De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 6 november 2022

TeamWinterCompetitie wedstrijd 2

 Gisteren was alweer de tweede wedstrijd voor de TWC. In verband met de gezondheid van mango besloten we om met twee auto's naar Assen te gaan zodat 1 van ons in de pauze even op en naar naar huis kon om te kijken hoe het me de oude baas ging. Rond kwart voor 8 rijden we achter elkaar aan naar Assen. De rest van onze t eamleden is al aanwezig, Sia en kim mogen als eerste verkennen en wij kunnen nog even rustig aan doen omdat de medium pas later verkend en start. We laten de mannen dan eerst ook nog even uitgebreid uit zodat ze leeg zijn als ze de baan in mogen.


We starten vandaag met het vast parcour, er ligt een mooi rondje. Donald bijt het spits af. Vanaf de start is de concentratie er, hij loopt lekker en fel. raakvlak A neemt hij mooi palen insteek gaat goed maar hij schiet er te snel uit, ik herstel, maar herstel verkeerd, we komen er dus verkeerd uit, een disk. Jammer, We gaan door en Donald loopt goed door mist nog wel de afloop kat. Het rondje voelde goed aan. Odin mag dan. Alin is een beetje zoekende om hem gemotiveerd te houden in de wedstrijd baan, met trainen gaat het goed maar met wedstrijden slaat hij vaak dicht. Afgelopen zondag bracht de dummy uitkomst en ook vandaag zal ze de dummy mee nemen de baan in. Je weet dan dat je al een disk krijgt maar dat nemen we op de koop toe. De beste drie teamprestaties tellen mee dus een beetje een ingecalculeerde disk zullen we maar zeggen.  Odin loopt echt super, palen even een weigering met verkeerde insteek maar verder gaat alles goed en snel. En dan als laatste Elwood. We starten goedraakvlak A goed en dan door de tunnel naar de palen, en wat eigenlijk bijna nooit gebeurd gebeurd nu, Elwood weigert op de palen tot twee keer toe, daarna gaat het goed en lopen we een heerlijke ronde met ook de raakvlakken van de kat. Achteraf vermoed ik dat de ligging van de palen achter in de donkere hoek van de bak de oorzaak is geweest,  We vermoeden dat Elwood last krijgt van lichte ouderdomsstaar dus dat hij het niet allemaal meer even goed inschat.

Als de uitslag komt hebben we met 4 teamleden punten gepakt. Alin en ik hadden met Odin en Donald een disk maar de anderen hadden punten. Harold 23e, Kim 33e,Sia 34e en ik 38e


Alinda rijd nu even naar huis en ondertussen start de jumping. Als wij mogen verkennen ligt er opnieuw een mooi rondje. We gaan het zien Alin is op tijd weer terug en kan haar ronde ook verkennen . Donald start weer en hij is weer lekker fel. Even is er bij mij een kleine TomTom storing na de tunnel, was even de weg kwijt maar heb hem weer  in d ekop, Donald tikt een latje maar of dat nu kwam door mijn even afwezige attentheid, geen idee, we gaan door en op naar de palen, Donald neemt ze vloeiend en zonder hapering, heerlijk, dat hij laat zien dat de palen in de wedstrijden toch echt wel willen, we komen prachtig rond. Trots op mijn vriendje. Odin gaat ook weer als een speer, en het valt ons op dat zijn focus niet eens vol op de dummy is, dus misschien de volgende wedstrijd de dummy weer weg laten. En dan Elwood. We knallen weg en lopen goed door, palen gaat vloeiend en dan de donkere achterkant weer in via de tunnel en dan kort om naar een sprong en ook nu een foute inschatting, Elwood knalt vol in de hindernis, we gaan door maar niet meer vol speed, ook de finish lat tikt hij er nog af. Na de race ga ik direct met hem goed uitlopen en kijk of hij er iets aan overgehouden heeft, dat blijkt gelukkig niet zo te zijn.

En de uitslag opnieuw vier in de punten bij ons. Alin en Sia een disk maar  Kim 28e, Harold 33e en ik met beide mannen 36e met Donald en 51e met Elwood


Dan is er nog de estafette. Het is dezelfde als de vorige keer allen lopen we nu aan de andere kant. 4 honden lopen in een team de andere kunnen eventueel in een BM team starten. Ons team zal zijn. Kim met Vasco, Harold met Iza, Sia met Ally en ik met Elwood. Odin en Donald lopen beide in een BM team.  Donald in Bm1 maakt er een tunnelrace van dus die was snel klaar. Alin in BM 3 met Odin die erg schrok voor de start maar Alin kreeg hem er toch weer goed bij.  Ons team  draaide goed. Kim liep een disk , Harold 1 weigering en Sia en ik foutloos. We zouden als 7e eindigen in de estafette.


En als team zouden we als 8e eindigen over de gehele dag. Een mooie prestatie weer.


De eerstvolgende wedstrijd voor de TWC is pas weer in 2023. In januari gaat de strijd verder.  De mannen waren moe na een lange wedstrijd dag. Ze vielen thuis in een diepe slaap



Komend weekend gaan we weer aan de bak, de laatste competitie wedstrijd van Dogsport voor dit jaar. Met Elwood op 2 en Donald op 4 in het klassement gaan we er nog 1 dag vol voor.

Hieronder de link naar de beelden van TWC  dag 2.

De mannen op de TWC dag 2

Geen opmerkingen: