De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

maandag 28 november 2022

Fryslan cup tijdens het Winner weekend

De Winner show, jaren werd hij gehouden in Amsterdam, met Mango er veel succes gehad. De show was niet meer welkom in de Rai en dus werd er een andere locatie gezocht. De Winner ging samen met de Kerstshow in Wychen. Maar dit jaar zou de Winner weer als een zelfstandige show worden georganiseerd en wel in het FEC in Leeuwarden. Er zou tevens drie dagen lang Agility op het programma staan. Het viel alleen wel samen met ons NK agility bij Dogsport, dus er was twijfel. Binnen agility, een drukke hal, kunstgras, allemaal dingen die nieuw zouden zijn voor ons en de honden. Uiteindelijk besloten om alleen Donald in te schrijven, Elwood en Odin zouden we er geen plezier mee doen. Dus Donald schreven we in voor de agility en James voor de showdag op vrijdag. Dan had Donald de zaterdag nog als rustdag om op zondag hopelijk te vlammen op het NK. Toen Nicole hoorde dat we ons insgeschreven hadden zei ze direct, ik zal proberen vrij te krijgen dan kom ik jullie aanmoedigen.

De weken verstreken en we hadden enkele indoor trainingen gevolgd bij Wilma in de indoor trainingshal in Vries. Kunstgras was zowel voor de honden als ons even schakelen, het loopt toch anders dan het zand in de manege bakken of het gewone buitengras. Na even wennen kregen de honden echt door hoe ze om moesten schakelen van de door hun zo gewende ondergrond naar kunstgras.

De Fryslan cup in Leeuwarden op vrijdag. Het NK op zondag in Hellendoorn. Nicole zou op beide dagen komen kijken. Wat een gereis vanuit Drunen . Dus stelden we voor blijf overnachten bij ons dat scheelt veel gereis. Dan kon Joris ook mee met de heren Herman, Casper en Hugo. Hij zou dan vrijdag bij ons thuis blijven en vanuit ons huis werken.  

Zo kwam er dus afgelopen donderdag avond een auto vol gasten aan in Westerbork. De drie heren worden door hun vrienden weer begroet... nou ja door hun vrienden op 1 na. James is nog niet zo gecharmeerd van Casper, maar dat komt nog wel.  


Vrijdag morgen ging de wekker hier vroeg. 6 uur stonden we naast ons bed. Aankleden eten, laatste spullen in pakken en om 7 uur vertrekken we met z'n drieën voor in de bus en de heren Donald en James achterin naar Fryslan.

Het is druk onderweg want we komen precies in de spits aan in Leeuwarden. Bij de WTC expo is veel parkeergelegenheid en we parkeren de bus naast de hal. Wat een verschil met de oude Winner. In de RIA betaalde je bijna 18 euro parkeergeld, hier was het gratis. We nemen een bench en de fietskar mee en zetten onze spullen erin en op. Ons avontuur kan beginnen.


We lopen vandaag in de erering. Het grote voordeel voor ons was dat we op de eerste dag liepen en het tapijt dus nog schoon was, er waren nog geen honden overheen geweest, geen ongelukjes op gebeurd dus geen afleiding van geurtjes die uit het tapijt omhoog komen. We lopen twee keer een vast parcour vandaag. We hebben een plek voor de bench vlak bij de baan. Alinda laat James ook bij ons blijven. De show ring voor de beagles is twee hallen verder.  Ondertussen zijn ook Sjouke en Miranda gekomen om on  in actie te zien. Donald loopt de eerste ronde voor dat de beagles showen dus dan kan Alin na het lopen van Donald samen met James naar de showring  gaan


De dag wordt geopend met het Wilhelmus, gevolgd door het Fries volkslied. Tja en dan krijg ik altijd kippenvel. Helemaal als het gespeelt wordt op de plaats waar ik 25 jaar geleden ook  stond, klaar voor wat de mooiste dag van mijn leven werd, de Elfstedentocht van 1997. Kippevel en een nat oog voelde ik....We mogen verkennen en er ligt een ronde die pittig is maar ook uitdagend.  De eerste klasse mag starten en ik maak Donald klaar. als de lat omhoog gaat is het zover, onze klasse gaat beginnen . We verdwijnen achter het grote doek. Ik merk dat Donald het toch wel wat spannend vind allemaal, maar hij is er  verder heel rustig onder. Als het zover is dat we mogen komen we via de poort de baan binnen. Ondertussen worden we aangekondigd door de speaker. 

En dan is het moment daar dat wij naar de start mogen gaan. 


Ik plaats Donald, wacht op het sein van de keurmeester en dan is het zover. Donald wacht op mijn teken en dan knalt hij weg. We hebben goed contact en lopen lekker. Een weigering bij de insteek palen en er even te vroeg uitkomen omdat er iets naast de baan staat(bij gewone wedstrijden staan er geen bloemen of podiums in de ring) maar ik krijg hem er weer bij en we lopen een heerlijke ronde. alle raakvlakken pakt Donald en alle latten blijven liggen. Wat een heerlijk gevoel om daar dan te lopen. Publiek op de hoofdtribune, kijkers langs de baan , heel anders dan onze gewone wedstrijden. We merken dat veel stranden in het parcour, veel disken en dat zou later in de andere klassen ook blijken. Het rondje was dus inderdaad pittig. Als de uitslag binnen komt staat Donald op een mooie tweede plaats. Er waren maar twee bij ons met een uitslag, de rest liep allemaal een disk.


We zijn klaar met onze eerste ronde, ik kijk nog even naar Sia en ga dan op looppas naar de showring voor de beagles waar ik nog net Alinda en James in de baan kan zien.

James staat er keurig bij en doet het goed. Hij gaat met een 3 Uitmuntend de baan uit. Een mooie prestatie van onze kleine man.




Op de tafel wachten tot de keurmeester er voor hem is.


Als James klaar is gaan we weer terug naar de hal voor de tweede ronde van de agility. Opnieuw ligt er een mooi en uitdagend rondje te wachten. Alleen de palen die staan wel op een voor mij ongunstige plek. Direct na de start sprong en naast de tafels van de VIPS.  We starten nu aan de andere kant en ik til Donald naar de start. We gaan weg en wat ik verwachte gebeurde. Donald liep bij de palen langs, even kijken wie er achter de tafels zaten en komt dan weer terug. Neemt de palen mooi en de rest van de ronde gaat ook top. Geen latjes en alle raakvlakken neemt hij weer keurig. Voor ons zat het er op. Een prachtige nieuwe ervaring . Het was heel bijzonder om op zo'n event te starten en een stukje promotie van de sport te kunnen laten zien aan het publiek wat je anders niet ziet bij onze wedstrijden. ook was het geinig om te merken dat de sfeer bij de agility vele malen relaxter was dan in de hallen waar geshowd werd.

De uitslag kwam en we stonden er weer bij. Door het uitstapje bij de palen hadden we veel tijd verloren maar goed dat was niet anders. Met een 2e en 4e plaats kon ik alleen maar trots zijn op Donald.


De heren waren heerlijk ontspannen . Donald deed een Whoopy na en James was de trotse man.




Tijdens zulke evenementen worden er door vele professionele fotografen veel foto's geschoten. Hoe leuk is het dan om later op de dag een foto van jezelf terug te zien op de facebook pagina van de Raad van Beheer. 


We maken nog een rondje over de show en pakken dan de spullen bij elkaar om weer te vertrekken naar huis.  Als we Leeuwarden uitrijden verschijnt er een regenboog aan de lucht....... Een tekentje van Mango die mee had gekeken hoe de heren hun best hadden gedaan voor hem.......


Thuis worden de mannen begroet door de rest en moeten ze natuurlijk vertellen wat ze beleeft hadden. Al snel zoeken Donald en James een plekje om te slapen, het was een dag met vele nieuwe indrukken.

Hieronder de link naar de beelden van deze dag.

Donald en James in Fryslan


Geen opmerkingen: