keer rechts om. De beste 10 teams na drie onderdelen mogen door naar de echte finale.
De zon klimt omhoog en de temperaturen stijgen.
We mogen de jumping estafette verkennen, het is niet een echt moeilijke en we horen van verschillende mensen dan ook dat het niet echt een finale estafette is. 
Ons team start behoorlijk achteraan. Sia zal starten en direct twee rondes lopen, ik neem het dan over met Elwood gevolgd door Harold met Iza, Kim met Zeno en Met Donald zal ik als laatste lopen en de finish sprong moeten nemen.
We lopen allemaal lekker maar helaas loopt Donald een disk door het verkeerde tunnel gat te nemen. We zullen als team als 10 eindigen op deze jumping estafette.

Hier onder de link naar de beelden



Terwijl velen de lange broek omruilen voor de korte broek wordt de baan omgebouwd voor de VP estafette en we mogen verkennen. We lopen in een andere volgorde. Eerst Iza twee rondes, dan Elwood, Zeno, Ally en Donald.  We lopen deze rond niet sterk, met vier disken, maar tot mijn verbazing doet Donald het heel goed, hij heeft 1 weigering op de palen maar komt verder prachtig rond. We zouden als 19e eindigen.

Hieronder de link naar VP1


De heren nemen het er in de pauze van en liggen heerlijk relax in hun bench


We verkennen in de pauze de volgende ronde, wie net links liep loopt nu rechts en andersom. en ook deze ronde zullen we weer anders starten. Zeno,Elwood,Iza,Ally,Zeno Donald. We liepen beter dan de eerste omgang en zouden nu als 12e eindigen.

Hier de beelden van VP 2


 De finale plekken werden bekend gemaakt en wat velen niet wisten ,en waar de verbazing dan ook groot over was, was dat de eerste drie teams van de jumping zeker geplaatst waren voor de finale, er waren dus nog maar 7 plekjes te vergeven. Een plek bij de eerste 10 na drie onderdelen zat er niet in voor ons. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook niet erg, de honden hadden erg veel last van de warmte, de overgang in temperatuur was ook wel extreem.

We kregen ons finale vaan voor de derde plaats in regio Noord. De beide mannen met hun vaan om gingen in de stoel op de foto. Waar Elwood ooit zijn agility wedstrijd avontuur begon op de wintercompetitie met Michael als zijn steun  zat hij nu een paar jaar later samen met zijn opvolger, Donald, in de finale van de wintercompetitie, een klein cirkeltje werd zo gesloten.


We wachten de finale niet meer af, de honden waren stuk. We breken af en pakken de spullen in en rijden terug naar huis. Een mooie wedstrijd dag kwam ten einde. Met een trots gevoel kijken we terug hoe we als team deze wintercompetitie gepresteerd hebben. 

Er zijn veel foto's gemaakt deze dag, ik heb ze besteld maar nog niet ontvangen, als ik ze binnen heb zal ik in een volgend bericht nog een paar plaatsen.

Geen opmerkingen: