De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

woensdag 2 november 2022

1e graad RvB wedstrijd Zuidwolde

 Afgelopen zondag hadden we een RvB wedstrijd in Zuidwolde. Het zou de eerste wedstrijd worden waar we niet met Elwood zouden starten, toch wel een beetje een apart gevoel. We besluiten om Elwood toch gewoon mee te nemen, voor hem natuurlijk ook raar om opeens niet mee te mogen terwijl je allang door hebt wat de baasjes gaan doen. Zo vertrokken we dus me de drie heren zondagmorgen rond half 8 richting Zuidwolde, Dylan en James bleven thuis als oppas voor Mango. 

We zijn rond 8 uur terplekke en zetten de spullen in de manege, de honden bleven heerlijk in de bench in de auto, we zullen deze dag vier rondes lopen, 2 x een vast parcour en 2x een jumping, we beginnen met de vp 's. 

Donald bijt het spits af bij ons. We beginnen goed, pakken de raakvlakken van de A mooi maar met een korte draai springt Donald twee keer over de sprong een disk dus. de rest van de ronde gaat lekker,  de palen niet soepel maar loopt ze mooi door en ook het raakvlak van de kat neemt hij mooi, Helaas van de dubbele sprong maar er zaten mooie stukken tussen.

Odin mag dan. Maar zijn ronde is heel kort, na hindernis 2 ziet hij een pup langs de baan zitten waar zijn aandacht direct op gevestigd is. Alin kreeg hem er niet meer bij en stopt haar ronde.

Vp 2 dan . Het parcour wordt iets aan gepast maar niet veel, we starten nu aan de ander kant en lopen dus eigenlijk in spiegelbeeld.  Ik start weer met Donald en na de sprong schiet Donald achter me langs de tunnel in. Disk... dat was wel heel snel dit keer. We lopen door, palen niet vloeiend en we tikken nog ergens een lat maar ook nu zaten er verder wel hele mooie stukken tussen. Alinda heeft met Odin al een disk te pakken voor dat ze start. Ze neemt bewust de dummy mee de baan in om zo de focus van Odin te houden. En dat werkte, Odin liep als een trein en was er goed bij met zijn koppie. Hij kan het wel alleen het is nu even zoeken voor Alin hoe ze hem echt gemotiveerd kan houden tijdens het rondje.


De twee VP rondes hadden ons dus niks opgeleverd, hopelijk gaan de jumpings beter. De start is gelijk aan het VP en ik maak dezelfde fout, Donald schiet weer achter me langs de tunnel in....disk nr 3  We gaan door, Donald laat toch ook nu weer leuke stukken zien  bij de palen is hij even afgeleid en laat ik hem ook gaan. helaas. Alin neemt deze ronde de dummy niet mee  maar Odin denkt dat ze hem wel heeft. Hij loopt mooi tot aan de palen daar is hij even afgeleid en komt niet meer in zijn flow. Vergeet twee palen en springt over de eindsprong disk. Maar toch een rondje waar we tevreden over waren.


En dan rest ons nog 1 ronde, jumping 2. Nog 1 keer proberen een goede ronde neer te zetten. En net als met het VP was de jumping ook haast een spiegelronde. Tijdens het verkennen zei de keurmeester nog dat lopers niet drie keer dezelfde fout moesten proberen te maken..... gelukkig hoorde ik het niet was in mijn eigen wereld met verkennen van de baan hihihi. We mogen starten, Als we wachten op de fluit wijst de keurmeester nog naar de tunnel en maakt een gebaar van nee die niet he. Ik zet Donald neer en we gaan weg ik heb zijn concentratie en we schieten de tunnel voorbij hij neemt hem niet en pakt keurig de sprong, de tunnel en dan op naar de palen, soepel erdoor heen en we geven iets meer gas, alles loopt deze ronde goed, geen latjes geen weigeringen en we komen foutloos rond. Als ik na de finish achterom kijk steekt de keurmeester de duim omhoog naar me.  Alin heeft odin ondertussen met de dummy gek gemaakt in de voorring en geeft de dummy ongezien weg aan iemand..... tenminste dat dacht ze, Odin had het gezien en was alleen maar bezig met de persoon die de dummy had overgenomen van Alin, Het contact tussen Odin en alin is er dan ook niet en tot twee keer toe rent Odin naar de uitgang op zoek naar de dummy, Alin stopt haar ronde. Het was klaar.

Als de uitslag bekend is staat Donald op een mooie derde plaats met een promotie punt, zijn derde inmiddels bij de RvB dit jaar.


Het was een lange dag, helaas niet zo succesvol als we gehoopt hadden maar met mooie stukken, goede raakvlakken en uiteindelijk toch nog een U voor Donald zien we met een positief gevoel terug op deze wedstrijd dag. Komend weekend gaan we weer de baan in wedstrijddag 2 van de TWC staat op het programma.

Hier onder de link naar de beelden :

Geen opmerkingen: