De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 25 mei 2022

Wedstrijd weekend Hoogeveen.

 Wedstrijd weekend .... inderdaad. Zowel  afgelopen zaterdag als zondag hadden we een wedstrijd op de kalender staan. Eigenlijk willen we het niet , twee intensieve dagen achter elkaar, maar voor dit weekend maakten we een uitzondering. Reden 1, het was in Hoogeveen, dus mooi dicht bij, en reden 2, zondag was de sterf dag van Michael een jaar geleden, dus lopen met vooral Elwood op die dag moest voor mij voelen als een soort ere ronde voor de oude baas.

Toen we in de loop van de week de dag indeling zagen maakten we de keus  om de hele meute mee te nemen. Vooral de zaterdag zou een hele lange dag worden met aanwezig zijn voor 8 uur en onze laatste ronde lopen tussen 5 en half 6. Het voelt dan niet eerlijk voor de andere heren om ze zo lang alleen thuis te laten.

Dus vrijdag avond de bus in gepakt met de extra benches en een tweede fietskar, de tent en stoelen liggen al standaard in de bus. Brood gesmeerd en de koffie alvast klaar gezet. We zijn klaar voor een mooi sportief weekend.



Zaterdag morgen de laatste tas gevuld , de mannen in de bus en op naar Hoogeveen. Een ritje van krap 20 minuten. Rond kwart voor 8 zijn we aanwezig op het terrein waar twee wedstrijd ringen uitgezet zijn. We lopen naar onze ring en plaatsen de tent, benches er in  en dan halen we de heren uit de auto. Het leek wel een kleine volksverhuizing.


Mango was weer terug op de grond waar hij jaren geleden beste puppy in show werd en een jaar later Best in show, dit weekend als supporter mee voor de wedstrijd mannen.

De baan voor het VP wordt opgebouwd en we ogen na het opbouwen verkennen. Er ligt een leuk rondje. Donald staat als eerste op de start lijst , Odin een 5 tal honden  na hem en Elwood sluit de medium klasse af. Tussen Donald en Elwood heb ik mooi tijd om rustig te wisselen.

We starten na de Large en intermedium en zijn dan bijna 2 uur verder. Donald maakt zijn opwachting in de ring. We starten mooi, pakken het raakvlak van de a en gaan door. Dan schiet hij bij een hindernis langs en krijg ik hem niet weer onder controle, we lopen een disk. Springt nog uit angst van de kat  en komt dan binnen. Odin mag dan, hij vind het weer spannend en het klapperen van de linten om de ring vind hij niet fijn. Alin start mooi en Odin is er goed bij, zijn neus gaat soms wel naar de grond maar ze blijven doorgaan. Een weigering op de palen maar ze herstellen hem en dan schiet hij het verkeerde tunnel gat in, Dus ook een disk voor hem. En dan is Elwood er nog. Elwood is lekker attent en we hebben vanaf de start de focus. Helaas maak ik een draai te kort op de sprong waardoor Elwood een lat tikt, we gaan door en missen de afloop van de kat. Een heerlijk rondje met helaas 2 fouten.

De uitslagen worden redelijk snel online geplaatst en tot mijn verbazing staan Elwood en ik op plek 2. Toch een mooi resultaat, maar helaas geen ere metaal, er zijn in onze klasse vandaag alleen maar prijzen voor de nr 1.

De baan wordt omgebouwd voor Jumping 1. We hebben eerst een briefing met de keurmeester waarin hij ons verteld dat het een lange ronde is en als je een disk gelopen hebt je na 50 seconden de fluit krijgt en de baan moet verlaten, dit omdat we anders in tijdnood komen. We verkennen en wachten dan weer dik 2 uur voordat we los mogen. Ondertussen zitten de mannen heerlijk relax in de fietskar te kijken.


Dylan en James kijken hoe de andere honden zich uitsloven in de baan.


Donald begint weer en we gaan echt prachtig, Hij is er goed bij met zijn kop en loopt heel mooi, de insteek van de palen gaat vlekkeloos en we lijken op weg naar een foutloze ronde..... mar prijs de dag niet voor hij over is .. in dit geval weet je het pas zeker als je over de streep bent, Een weigering op de 1 na laatste hindernis zorgde voor een dikke streep door een foutloze ronde. Maar ondanks dat een prachtige race van Donald. Odin mag dan weer en weer is er angst voor de wapperende linten, hij hersteld en ze gaan op weg, helaas mist Odin dan een hindernis en springt er via de verkeerde kant alsnog over, disk. Ze gaan door en Odin laat mooie stukjes zien, helaas krijgen ze de fluit omdat ze de tijd overschrijden en maken dus hun ronde niet af.
En dan Elwood. weer een heerlijk felle Whoop, De focus is goed en Elwood laat zien dat hij echt nog niet afgeschreven is tussen het jonge geweld. We lopen heerlijk en zijn nog steeds foutloos. Maar dan denk je dat je er bent en gaat het echt mis op de finish sprong, de laatste lat tikte Elwood er af. Weg U.... maar heerlijk gelopen.
En als dan de uitslag komt vinden we ons zelf terug op de plekken 4 met Elwood en 5 met Donald.
En dan rest nog 1 ronde. Jumping 2. Het zelfde verhaal herhaald zich, ombouwen, verkennen en wachten. Het is inderdaad 5 uur geweest als we de baan in mogen. Er staat een strakke rechte lijn met start sprong, breed, palen  en dan de tunnel. In de voorgaande klasses hadden we gezien dat de honden de focus vanaf de start op de tunnel hebben en de insteek palen missen. we zouden zien wat er bij ons ging gebeuren.  Donald gaat weg, neemt de breed mooi en schiet dan inderdaad langs de palen, herstel en door en maakt verder geen fouten meer. Odin begint goed, palen met een weigering en schiet dan na de tunnel door en maakt even een uitstapje, disk. Alin krijgt hem er weer bij en ze gaan door. En dan Elwood, de laatste ronde van de dag. Nog 1 keer samen knallen. We starten en ook Elwood schiet de insteek van de palen voorbij, herstellen en door. Er volgt een ronde zonder fouten verder. En als we de uitslag zien kunnen we alleen maar trots zijn. Elwood pakt zijn 2e 2e plaats van de dag, mist weer het eremetaal dus en Donald volgt hem op plaats 3.
De wedstrijd dag zit er op, het is half 6, we brengen de mannen naar de bus en sluiten de tent af, deze blijft staan omdat we er zondag toch weer zijn. We kijken terug op een mooie dag, een dag waarin we lekker gelopen hebben en de mannen mooie dingen hebben laten zien. Jammer van de kleine schoonheidsfoutjes die ons een aantal Utjes door de neus hebben geboord, maar tja dat is het spel, je weet het als je er aan begint de wedstrijd is pas voorbij als de hond na de laatste sprong op de grond staat. We gaan vol goede moed op naar de zondag.

Geen opmerkingen: