De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 4 augustus 2024

Vakantie in Wales 2024 (Deel 1. 18 &19 juli)

 Inmiddels zijn we weer thuis na een twee weekse vakantie met de meute in Wales, een heerlijke tijd waarin we weer vele prachtige herinneringen hebben gemaakt. Ik heb heel veel foto's gemaakt en zal in de komende dagen onze vakantie hier op de blog plaatsen..



Afgelopen najaar waren we op vakantie in Tjechie met Joris en Nicole, toen is het zaadje geplant voor een gezamenlijke zomervakantie in Wales. Nicole had zitten zoeken naar een geschikte accommodatie in  Zuid Wales waar honden welkom  waren en vond een prachtige plek midden in de wildernis in het gehucht  Nant Llwyd. De contacten werden gelegd en we waren meer dan welkom.  Het aftellen naar de zomer vakantie kon beginnen.

18-7-24

Het is zover. Op vrijdag 19-7 vertrekken we naar Wales, omdat we dan vroeg weg moeten gaan we een dag eerder al naar Joris en Nicolle in Brabant, vandaar vertrekken we dan vrijdag ochtend gezamenlijk naar de treinen bij Calais. Ik begin de bus in te pakken,  Er is een losloopveld voor de mannen maar voor de zekerheid nemen we de kenneldeeltjes toch maar mee, net als de fietskar voor Dylan. Je kunt er beter mee verlegen zitten dan om verlegen.

Niet wetend of we ze nodig hebben zet ik ze dus bewust zover mogelijk weg in de bus.


Langzaam aan vult de bus zich en als alles er in zit is het laatste wat er in gaat de honden en wijzelf. Terwijl ik dus steeds naar binnen loop om spullen te halen zie ik aan de heren dat ze door hebben dat er weer wat staat te gebeuren en ze het niet vertrouwen, ze zoeken elkaar op


Alles zit erin.


Wat doen de baasjes toch. Hoor steeds het woord vakantie, dat ken ik nog niet.


De bus is vol. Alin heeft ondertussen het huis schoon gemaakt en we doen de heren in de bus. We beginnen aan ons eerste deel van de reis. Op naar Drunen.


We eten onderweg wat en komen aan het begin van de avond aan in Drunen. De mannen gaan de tuin in en spelen emt Casper. Hugo is al uit logeren, die ging dit keer niet mee op vakantie. . We doen makkelijk met slapen, kleedje op de bank en klaar. 

19-7-24

Vrijdag morgen gaat de wekker vroeg. Honden in de auto en rond 5 uur beginnen we aan de reis naar de Channel tunnel bij Calais. Het is rustig onderweg en we rijden vlot door. Ergens in België, na Gent, nemen we even een kleins pauze, we zien de zon opkomen.


Het is dan  doorrijden naar Calais. De honden moeten ingecheckt worden en nu Engeland uit de EU is is het allemaal iets ingewikkelder geworden meer dan 5 honden inchecken kunnen ze moeilijk over doen dus Donald gaat met Nicole mee z omzeilen we eventueel gezeik dat we commerciële doeleinden hebben.


En dan op naar de douane van Frankrijk , de auto wordt weer gecheckt op drugs sporen, paspoorten worden gecontroleerd en e mogen door  via een stukje niemandsland naar de douane post van Engeland. Paspoorten weer gecheckt en door. Op naar de trein.


We zijn mooi op tijd en kunnen dus een trein eerder vertrekken dan geboekt.  Het is altijd weer bijzonder om de trein op te rijden met de bus.



We rijden de wagon in. rijden zover door als de medewerkers aangeven, handrem erop, in de versnelling en ramen naar beneden. Het wachten is nu op het moment van vertrek. 


3 kwartier later zijn we aan de andere kant. Het reizen in de trein is zo relax. We hadden afgesproken bij  het tankstation na de tunnel om op elkaar te wachten en vandaar samen verder het land in te trekken.

Het weer is prachtig we rijden voorspoedig door en stoppen onderweg geregeld even. We zien het landschap veranderen. 


Bij Bristol is er een verkeersopstopping en nemen we een alternatieve route. Als we de grote brug over zijn laten we Zuid Engeland achter ons en zijn we in Wales.



Het landschap wordt ruiger , de wegen worden smaller, het is al ver in de middag, begin van de avond als we steeds verder de wildernis in rijden en dichter bij ons einddoel komen.

Wildroosters in de landwegen, schapen die gewoon langs de weg lopen


En dan rond half acht zijn we op onze bestemming voor 14 dagen. Een compleet huis voor ons zelf, met volop losloopmogelijkheden voor de honden.


Het losloopveld direct achter de tuin van het huis.


Vanuit een andere hoek op de foto.


De uitbouw gebruiken we als honden kamer, hier zetten we de benches neer waar de heren s nachts zullen verblijven.


We brengen onze spullen naar binnen en alles vind zijn plaats. Na een lange dag zijn we veilig op locatie,  de honden snuffelen alles af, na een lange reis dag was het heerlijk vrij kunnen rennen voor hun ideaal. De eerste groepsfoto van de mannen is al snel gemaakt ,ze zijn klaar voor het komende avontuur. 



Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: