De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 31 oktober 2023

De laatste competitie wedstrijd 2023 van Dogsport


Het zou een druk weekend worden met twee wedstrijden, 1 op zaterdag met alle drie de heren en 1 op zondag met alleen Elwood en Donald. De laatste twee wedstrijden voor de competitie om nog punten te pakken en proberen te stijgen in het klassement. De wedstrijd op zaterdag was een inhaal wedstrijd, in Zuidlaarderveen, deze wedstrijd was afgelopen zomer afgelast ivb met tropische temperaturen. Maar de weergoden werkten nu opnieuw niet mee en het tijdschema van de wedstrijd was denk ik voor velen de druppel om niet te gaan, een laatste ronde lopen om kwart voor 8 dat is niet te doen. De regen val van de laatste dagen zorgde er voor dat Dogsport op donderdag besloot om deze wedstrijd te annuleren, het risico op blessures was te groot. Een wijs besluit. Er werd nog een mogelijkheid gegeven voor opgeven voor de wedstrijd van zondag, omdat er toch mensen gekozen hadden voor het lopen van 1 ipv 2 wedstrijden in het weekend. Tot vrijdag avond was dit nog mogelijk. Zo kon ik Alin en Odin dus alsnog opgeven voor de wedstrijd van zondag.

En zo vertrokken we dus zondagmorgen met de mannen naar Hellendoorn. De laatste competitie wedstrijd 2023. Elwood op plaats 3 in de open klasse en Donald op 6 en Odin op 8 in de promotieklasse. Er was nog kans op stijgen maar dan moest het allemaal perfect gaan. Vasthouden van vooral Elwood zijn derde plaats werd een doel voor mij.

De wedstijd stond in het teken van Halloween, overal langs de baan kwam dit naar voren, en ook lopers waren soms spookachtig verkleed. Aan dit verkleden deden wij niet mee dan wisten we zeker dat de heren geen stap zouden verzetten, en met ons waren er gelukkig velen die zich niet waagden aan heksen, skeletten of andere enge wezens pakken. 


De prijzentafel was weer creatief en ditmaal dus ook gelinkt aan Halloween.


We liepen weer in twee ruime ringen en begonnen met de snooker voor de promotie klas. Waar we normaal 1 snooker moesten nemen met een punten toestel en dan de ronde moesten we vandaag 2 goede snookers met puntentoestel nemen alvorens we begonnen aan de ronde. Het blijft vooral in de beginfase dus goed opletten dat je het juiste neemt. We verkennen en ik heb mijn beginfase in het hoofd, Alin zal met Odin een andere beginserie nemen.

Ik mag de baan in met Donald, we beginnen aan onze ronde. De start lat gaat eraf maar dat geeft geen fout met dit spel. De eerste snooker, gevolgd door de tunnel, de 2e snooker gevolgd door de palen en dan op naar de eerste hindernis van het rondje, helaas springt Donald nog over een derde snooker en stopt onze puntentelling dus al voordat we echt goed begonnen zijn. We lopen verder een lekker rondje. Insteek palen gaat niet goed maar na herstel loopt Donald ze mooi door. Na de finish moet ik nog een rare sprong maken om Donald te ontwijken, ik ging naar rechts en Donald kwam van rechts naar binnen, het ging allemaal net goed. Odin mag de baan op. Vanaf de start heeft Alin goed contact met hem en Odin is er goed bij met zijn koppie. Hij doet geen moeite om weg te lopen en blijft goed bij Alin, ze lopen een mooie ronde. Als Odin een verkeerde sprong neemt stopt de punten telling. Maar dat mocht de pret niet drukken hij had een hele mooie run laten zien. Helaas blesseert Alin zich in het laatste stuk van de ronde, een kleine verzwikking zorgt voor een verrekking van een spier in haar bil.

In de uitslag zou Odin op een hele mooie 7e plaats komen, Donald werd 14e.


Dan is het de beurt aan de Open klasse voor hun Snooker, Hier moesten er 3 snookers en puntentoestel genomen worden alvorens we aan de ronde begonnen.  Ik besluit om met Elwood  na de eerste snooker en tunnel 2 keer de palen te nemen want zowel er voor als er achter stond een snooker en dan door de tunnel de ronde pakken. We beginnen goed en Elwood is er goed bij met de kop, de openingsfase gaat goed en we beginnen aan de ronde die gaat ook lekker. Nog een keer door de palen en dan een combi sprong van ABCD, helaas springt Elwood de eerste via de verkeerde kant aan en stopt de telling. We lopen de ronde verder lekker uit. Het was een heerlijk begin van de dag. Elwood zou als derde eindigen.


De volgende ronde is het VP. Een ronde met lange lijnen. Alin en Odin beginnen maar direct na de start merkt Alin al dat het niet wil. De blessure in haar bil zorgt ervoor dat vrijuit lopen niet gaat. Odin komt voor haar en begint dan zijn eigen ding te doen. Ze maken de ronde dan ook niet af.  Donald dan. We beginnen goed, mist het raakvlak van de kat gaat goed door en via de tunnel naar de palen, daar komt hij niet lekker in en loopt dus achter de feiten aan en schiet eruit. Na herstel nog een keer en komt er dan te vroeg uit schiet de tunnel in, disk, we lopen nog een stukje maar dan besluit ik om te stoppen, het contact met Donald was er niet. We nemen de kortste weg naar de eindsprong. Nee dit VP vergeten we maar snel.

Elwood zijn Vp gaat ook helemaal fout, neemt sprongen twee keer, springt halverwege van de wip en ook hier maak ik de ronde niet af.  Net als bij Donald en Odin, maar snel vergeten.

En dan is er nog 1 ronde te gaan de jumping. Alinda besluit om niet meer te lopen en vraagt of het goed is dat ik met Odin BM (Buiten Mededinging)  ga lopen. Zo hopen we dat er een mooie positieve afsluiting van de dag komt voor Odin. Er ligt een snelle ronde dus dat wordt aanpoten. Donald begint weer ouderwets hard en is er goed bij met de kop. We lopen een mooie serie maar dan schiet hij voor mij langs ipv dat hij de sprong neemt, ik kan hem nog net terug roepen voordat hij de tunnel inschiet en krijg hem weer bij de les, we verliezen hier door wel veel tijd maar komen verder goed rond. En dan mag ik met Odin, Alin zorgt ervoor dat ze uit het zicht blijft van Odin en ik maak hem klaar, volle aandacht op mij als we staan te wachten en dat proberen vast te houden als we de baan in gaan. We mogen starten, ik klungel een beetje met de riem en we gaan. Odin komt goed mee en heeft geen tijd om te denken en vliegt achter mij aan. We gaan heerlijk en komen dan bij de palen, ik sta er te dicht op en Odin schiet naar de verkeerde kant, herstel en hij gaat er prachtig door. Nog een serie hindernissen en dan gaat het fout op precies dezelfde plek waar het met Donald ook bijna fout ging, alleen Odin schiet wel de tunnel in. Disk. Ik krijg hem er weer bij en we maken de ronde mooi af. He was een heerlijke ronde voor Odin, erg jammer dat Alin hem zelf niet kon lopen want ze had Odin zo mooi aan de rol s morgens .

Donald zou als 4e eindigen, we hadden te veel tijd  bij de weigering anders was het een podium plek  geweest.


En dan de jumping nog voor Elwood. Een ronde met een paar instinkers, het was zorgen dat ik er goed boven op zat bij hem. We starten en de oude baas gaat lekker, tikt toch nog net 1 latje maar komt verder goed rond. Het werd nog even spannend want de nr 4 in het klassement had een hele goede VP gelopen en had heel veel punten teruggepakt op Elwood, met ook nog een goede jumping zou  het kantje boord worden voor Elwood om stand te houden. Het geluk was aan onze zijde toen er een disk werd gelopen en we dus zeker waren van de 3e plaats in het eindklassement. Op de jumping werd Elwood 8e



We zijn klaar, het was weer een mooie wedstrijd dag en Elwood ging opnieuw met een prijs naar huis.


S avonds kwam de definitieve bevestiging toen de uitslagen op de site geplaatst werden. Elwood had inderdaad stand gehouden op de 3e plaats in het competitieklassement.  Een jaar lang streden we weer samen in de baan. Mooie momenten hebben we samen weer mee gemaakt en daar is dan aan het eind van het seizoen de beloning. De prijzen zullen uitgereikt worden tijdens het NK Dogsport eind November. Het zal een bijzonder moment zijn want waarschijnlijk is het het laatste competitiejaar wat Elwood op dit niveau gelopen heeft.  Hij is de leeftijd van elf jaar gepasseerd en ik zit er echt aan te denken om hem volgend jaar te laten starten bij de veteranen bij Dogsport. Hij vind het spelletje nog te mooi om er mee te stoppen  maar we merken wel dat het allemaal wat minder soepel gaat. Maar zeker weten doe ik het nog niet, de oude baas staat nog steeds zijn mannetje tussen de jeugd.

Vorig jaar eindigden we op 2 in de competitie in de promotieklasse, dit jaar een stap hoger gelopen in de open klasse en we eindigen op een mooie 3e plaats. Het was een prachtig wedstrijd jaar samen. Trots op mijn maatje.


De mannen in actie tijdens de laatste competitiewedstrijd


Geen opmerkingen: