De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 1 oktober 2023

De meute naar Tsjechie ( Deel 1)

 

Afgelopen week waren wij en de meute op vakantie. Samen met Joris en Nicole  een week naar Tsjechie nar het plaatsje Dolni Poustevna naar het huisje op de berg, Een huis van Nederlandse eigenaren wat speciaal voor mensen met honden is ingericht  om samen met hun viervoeters vakantie te vieren.

Ergens in het begin van dit jaar kwam het idee van Nicole al om samen met de honden op vakantie te gaan naar Tsjechie.  Alinda zei direct ja, wij gaan mee, ik had nog even wat bedenk tijd nodig. Nicole bevestigde het huisje in ieder geval, of wij dan mee gingen konden we altijd nog bepalen. Uiteindelijk zei ik toch ja en konden w uitzien naar een laat reisje dit jaar naar Tsjechie. Ondertussen was Charlie in de meute gekomen en hij zou een week te jong zijn om mee te mogen naar het buitenland. Toen we de vraag bij Jan en Jenny uitzetten of Charlie daar misschien een weekje mocht logeren was het antwoord direct ja hoor geen probleem. 


De weken verstreken en de laatste week van september kwam dichterbij. We brachten Charlie op donderdag naar Roden. Hij zou zich een dikke week gaan vermaken met Elfie, Beaver, Dijocey en natuurlijk Jan en Jenny.  Ikzelf was op vrijdag vrij en kon zo de laatste voorbereidingen treffen. Aangezien we ditmaal in een huisje gingen waar alle benodigde spullen aanwezig waren hoefde er niet extreem veel mee. Het inpakken van de bus was dus ditmaal snel klaar.

23-0902023

Zaterdagmorgen gaat de wekker hier rond een uur of 5. De laatste dingen inpakken , honden in de auto en we gaan beginnen aan onze reis. Wij vertrekken vanuit Westerbork en Joris en Nicole vanuit Drunen. we hadden afgesproken om samen te komen in Gelsenkirchen, Duitsland, vanaf daar zouden we achterelkaar aan rijden naar Tsjechie.

De zwarte bus als een schaduw volgde hij de auto van Joris


We rijden lekker vlot door en nemen onderweg even pauze, tijd voor een bak koffie en koek.

Het rijd heerlijk door inmiddels is het goed licht geworden en genieten we van een prachtig landschap om ons heen. De heuvels zijn in grote aantallen aanwezig en Duitsland is heel  erg van de windmolens, overal staan deze lelijke dingen in het landschap.


We nemen meerdere stops tijdens de rit. Op 1 locatie was zelfs een prachtig omheinde honden uitlaat plaats De mannen konden hier even heerlijk wat energie kwijt en ondertussen waren ze ook weer een welgeziend object voor vele reizigers op de rustplaats




We reizen verder en komen steeds dieper het oude oost Duitsland binnen. De verschillen tussen oost en west zijn bijna niet meer zichtbaar wel valt op dat er in deze regio nog volop delfstoffen gewonnen worden. mijnbouw viert hier nog hoogtij dagen





We verlaten de snel weg en rijden richting de grens. De oud oost duitse invloed is hier aan de bebouwing nog goed terug te zien. Troostloze kale hoge huizen man an man sieren het straatbeeld.


We rijden de grens over en direct zijn we in een andere wereld. Het straatbeeld veranderd in 1 klap naar triest.




het is inmiddels bijna half 5 we moeten nog een klein stukje rijden, en via een lang bospad komen we dan aan bij het huis op de berg. Helemaal vrij van buren staat ons verblijf voor een week.



De gehele tuin van ruim 3800 m2 is omheind. Voordat we de honden loslaten gaan Joris en ik eerst alles bij langs om te kijken of het echt overal dicht zit. Enkele in onze ogen zwakke plekken sluiten we beter af en alles we alles nogmaals bij langs geweest zijn laten we de honden los. Het genieten kan beginnen.


Het uitzicht vanaf het achterterras, geen, buren, geen horizonvervuiling, alleen maar rust en natuur.


De oude baas is er weer bij, de smile rond zijn snoet zegt genoeg, hij is weer klaar voor  hopelijk een prachtige week.

We genieten van alles om ons heen, maken een avondmaal klaar en na een lange reisdag is daar dan nu de rust.

Wordt vervolgd.


Geen opmerkingen: