De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 24 november 2022

Raad wedstrijd Zuidwolde

 Ondanks het grote verdriet  zijn we afgelopen zondag toch naar de wedstrijd van KC Assen in Zuidwolde gegaan. even de gedachten proberen te verzetten, zowel voor ons als de heren. Even kijken of we ons verdriet van ons of konden rennen en Mango een mooi eerbetoon konden geven. Gezien de situatie vonden we het niet fair voor James en Dylan om hun  nu alleen  thuis te laten. Dus de beide heren gingen mee als support. Deze wedstrijd zou de eerste wedstrijd worden voor Elwood in de 2e graad bij de RvB. En dat op de dag dat het precies 6 jaar gelden was dat wij aan ons agility wedstrijd avontuur begonnen. 6 jaar geleden was op deze dag onze eerste wedstrijd. Odin en Donald dus in de 1e graad en Elwood in de 2e graad. We begonnen deze dag met de 1e graad lopers. Een jumping en een VP 

De honden hebben natuurlijk ook veel mee gemaakt en vooral Elwood was heel hyper, we hadden dan ook geen idee hoe het zou gaan, of heel goed of ze maakten er een potje van. We zouden er vanzelf achter komen.. We verkennen als eerste de jumping .Donald start als eerste van de beide mannen Hij heeft de kop er goed bij palen insteek op de 'moeilijke kant' ging goed maar helaas komt hij 1 paaltje te vroeg er uit. We herstellen en gaan door. Donald loopt een hele mooie ronde. Odin mag direct na ons maar die ziet mij en Donald dus lopen en schiet na een paar hindernissen achter ons aan, wacht op mij baas, ik ook mee. als de uitslag binnenkomt staat Donald op een mooie 2e plek, de rest had allemaal een disk gelopen. Helaas voor ons was er alleen voor nr 1 eremetaal.

De volgende ronde is het VP. Donald loopt opnieuw heel mooi mist een raakvlak en tikt een latje, 2 fouten dus. Alin loopt weer met de Dummy en Odin laat opnieuw zien dat hij het echt wel kan. De uitslag komt binnen en tja dan schiet ik even vol Donald op 1, hij heeft 2e prachtige resultaten neer gezet met Mango in onze gedachten. we waren blij voor ons zelf en blij voor de honden dat we even het verdriet weg konden drukken en samen gewoon heerlijk in de baan aan het werk waren geweest. 

En dan is het de beurt aan de 2e graad. Elwood zijn debuut in de hoger klasse. De parcoursen zijn iets pittiger dan in de 1e graad en ook de parcourstijden zijn wat krapper. We beginnen met het VP. Elwood loopt lekker, heeft de kop er wonderwel goed bij, mist een raak vlak maar tikt verder geen latten. we komen heerlijk rond.  En als we de uitslag zien dan zijn we trots. Ook Elwood eert Mango, op zijn debuut pakt hij een mooie tweede plaats. Er zijn twee ere prijzen dus Elwood verlaat aan de eind van de dag de manege met ook een medaille net als Donald.

Dan volgt er nog de jumping, een snelle ronde ,en ronde voor de echte racers , de cockers en sheperds. Maar Elwood doet lekker mee, tikt de eerste hindernis doordat we te kort omdraaien en helaas ook de laatste lat valt maar er tussen deed hij het super. We zullen als 5e eindigen.

Een wedstrijd dag na een aantal loodzware dagen zo eindigen dan kan ik alleen maar diep respect tonen voor de mannen. Ze verliezen hun grote vriend maar lopen deze dag echt de sterren van de hemel. We trakteren ze onderweg naar huis weer op kipnuggets, die hadden ze wel verdient na alles. Komend weekend wordt een druk weekend. Vrijdag met Donald naar de Fryslancup in Leeuwarden en zondag met de drie heren naar het NK van Dogsports.  Als ze zo lopen als deze dag dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Maar je weet het nooit. We gaan gewoon proberen te genieten, dat is het belangrijkste.

De mannen kwamen weer met eremetaal thuis.



Hier onder de link naar de wedstrijdbeelden.

De mannen in actie na een paar hele moeilijke dagen.

Geen opmerkingen: