De bende van Bork is klaar voor nieuwe avonturen .

zondag 4 augustus 2024

Vakantie in Wales 2024 (Deel 2. 20 juli )

 

Na een lange reis dag hadden we allemaal een erg goede nacht. Alleen werden we wel vroeg wakker door de honden. Mede huurders van een ander huisje waren al vroeg met hun honden op het veld en daar reageerden de heren op door te blaffen. Dan maar vroeg aan de koffie. Buiten was het miezerig en de voorspelling voor deze dag was regen. Heel anders dan Nederland waar het deze dag  plaatselijk bijna  tropisch werd. De regen kwam ons eigenlijk wel goed uit want na de lange dag van gisteren waren we toch van plan om rustig aan te doen. Even wat boodschappen halen en verder gewoon uitrusten. 

Daar we dus eigenlijk behoorlijk afgezonderd zaten was boodschappen doen niet even zoals hier in Nederland naar het dorp en klaar. De dichts bij zijnde grotere stad was Carmarthen en die was  op een goed 3 kwartier rijden. 

Het huis was van alle kanten omringt door weides met schapen, het enige wat we hoorden was dan ook schapen geblaad


We doen de honden in de auto en rijden naar Carmarthen. De weg ernaar toe is smal en kom je een tegen ligger tegen dan moet je gebruik maken van de aanwezige passeer stroken. Ik kom heuvel opwaarts met de wielen in de berm en voel direct dat ik weg zak, shit dat is niet goed, ik hou gas en moet echt werken om niet vast te komen, na een behoorlijke trek door de steeds natter wordende berm krijg ik toch weer grip en kom weer op de vaste , pfff vast zitten hier in niemands land was geen pretje geweest.


De regen komt inmiddels dik naar beneden als we de parkeerplaats bij de Tesco oprijden. Alin, Joris en Nicole gaan shoppen en ik blijf bij de auto's voor de honden. De regen bleef maar naar beneden komen.


De honden lagen heerlijk relax achterin, uitrusten van de lange reisdag. energie opdoen voor alles wat nog zou komen.



Als de shoppers na bijna 1,5 uur terug komen rijden we weer terug naar ons huisje. Het weer klaart wat op en als we de oprit oprijden is het zelfs droog.


Boodschappen worden uitgepakt en de voorbereiding voor het avond eten begint, ondertussen maak ik nog een nieuwe groepsfoto van de heren.


Nadat wij gegeten hebben mogen de mannen nog hun energie kwijt raken op het grote veld. Als het hek opengaat schieten de heren het veld in. Ik had positie gekozen in de hoop dat ze naar mij toe kwamen..... dat gebeurde dus niet hahaha

Casper met zijn schaduw Charlie, zocht je de 1 dan had je de ander ook


Het was genieten om de heren zo te zien rennen, het gras was nog nat dus de waterdruppels vlogen in het rond.


Dylan bemoeid zich niet met het race geweld van de jeugd, Op zijn eigen tempo maakt hij zijn eigen rondjes.


Voor Odin ook heerlijk om los te mogen


Een deel van het veld wordt wekelijks meermaals gemaaid, een ander deel is meer ruiger met hoger gras. Daar moesten de mannen uiteraard dwars door heen, natter dan nat kwamen ze er weer uit.


Elwood 


James 


Odin


En een hele blije Casper met een hele lange tong, die zouden we nog vaak zien d e komende dagen.


Happy old boy.


Elwood met Donald in de achtervolging.


Casper......


en uiteraard Charlie er vlak bij


Drijf nat door het rennen door het hoge gras maar wat genoten ze.


De mannen hadden genoeg gedold. We gaan naar binnen, ze krijgen hun brokjes en wij doen de houtkachel aan.



 1 voor 1 vallen ze om ons heen in een diepe slaap. De kachel knettert, de honden snurken en buiten blaad zonu en dan nog een schaap. De avond valt in. De plannen voor morgen zijn klaar. We gaan op bezoek bij Pam en haar familie.


                                                              Wordt   vervolgd

Geen opmerkingen: