De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

dinsdag 13 augustus 2024

Vakantie in Wales 2024 (Deel 15. 2 Augustus)

 2-8

Aan al het goede komt een eind. zo ook aan deze 2 fantastische weken in Wales.



Het is vrijdagmorgen vroeg dag.  Nog 1 keer wakker worden met dit uitzicht


Inpakken, honden uit laten rennen en daarna alvast in de auto zodat wij rustig binnen alles schoon achter konden laten


Ik maak nog een ronde samen emt Joris door de tuin zodat we zeker weten dat alle ontlasting van de honden opgeruimd is en schiet dan nog wat laatste plaatjes van deze fantastische plek.




De nachtkamer van de mannen weer schoon.

 
net zoals de rest van de woning.


Nicole zet nog een stukje in eht gasten boek


Een laatste blik over het speelveld

En dan rijden. De planning was dat we rond half 10 zouden vertrekken dat lukte aardig. Nog 1 keer genieten van het prachtige landschap onderweg. Het zal een lange reis worden, veel oponthoud en vertraging. Ons geplande tijdstip om om half 6 bij de trein te zijn haalden we dan ook niet. Met forse vertraging kwamen we om 18:00 uur  aan in Folkstone. Bij de treinen is het drama, veel vertraging en uitval. hoe laat we kunnen boarden is onduidelijk.  Nu Engeland uit de EU is moeten de honden als je Engeland uit gaat ook gecontroleerd worden, dat was anders niet zo, dus alle mannen weer naar de Pet scan. Donald gaat weer met Joris en Nicole mee. We wachten daarna buiten weer en Joris doet navraag  hoe het zit met het boardingsschema en het personeel zegt rij maar door pak maar een trein die je pakken kunt, grote chaos dus.


We rijden op maar bussen nemen een andere route dan gewone auto's. Joris en Nicole hebben geluk en kunnen redelijk vlot door en de trein pakken. Wij hebben pech en zullen een tijd nog vast zitten in Engeland. 


Gelukkig staan we gunstig onder de bomen en hebben de honden dus schaduw en geen warmte.


Op de track app, die we op onze telefoons hebben geïnstalleerd zien we dat hun reis voorspoedig gaat en ze al in Calais zijn terwijl wij nog in Folkstone staan 


En dan eindelijk, het is bijna half 8 , we mogen we oprijden



Het laatste stukje Engeland.


Ik rij de trein in en stap dan achter het stuur weg. In Frankrijk neemt Alin het stuur over, ik maak anders bijna 100% zeker fouten, zo snel is links rijden voor mij gewoon.


Tijdens de reis zit ik achterin voor de kennels, vinger door de tralie voor Charlie, het is zijn 2e trein reis nog maar.


Odin bij hem in, Odin is rustig dus dan is Charlie het ook


Allemaal diep in slaap.



Nou ja allemaal...... 


Het is half 10 als we uit de trein rijden in Frankrijk.. De reis gaat nu verder naar Drunen waar we zullen overnachten. Het is rustig onderweg en we rijden redelijk vlot door. Rond de klok van 1 uur s nachts zetten we bus stil bij het huis van Joris en Nicole, het was een lange reis dag. De honden eruit, nog even wat drinken en dan onder een dekentje op de bank. Als we weer wakker worden begint een nieuw avontuur.   maar dat zullen jullie in andere blog berichten straks wel lezen.

Onze vakantie in Wales zat er op.  We hebben genoten, er zijn herinneringen gemaakt waar we nog lang met een groot plezier aan terug zullen denken. Momenten om te koesteren. 
Dit was het laatste deel van mijn vakantie verslag blog. Elke dag van onze belevenissen met de mannen heeft de revue gepasseerd, voor mij voelde het als de vakantie nog een keer terug beleven, en dat gevoel zal blijven, elke keer als ik 1 van deze blog berichten terug lees.


Geen opmerkingen: