De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

donderdag 19 juli 2012

Zweden 18 -7, De laatste dag van de vakantie

18 -7 – 2012 (woensdag)

Onze laatste dag in Zweden. De dag begint met stralend mooi weer.  We kunnen alles dus mooi droog inpakken. De honden worden weer uitbundig geknuffeld door alle kinderen. Rond kwart over elf hebben we alles in gepakt. De kinderen van de camping nemen afscheid van de honden, sommigen hebben het er moeilijk mee om hun vriendjes dag te zeggen. Alinda rijd vandaag en ik neem plaats als bijrijder. Ik heb zo de gelegenheid om tijdens het rijden nog wat landschapsfoto’s te maken, zo goed en kwaad als dat wil vanuit een rijdende  auto.  We rijden een stuk langs de kust naar beneden en via de plaatsen Karlshamn, Kristianstad , Hörby en Lund komen we uit eindelijk aan in Malmö. Onderweg verandert het weer  steeds, regen  en zon wisselen elkaar af. 








We rijden de lange brug weer op en laten Zweden achter ons.




Het ligt in de bedoeling om in Denemarken nog een camping te pakken. Eerst moeten we nog een bestelling voer voor Kynospirit ophalen in Skibby. Je ziet direkt het verschil tussen Zweden en Denemarken. Als we het voer opgehaald hebben vervolgen we onze reis. Het weer wordt slechter en slechter en we overleggen wat we doen. Zetten we de tent nog een keer op in de stromende regen of rijden we door naar huis. Uiteindelijk besluiten we om door te rijden. Bij Rødby haven verplaatsen we nog wat spullen in de auto zodat we meer ruimte hebben. De honden gaan nog even de benen streken en krijgen nog wat happies.



 Rond kwart voor zeven rijden we de veerboot op. Het is koel en regenachtig buiten, we draaien de ramen van de bus iets open en laten de honden even alleen. In het restaurant van de veerboot eten we een hapje en gaan dan terug naar de auto. De heren liggen allemaal in een diepe slaap. Om 8 uur zijn we weer aan land in Duitsland. Vanaf hier is het nog 4 en half uur rijden naar huis.





De regen komt inmiddels met bakken uit de lucht. Het is rustig op de weg en zonder oponthoud komen we uiteindelijk rond half 1 vanacht thuis. Onze vakantie zit er op. Drieweken hebben we genoten van een prachtig land, samen met onze vier rakkers. Drie weken die we niet snel zullen vergeten. Zweden we komen terug dat is een ding wat zeker is. Zondag halen we waarschijnlijk Jayson weer op. De oude baas heeft ook een super tijd gehad in Wijdenes.



Dit was dus het laatste verslag van onze reis door Zweden. Niet altijd op de dag precies kon ik de verslagen plaatsen maar als ik internet had dan deed ik mijn best om jullie mee te laten genieten van onze reis door mooi zweden.  Ik zal nog proberen om op onze reis kaart met een markeer stift onze reis route aan te geven .


Hier een link naar een foto album van drie week Zweden.

http://www.mijnalbum.nl/Album=CMYVPVES

En voor foto's van Mango in Zweden kijk op zijn eigen blog. klik hier

2 opmerkingen:

jenny zei

Tjeerd en Alinda,

Bedankt dat je ons jullie vakantie zo hebt laten mee beleven.

liefs Jenny die het verslag voorlas aan de dametjes.

sjoukje zei

Hallo ex-vakantiegangers,

Heb weer genoten,wat een leuk reisverslag!!Hier zijn we nog ontdaan van de avonturen van Jenny en de dames!!gr uit alweer een regenachtig dr888!